Shabby šik slog v spalnici - romantična notranjost

Če imate radi starinsko pohištvo, če negujete družinske tradicije, če so luštne malenkosti obvezni notranji predmeti, če romantični motivi v dekoriranju prostorov vzbujajo le tople občutke, potem je slog obritoga šika za vas lahko uspešna rešitev pri urejanju doma. "Shabby chic" je slog romantike in ljubiteljice domačega udobja, nekoliko nagnjen, rahlo umeten, a vedno udoben in privlačen. V slogu shabby chic lahko oblikujete tako celotno hišo kot posamezne sobe, če takšna notranjost močno ne nasprotuje splošnemu oblikovalskemu konceptu zasebne hiše ali stanovanja. Danes bomo razmislili o možnostih in oblikovnih značilnostih za spalnice v slogu romantične šik ali shabby boemije.

Slog Shabby harmonično združuje elemente takšnih stilov, kot so država, Provansa, Barok, Rokoko in vintage. V času nastanka sloga se je najpogosteje uporabljal pri oblikovanju podeželskih hiš ali njihovih posameznih prostorov. Toda sodobna razlaga "shabby chic" vključuje uporabo elementov sloga in znotraj mestnih stanovanj. Če so prejšnji slog lastniki doma najpogosteje naročali v slogu shabby chic-a za okrasitev spalnic mladih deklet, romantične narave, lahko danes prostor za spanje in sprostitev zakonskega para postane spektakularen odraz motivov romantike in domačnosti.

Značilnosti dodelave spalnice v slogu shabby šika

S stališča barvnih shem je idealna možnost za okrasitev sten spalnice v slogu shabby chic-snežno bel ton. Nadaljnje na zgornjem seznamu barvne sheme so lahki, pastelni odtenki - mehko roza, svetlo meta, bež, pesek. Pogosto uporabljeni odtenki, ki izgledajo kot izgoreli na soncu. Če je bila pri oblikovanju sloga uporaba starega pohištva in zbledelih ozadij ali luščenje površin barv potrebna mera ekonomičnosti, danes oblikovalci posebej ostarijo notranje predmete, izberejo ozadje z učinkom luščenja ometa, namerno neprevidno pobarvane ravnine. Zelo pogosto lahko v prostorih Shabby-style vidite grobo stensko dekoracijo v svetlih barvah. Takšne oblikovalske rešitve vam omogočajo, da ustvarite mirno in sproščeno vzdušje, v katerem je enostavno in prijetno ne samo lastnikom hiše, temveč tudi njihovim gostom.

Bela za dekoriranje spalnic lahko upravičeno velja za absolutnega voditelja med barvnimi možnostmi. In razlog za to ni samo sposobnost svetlobnih tonov, da vizualno razširijo prostor, potisnejo meje prostora, temveč tudi vpliv bele barve na duševno in fizično stanje človeka. Odtenki bele pomirjajo naša čustva, očistijo naše misli in jih vzpostavijo na pozitiven način. Da ne omenjam dejstva, da je bela popolna kulisa za kakršne koli stenske dekorje in pohištvene rešitve v sobi.

Svetli odtenki za okrasitev sten v spalnici so idealni za slog shabby šika, saj koncept stilistike predvideva aktivno uporabo dekorja, tekstila, različne možnosti za okrasitev prostora, nevtralno ozadje pa je potrebno za obilo notranjih predmetov. Toda popolnoma bela spalnica ni možnost romantičnih narave, ne tistih, ki spoštujejo družinske tradicije in ljubijo starinske notranje predmete, obrito pohištvo in slike - babičina zapuščina v luskastih okvirjih. Poudarek pri oblikovanju prostorov v slogu Shabby je zelo pomemben. Najpogostejša možnost je uporaba naglasne stene, ki je za razliko od drugih svetlih površin svetla in barvita. Uporaba cvetnih motivov, podob ptic, žuželk, vseh vrst angelov in kupidov - posestvo "shabby chic."

Ozadje s cvetjem, majhnim ali velikim - idealno za poudarjene stene v spalnici v slogu shabby chic. Da bi ohranili barvno ravnovesje prostora. Uporabite svetle barve naglasne površine v dekorju pohištva, svetilk, dodatnih notranjih elementov. Najlažji način je, da za tekstilno zasnovo postelje ali okna nanesete svetle barve, da ustvarite harmonijo z dekoracijo prostora.

Za tiste, za katere se bela barva sten zdi preveč dolgočasna ali povzroča povezave z bolnišničnimi prostori, lahko ponudite možnost uporabe barv iz pastelne palete odtenkov. Različice bež tonov različnih globin in intenzivnosti lahko zadovoljijo barvni okus skoraj vseh lastnikov stanovanj - v tem primeru je zagotovljeno prijetno, toplo in sproščujoče vzdušje vaše spalnice. Poleg tega je takšna barvna shema enostavno kombinirati z lesenimi površinami katere koli pasme, zahvaljujoč naravnim virom izvora cvetov. In integracija bele barve v bež paleti sploh ne sproža vprašanj, tudi pri popolnoma neodvisni zasnovi spalnice.

Pohištvo za romantično postavitev

Očitno bo postelja osrednji kos pohištva za spalnice. Za sobo v slogu shabby chic je idealna možnost za posteljo postelja iz kovanega železa z dekorativnimi elementi, najpogosteje pobarvana v svetle barve, včasih v več plasteh, z olupljenimi drobci. Če se ne morete deliti z dediščino svojih babic, bo stara, a zanesljiva postelja s kovinskim okvirjem okras vaše spalnice.

Praviloma je postelja iz kovanega železa prekrita s svetlo barvo, možna pa je tudi uporaba kontrastne temne palete za oblikovanje okvirja postelje. Včasih se uporabljajo bakreni ali bronasti premazi kovanih elementov.

Če vam postelja s kovanim železom za spalnico z "obrito notranjostjo" ni na voljo, potem obstaja veliko različic v zasnovi najbolj običajnega ležišča s pomočjo originalne vzglavja. Leseni elementi, kot da niso posebej pobarvani, so obrabljeni in razpokani s čipi, ali pa ste se morda odločili, da za okrasitev vzglavja uporabite stare polkne, vrata ali druge spominske gizme, ki ne morejo več izpolnjevati funkcij, ki so jim bile dodeljene na začetku? Spalnica v slogu Shabby bo izvirnost pridobila le z uporabo predmetov z drugo življenjsko dobo.

Namesto uporabe postelje iz kovanega železa kot prostora za spanje je kraljevska različica s krošnjami ali vsaj zasnovo, ki predlaga možnost oblikovanja okvirja postelje z uporabo tekstila. Kaj bi lahko bilo bolj romantično kot postelja, okrašena s svetlo prosojnim baldahinom v svetlih barvah?

Za izvedbo dodatnega pohištva so primerne lesene površine, ki so že daleč delovale ali se spretno starale posebej. Praviloma so omare, vitrine, komode, posteljne mize in stojala pobarvane v svetle barve, lahko pa najdete tudi naravne odtenke med spalnim pohištvom v slogu shabby chic. Najpogosteje se les uporablja kot material za izvedbo dodatnega pohištva, vendar je za okrasitev spalnic dobrodošla tudi uporaba kovanih elementov, kovinskih okvirjev, steklenih vložkov.

Toaletna miza ni samo ljubezenske sanje, ampak tudi več kot primeren atribut zaničljivega sloga. Romantičen videz dodatnega pohištva bo učinkovito dopolnil postanek spalnice. Lahke konstrukcije, ukrivljene noge, lahka paleta, lahka luščenja, po možnosti dekorativni elementi v obliki rezbarij, dekupaž, zlatih listov ali bronastih zaključkov z zunanjimi manifestacijami staranja. Tudi ogledalo nad toaletno mizo ali bolje rečeno okvir za to je treba skrbno izbrati. Starinsko rezbarjenje ali barvanje v več plasteh, razpok in razpok ne samo, da jih ni treba odstraniti, ampak so tudi dobrodošli, da ustvarijo ustrezen slog okolice.

Tekstil in dekor kot sestavni del sloga "shabby chic"

Okrasitev sobe v slogu shabby chic je še posebej pomembna, lahko zagotovo rečemo, da je dekor v shabby slogu deležen največ pozornosti. Tekstilna zasnova privezov in oken, oblazinjenje pohištva in dodatnih notranjih predmetov imajo najpomembnejše konceptualno ozadje. V spalnici stila Shebby bo prostor za stare čipke ali babice za posteljnino vaše babice. Naj gre za snežno bela zračna pregrinjala s številnimi naboji in ruffles ali zavese s cvetnimi odtisi - pomembno je, da soba ohrani prijetno domače vzdušje, ne da bi pri tem žrtvovala note romantike.

Med motivi sloga Shabby ima posebno cvetlični tisk tekstil posebno mesto. Če ni bilo mogoče organizirati pregrinjala ali zaves s cvetjem, potem lahko greste na najpreprostejši in najbolj ekonomičen način - uporabite cvetlično barvanje za dekor blazin, valjev in drugega dekorja za posteljo.

Shabby Chic je zatočišče za zbiratelje. Da se vaša zbirka kipcev ali umetniških del prilega slogu shabby šika, se vam ne bo zdelo težko. Pomembno je le, da okrasne predmete kombinirate po barvi ali teksturi, izberete žariščni element, okoli katerega bo zgrajena celotna kompozicija. Sicer spalnico za kratek čas spremenite v prodajalno smeti ali sobo znanega literarnega junaka.

Razsvetljava v spalnici z elementi "shabby chic" je vedno razkošje in obilje dekorja. Stenske stene iz kovanega železa ali viseči lestenci z mnogimi steklenimi dekorativnimi elementi, namizne svetilke, stilizirane kot starinski svečniki - obstaja veliko možnosti za osvetlitev sobe s pridihom antike in razkošja. Osvetlitev spalnice sama po sebi ne potrebuje posebne svetlosti, pa vendar romantični motivi zasnove sobe, postavljene za intimno vzdušje z umirjeno razsvetljavo.

Shabby Chic - neverjetna in romantična mešanica stilistike

Kombinacija notranjih elementov iz različnih slogov oblikovanja vam omogoča, da ustvarite edinstven dizajn, ki bo izžareval coziness in udobje, ustvaril ugodno vzdušje z romantičnim pridihom. Country slog ima veliko manifestacij pri oblikovanju prostorov v slogu "shabby chic." Najpogosteje se kaže v uporabi tehnik zaključevanja različnih površin. Leseni tramovi na stropu so kot simbol domačnosti in topline prišli do stila shabby chic iz country stila, v mnogih nacionalnih slogih lahko vidite podobne oblikovalske odločitve, ki jih narekuje dolga zgodovina. Uporaba keramičnih ali kamnitih ploščic za talne obloge je le redko mogoče najti pri oblikovanju prostorov za spanje in sprostitev. To je tudi vpliv podeželskega sloga na oblikovanje spalnic v slogu shabby chic - praktičen in učinkovit pristop pa je bolj primeren za gospodinjstva, ki se nahajajo na jugu.

Sprva je slog shabby chic postal nasprotje minimalizma, s svojo ljubeznijo do dekorja, okrasitve in obilico različnih notranjih predmetov, ki ne nosijo funkcionalne obremenitve. Toda sodobna interpretacija "shabby style" odpira vrata številnim možnostim. Zakaj ne bi poskusili kombinirati elementov minimalizma z ljubeznijo do starin ali modernih notranjih predmetov, spektakularno starih posebej za takšne možnosti oblikovanja?

V slogu shabby chic veliko stilov, kot so rokoko in barok. Milostne krivulje opreme, razkošni lestenci, uporaba izrezljanih elementov, prevlečenih z zlatom ali srebrom, kandelabra, svečniki iz kovanega železa - vsi ti elementi bodo popestrili notranjost spalnice v slogu shabby chic le, če nosijo časovni žig v svojem videzu ali se dejansko starajo. Če ima spalnica dovolj prostora za kamin, bo razkošje baročnega in rokoko sloga več kot primerno za oblikovanje ognjišča.

Oglejte si video: Стиль шебби шик в интерьере. Идеи: дизайн комнаты и декор шебби шик (Februar 2020).

Pustite Komentar