Najboljši bazeni v podeželskih dvorcih

Hiša z bazenom je najprej prestiž in možnost udobnega bivanja v katerem koli letnem času, po drugi strani pa je veliko težav in precej stroška, ​​zato je treba delo na načrtovanju, namestitvi in ​​vzdrževanju bazena vsekakor zaupati profesionalnim arhitektom in oblikovalci. Šele takrat boste dobili garancije za nemoteno delovanje, čistočo in harmonično kombinacijo tako izjemnega notranjega elementa z ostalimi sestavnimi deli.

Oblika, kakovost in velikost bazenov so neposredno odvisne od potreb in zmogljivosti kupcev, tukaj se bodo tudi najbolj najhitrejši znašli po svojih željah - naj bo to ekonomična možnost: okvir ali napihljiv bazen ali razkošen kapitalski bazen, ki bo navdušil lastnike že vrsto let.

Ko načrtujete ustvariti bazen v hiši, ne pozabite na pomembno točko - globina bi morala biti primerna za vse družinske člane, vendar so to točko predvideli tudi sodobni arhitekti: lahko postavite bazen z gladko spreminjajočo se globino, dvojnim dnom ali ustvarite ločeno cono za otroke.

Prednosti notranjih bazenov

  1. pomanjkanje potrebe po zaščitnih elementih (od umazanije, prahu, listja);
  2. možnost uživanja v vodnih postopkih ne glede na letni čas;
  3. bazen je vredna dekoracija katere koli notranjosti;
  4. minimalna stopnja onesnaženosti vode.

Bazen je najboljše dopolnilo katere koli notranjosti.

Bazen ni samo metoda doseganja sprostitve, je tudi zdravstveni kompleks in seveda pomemben sestavni del katere koli notranjosti. Poleg tega je kupcu danes predstavljeno ogromno število bazenov, tako da lahko preprosto izberete popolno obliko, oblogo in oblikovanje.

Možnosti oblike bazena

Dolgo je minil čas, ko je bila oblika bazena najpogosteje izdelana v obliki pravokotnika, čeprav še vedno ostaja v povpraševanju.

Da bi notranjosti dali poseben slog, da bi dosegli harmonijo in izvirnost, se bazeni pogosto izvajajo v nenavadnih oblikah: ovalne, okrogle, v obliki črke l, z različnimi izrastki in rimskimi stopnicami, osmerokotne in v obliki fižola.

Omeniti velja, da so ti bazeni tisti, ki potrebujejo bolj premišljen pristop k vprašanju vola, njegovem čiščenju, postopku njihove gradnje bolj zapleteni in dražji. Bazeni nenavadnih oblik praviloma zahtevajo skrbno premišljeno zasnovo celotne sobe.

Obloga bazena

Videz bazena je v celoti odvisen od obloge, kakovosti uporabljenih materialov in spretnosti strokovnjakov. Najpogosteje za te namene uporabite ploščice katere koli barvne sheme in velikosti.

Možna je tudi uporaba mozaikov iz dekorativnega kamna in stekla.

Osvetlitev igra ločeno vlogo - to je učinkovit način, kako zgradbi dati razkošje in privlačnost ter ustvariti prijetno vzdušje. Namestite ga lahko tako v bazenu kot po njegovem obodu.

Toda za dosego želenega učinka ni dovolj, da v hišo namestite šik bazen, pomembno je, da harmonično opremite celoten prostor, ga napolnite z ustreznim pohištvom, dodatki, oblikovalsko opremo, rastlinami. In če vodite zdrav življenjski slog in je za vas šport vaš lastni element, si lahko omislite prostor za vadbene stroje in s tem ustvarite prostor za rekreacijo in šport.

Pomembne nianse

Bazen je zapletena arhitekturna zgradba, zato je treba že od procesa načrtovanja do konca njegovega vzdrževanja sodelovati s cenjenimi podjetji. Gradnja bazena pomeni delovanje tehničnih naprav različnih funkcionalnosti, zato je pomembno, da se jim vnaprej dodeli prostor, da se pripravijo inženirski in prezračevalni sistemi, odtočni in ogrevalni sistemi.

Čiščenje, filtriranje vode v bazenu je najpomembnejša faza, brez katere preprosto ni mogoče uživati ​​v plavanju. Umazana voda ne bo samo ustvarila neprimernih pogojev za vodne postopke, ampak tudi bistveno pokvarila celoten videz notranjosti, zato na čistilnih sistemih ne smete varčevati. Če se bazen ne uporablja dlje časa, ga je smiselno zaščititi pred prahom skozi posebno zavetišče.

Kje zgraditi bazen?

Seveda je čudovit bazen v hiši dopust, kot pravijo, za telo in dušo. Toda, če želite ustvariti takšno strukturo v hiši, je vredno posvetiti posebno pozornost kraju, kjer se bo nahajal.

Vsak bazen, tudi brez vode, je težka zgradba, ki enkrat napolnjena postane potencialna nevarnost za nezanesljive zgradbe. Zato je zanesljiv temelj pomemben sestavni del vsakega bazena. Če gradite hišo, bazen pa je perspektiva, je vredno to upoštevati pri pripravi temeljev. Pritličje ali sosednja priloga sta idealen kraj za bazen.

Toda tudi v tem primeru je zelo pomembno natančno izračunati načrtovano obremenitev na temelju.

Ekskluzivno ima svojo ceno

Bolj razkošna je hiša, večje so zahteve, ki jih stranke postavljajo pri oblikovanju bazena. Nenavadne oblike, ekskluzivne rešitve vse bolj povprašujejo, toda že v tem primeru postane že tako drag užitek še dražji. Konstrukcijo v tem primeru pripravimo iz armiranega betona, obloženi materiali so najdražji, tehnična oprema je inovativna in na zahtevo stranke bazen dopolnjujejo drsniki, odskočna deska, vzvratni tok, drugo dno (za varnost otrok) in drugi "poudarki".

Poseben učinek dosežejo bazeni z dostopom do narave, kjer je glavna konstrukcija, ki se nahaja v zgradbi, ločena z roletami - omogočajo vam, da pozimi prosto uporabljate plavalni center. Bazeni s pogledom na naravo vam omogočajo, da v celoti uživate na počitnicah.

Pomembno si je zapomniti, kateri bazen imate najraje, le če se upoštevajo vsa pravila in se izvaja celovit pristop, je mogoče doseči idealen učinek v vseh smislih besede.

Oglejte si video: Mythical Greece: exploring mountain routes of a beautiful countryside (Januar 2020).

Pustite Komentar