Koledar setve vrtnarjev za leto 2019

Vrtnarji in vrtnarji skrbijo za povečanje stopnje produktivnosti rastlin, ohranjajo plodove. Pri teh zadevah bo pomagal poseben koledar setve za leto 2019, o katerem bom razpravljal v članku.

Kaj je vrtnar in vrtnar koledar

Glavni namen koledarja je »svetovati« kmetom o izvedljivosti določenih del dnevno in o tem, kako povečati pridelek. Podatki upoštevajo faze lune, utripa in pretokov, ozvezdja zodiaka. Tako astrologi izračunajo najugodnejša obdobja za delo na osebni parceli, izboru. Če vam lunarni koledar pove, kdaj se boste počutili najbolj energično, bo vaša stopnja invalidnosti na vrhuncu.

Lahko uporabite spletni koledar ali kupite različico za tiskanje. Uporaba takšnega koledarja je zelo preprosta: odprite dan zanimanja in začnite načrtovati delo na spletnem mestu. Za vsak določen dan obstajajo praktična priporočila. Če vidite, da izbrani dan ni primeren za načrtovano delo, se ne odvračajte in izberite najbližje ugodno obdobje.

Ne pozabite na lastne občutke: zanašajte se na intuicijo, ki vam bo povedala tudi najboljši trenutek za setev in sajenje. Vaše razpoloženje vpliva na rezultate, zato če koledar pravi, da morate začeti posel, a na čustveni ravni ste neuravnovešeni, delo premaknite na bolj rožen dan.

Koledar vrtnarjev za leto 2019 za setev in sajenje rastlin

V tabeli sem preučil najugodnejše in neugodne dni v vsakem mesecu 2019.

2019 mesecUgodni dneviVrste dela na vrtuSlabi dnevi
Januarja10, 15, 16Priporočamo, da rastline razvrstite za naknadno sajenje.
Januarja sejejo tudi cvetovi: nageljni, primroze, begonije, irisi. Iz zelenjave je čas, da sejemo vročo papriko, por, zeleno, zelišča.
6, 21
Februarja6, 7, 12Sadimo rastline v lončke ali rastlinjake. To je lahko koreninska zelenjava, listavci.
V februarju sadijo jajčevce, papriko, korenje, por, redkvico in jagode; cvetov - primrose, petunije, krizanteme.
5, 19
Marec7, 10, 12Ukvarjamo se z vzrejo sadik. V marcu posadimo zgodnje sorte paradižnika, paprike, špinače, jajčevcev, kohlrabija, bučk, redkve, kopra, peteršilja. Sajenje je podvrženo Echinacei in Petuniji.6, 21
April2, 7, 11V odprtem tleh smejo pristajati samo rastline, ki so odporne proti zmrzali. V zemljo lahko posadite gorčico, rugolo, peteršilj, koper.5, 19
Maj7 - 9Izvajate lahko različna dela, vendar toplotno ljubeče rastline ne hitijo s sajenjem. Sajenje redkve, solate je priporočljivo.5, 19
Junij5, 6, 13Na vrtu in na vrtu lahko izvajate različna dela.
Sadijo sadike toplotno ljubečih pridelkov: papriko, paradižnik. Korenje, buča, buča, koruza in grah posadimo v tla.
3, 17
Julija3, 11, 16Sajenje, hranjenje, nabiranje plodov.
Če menite, da sveti kraj ne bi smel biti prazen, je čas, da rastline ponovno posadite: zelena solata, brokoli, pekinško zelje, pesa.
2, 17
Avgusta6 - 8Vse vrste dela v državi ali na osebni ploskvi.
Lahko sadite drevesa, posejete zelenice.
1, 15, 30
Septembra3 - 5Najboljši čas za obiranje, sajenje dreves, zelenja.14, 28
Oktober1, 2, 29Priporočljivo je presaditi trajnice, skriti zrele plodove pred bližajočimi zmrzali.14, 28
Novembra1, 6, 7V rastlinjak lahko posadite različne zelenice in gojite rastline. Čas je, da sejemo korenje, peso, posadimo česen in čebulo.12, 26
December3, 5, 10V rastlinjak sadimo zelenico in hitro rastoče pridelke. Lahko naredite setev cvetov: irska vrtnica, sivka.12, 26

Kar zadeva dneve, o katerih na koledarju nič ne piše, so nevtralni. Lahko se ukvarjate s kmetijstvom, rezultat je bolj odvisen od vašega razpoloženja. Astrologi priporočajo, da se najpomembnejše in globalno delo opravlja v ugodnih obdobjih.

Video priporočila

Mesečna priporočila astrologov za vrtnarje

Za dober pridelek je pomembno upoštevati nekatere nianse luninega koledarja za vrtnarje in vrtnarje.

 • Ribe, Bik in Rak so ženska zodiakalna znamenja. Zanje je značilna energija, vzdržljivost in so rodovitna, zato je v njihovem obdobju najbolje izvajati vrtna dela.
 • Ugodni znaki, ki prispevajo k dobri produktivnosti: Devica, Škorpijon in Kozorog.
 • Znaki moškega tipa niso zelo primerni za setev. Edina izjema je Tehtnica: v tem obdobju lahko posadite okrasne in plezalne rastline.
 • Najslabše so rezultati podobnosti in produktivnosti, ko je Luna v zodiakalnih ozvezdjih Strelec in Oven.
 • Če je prišel lunarni dan, se pod vplivom Leva ali Vodnarja lahko vključite v zatiranje škodljivcev ali obdelate tla. Hkrati je pomembno, da poganjki skrbno obdelamo, da jih ne poškodujemo, saj drugače ne bodo mogli več rasti.
 • Ko je Luna v Ovnu, lahko plevete, odpravite škodljivce in posadite rastline.
 • Padajoči polmesec v kombinaciji s konstelacijo Bik pozitivno vpliva na koreninske nasade, zato je to najboljši čas za njihovo sajenje.
 • Padajoča polmesec, ki se nahaja v Raku, pospešuje sajenje rastlin, ki ljubijo vlago: kumare, paradižnik, zelišča, maline, ribez.
 • V dneh, ko ozvezdje Lev ali Devica varuje, je najbolje, da se spopademo s plevelom in škodljivci.
 • Ozvezdje Tehtnice z rastočo luno pripomore k ugodnemu sajenju kumar, stročnic in s propadanjem - koreninskih posevkov.
 • V dneh Škorpijona začnite saditi jajčevce, poper, zelišča, sadike.
 • Kadar je luna v Strelcu, je priporočljivo zdraviti in pleveti rastline.
 • Trajnice in zimska semena sadijo v dneh Kozoroga.
 • Pristanek na lunarni dan Vodnarja je treba preložiti.
 • Obrezovanje dreves in sajenje paradižnika je najbolje v obdobju ozvezdja Ribi.
 • Dvojčki prispevajo k produktivnemu zatiranju plevela. V tem obdobju se priporoča nabiranje žit, jagodičja, sadja in korenovk. Sadje lahko posušite.
 • Zbiranje podzemnih delov rastline je priporočljivo med rahlo luno, tla pa - med rastjo.
 • Obdobja Polne Lune in Nove Lune veljata za kmetijstvo neugodna.
 • Med sončnimi in luninimi mrki omejite aktivnost na igrišču.
 • Sprememba enega znaka v drugega je tudi za vrtnarje in vrtnarje zelo neugodno obdobje.
Video nasveti

To so glavna priporočila, ki bodo vrtnarjem in vrtnarjem pomagala zbrati bogato letino in jo dolgo ohraniti. Za večje udobje nastavite velik stenski koledar, v katerega boste zapisali načrte in rezultate svojega dela.

Oglejte si video: Vrtnarski koledar 2019 za konkretno pomoč pri vsakodnevnih opravilih na vrtu - Vrt Obilja EP23 (April 2020).

Pustite Komentar