Kako pridobiti vojaško osebno izkaznico - dokumenti, odlog, ugodnosti

Vojaška izkaznica je dokument o vpisu državljana v vojaško registracijo. To je pokazatelj, da moški ni imel nerešenih vprašanj z vojsko in vojaškim komisariatom.

Splošna pravila za izročitev - starost, komu in kako, ugodnosti in odlog

Najpogostejša težava mladih, ki nimajo dokumenta, je zavrnitev delodajalcev, da bi našli delo. Številni delodajalci nočejo zaposliti mladega moškega, ki bi ga lahko kadar koli poklicali za službo. Poleg tega je delodajalec dolžan v skladu z "Uredbo o vojaški registraciji" obvestiti vojaško registracijo in službo za prijavo o zaposlitvi takega zaposlenega. Če zanemarite to pravilo, lahko podjetje prejme resno globo. Z najemom takšnega zaposlenega delodajalec tvega dvakrat. V prvem primeru - to je tveganje, da boste ostali brez zaposlenega, v drugem pa - do denarne kazni.

POMEMBNO! Poleg vprašanj iskanja zaposlitve se človek srečuje s še večimi težavami. To vključuje pridobitev splošnega potnega lista, potnega lista, različnih potrdil itd. Brez vojaške izkaznice je težko dobiti posojilo.

V zakonodaji Ruske federacije obstajata dve vrsti takih dokumentov:

 • Dokument vojaka, mornarja, narednika, gospodarja itd. Majhna knjiga rdeče barve, o kateri sanja vsak drafant.
 • Dokument, izdan rezervnim oficirjem. Knjiga je zelene barve, izdana je častnikom vojske Ruske federacije, ki so bili odpuščeni v rezervo. Preprost nabornik ni izdan. Izjema so tisti, ki so na univerzi končali vojaški oddelek.
POMEMBNO! Kljub temu, da obstaja koncept "Beli bojevnik", v resnici ne obstaja. To je pogost izraz, ki se nanaša na dokument, izdan osebi, ki zaradi bolezni ni sposobna služiti.

Kako dobiti bojevnika?

 • Služite v vojski.
 • Vpisati univerzo z vojaškim oddelkom.
 • Sprejemite posebno zdravniško komisijo, ki ni primerna za služenje, in se vpišite v rezervo.
 • Doseg 27 let. S pogojem, da je že od starog služenja vojaškega roka imel zakonske odložitve, ki so bile sestavljene na vojaškem komisariatu. Če teh ni bilo, pa tudi obiskov vojaškega registra in vpisa, moški dobi potrdilo od državljana, ki ni služil v vojski in nima pravne podlage.

Kako dobiti vojaško izkaznico po 27 letih, če je niste služili

Pravne informacije

V skladu z zakonom so do vojaškega roka upravičeni vsi državljani, stari med 18 in 27 let. Če lokalne oblasti osebe ne morejo pregledati iz zdravstvenih razlogov, mu torej ne morejo izdati vojaškega vozovnice.

Po 27 letih ga lahko pridobite zakonito. Bodite pa pripravljeni, da bo mogoče pripeljati upravne kršitve in plačati denarno kazen. Odvisno je, zakaj vozovnice niso prejeli prej.

Kateri dokumenti so potrebni

Če moški izpolnjuje katerega od zgornjih meril, ima pravico do listine. Če ga želite uporabljati, morate vojaškemu komisariatu predložiti naslednje dokumente:

 • Potni list
 • Kopije 2, 3, 5 strani potnega lista na listu formata A4.
 • Dokumenti, ki dokazujejo izobrazbo, njihove kopije.
 • Če je tako, vozniško dovoljenje in njegove kopije na obeh straneh.
 • 2 črno-beli fotografiji velikosti 2,5 * 2,5 cm na beli podlagi in brez vogala.

Priložijo tudi izjavo in vse osebno ali s priporočenim pismom odpeljejo v pisarno vojaškega urada in vpisa.

Kam iti

Morate se obrniti na lokalno vojaško oblast. Najpogosteje je:

 • PSC (center javnih storitev).
 • osnutek odbora.

Po koliko jih bo izdal vozovnico

Čas za obravnavo vloge je približno 30 dni. Za izdajo vozovnic je še 10 dni. Vendar pogosto ta pravila ne delujejo, prejem pa se odloži za 2-3 mesece in celo za šest mesecev.

Ali obstajajo globe in kaj

Če je dokument izgubljen, pojdite na komisariat, ki ga je izdal za izterjavo. Napisati boste morali izjavo in priložiti iste dokumente kot ob prejemu.

Kazen za izgubo je 500 rubljev. Vse to ustreza členu 21.7 Zakona o upravnih prekrških. Po plačilu globe in preučitvi prošnje bo vojaški urad priskrbel novo vozovnico.

POMEMBNO! Če pride do tatvine in ste se obrnili na policijo, prinesite potrdilo o tatvini na vojaški komisariat.Video posvet

Značilnosti pridobivanja vojaške vozovnice iz zdravstvenih razlogov

Vojaška vozovnica se zaradi zdravstvenih razlogov izda osebam, ki zaradi bolezni niso sposobni za vojaško službo. Da bi to naredili, morajo vsi člani osnutka odbora podpisati mladeniču posebno mnenje.

Ta odločitev se lahko sprejme, če obstaja bolezen, ki ni združljiva s služenjem. Takšna diagnoza se postavi med zdravniškim pregledom in dodatnim zdravniškim pregledom s strani neodvisne medicinske komisije.

Postopek izdaje dokumenta vključuje naslednje. Ob določenem času morate priti do komisarja in dobiti poziv za nadaljnji zdravniški pregled.

POMEMBNO! Prej ko pridete v komisijo v svoj prebivališče, več bo možnosti za pridobitev listine o bolezni.

Nato opravite zdravniški pregled: terapevt, oftalmolog, kirurg, zobozdravnik, nevropatolog, specialist ENT in psihiater. Za pridobitev zaželene knjige je potrebno, da vsaj eden od zdravnikov zagotovi kategorijo "B" ali "D".

Odločitev sprejme komisija na podlagi rezultatov pregleda zdravnikov.

Ali je mogoče dobiti potni list brez bojevnika

Registracija potnega lista brez vozovnice ni mogoča v naslednjih situacijah:

 • Kršitev veljavne zakonodaje. Na primer, prihaja do zamude, vendar oseba ni v osnutku odbora.
 • Začetek kazenske odgovornosti. To se zgodi, ko se dnevniki dolgo ne upoštevajo.

Če vojaške izkaznice ni, mora urad za prijavo in prijavo vojaškega osebja predložiti potrdilo v obrazcu 32. V njej mora biti naveden razlog za odsotnost in status glede vojaške dolžnosti. Na dovoljenju za potovanje zunaj države mora biti oznaka. Teh dokumentov ne morete nadomestiti z ničemer.

POMEMBNO! Ne pozabite na obvezno kontrolno točko na mejnem prehodu.Video zaplet

Koristne informacije

Obstaja pet glavnih kategorij veljavnosti, v skladu s katerimi osnutek odbora razvršča poročevalce:

 • "A" - primeren za vročitev, predmet pritožbe.
 • "B" velja z manjšimi omejitvami.
 • "B" - omejena veljavnost, vstop v rezervo vojaških sil, izdaja vojaške legitimacije.
 • "G" - začasna neprimernost, podana je zamuda 6-12 mesecev.
 • "D" - neprimerno, popolna oprostitev storitve.

Oglejte si video: Kako do 1500 lajkov na Instagramu? PATRICIA PANGERŠIČ NA ANTENI (Februar 2020).

Pustite Komentar