Kako se naučiti igrati poker od nič

Poker je igra, v katero se ne morete zaljubiti. Vsi, ki so se vsaj enkrat usedli za igralno mizo, so bili prežeti čar te reprezentativne klase s kartami. Intenzivno in koncentrirano vzdušje, ki kraljuje v prostoru v času akcije, je fascinantno in očarljivo.

Za zmago v poker igri ni dovolj samo, da lahko prodreš v stanje, ki ves čas absorbira. Temeljita študija pravil, strategij in taktike igre bo sčasoma omogočila, da začnejo prevladovati tekmeci, pomnožijo ne le izkušnje, temveč tudi finančno korist postopka.

Priprava igre

Psihološki odnos

Nadzor nad notranjim psihološkim stanjem je vidik, ki močno vpliva na potek vsake igre. Določa sposobnost ustreznega ocenjevanja sebe in svojih sposobnosti, ne glede na situacijo, ki se lahko razvije za mizo.

Panični napadi včasih spremljajo številne novince. Pogosto nastanejo v trenutkih, ko človek spozna, da je njegova prisotnost za mizo omejena na nekaj minut, po kateri bo udeležba na zabavi končana in bo izgubil denar.

So časi, ko človek, igrajoč, doživi nekakšen nenaravni občutek notranje težnosti. Tudi če zabava gre dobro. Po nekaj urah takega psihološkega stresa igračevo čustveno stanje traja dolgo, da si opomore. Stres te intenzivnosti, ki izzove neprimerno dojemanje dogajanja za mizo, ni samo med mladimi igralci, ki so pred kratkim obvladali poker, temveč tudi med izkušenimi oboževalci zelene poker platne.

Glede na terminologijo igre se vsako stanje, v katerem človek ne more ustrezno presoditi, imenuje nagibanje.

Vzrok je lahko tudi prekomerna utrujenost, kar otežuje celo sprejemanje osnovnih odločitev. Obstajajo situacije, ko lahko strah pred izgubo vodi v slepo ulico zaradi lastne nepripravljenosti za odločne ukrepe za mizo.

Trening psihološka stabilnost pomaga pri obvladovanju stresa kakršne koli zapletenosti. Torej stanje ne bo vplivalo na sposobnost dela in sposobnost sprejemanja trdnih odločitev. S sledenjem notranjim izkušnjam bo igralec lahko nadziral svoje razpoloženje in nadzoroval kakovost igre. Taktičnim napakam se bo lahko izognil, medtem ko bo analiziral strategijo tekmecev.

Možgani segrejejo

Igra pokra ni samo mehanična. Med seanso so aktivno vključeni miselni procesi in da bi bili kar najbolj učinkoviti, je treba možgane nekoliko »raztegniti« in jih spraviti v želeno stanje. To deluje na enak način kot raztezanje mišic pred prihajajočo telesno aktivnostjo: pomaga pri kakovosti naloge in odpravi nelagodje, ki se običajno pojavi po.

Velika napaka je popolna zavrnitev ogrevanja pred tekmo. Pogosto ga ne priznajo samo začetniki. Koncept ogrevanja pred igro v pokru je treba obravnavati v kontekstu športne terminologije, da bi razumeli njegovo resnično vrednost.

Ta postopek vam bo pomagal do konca spoznati, kako resna bo poker seja, saj veliko igralcev začetnikov tega dejstva ne dojema. Igra, ki je sprva ne jemljemo resno, ne more biti mavrica. Warm-up je majhna pred-igra, ki pomaga izboljšati tehnike in razviti potrebne spretnosti izven igranja.

Povprečno ogrevanje traja tri minute. Če pa so udeleženci na seji navajeni igrati dolge igre, jo povečajo na 10-15 minut.

Če se ta praksa šele uvaja pred glavno igro, lahko poskusite s kratkim ogrevanjem, sestavljenim iz treh faz:

 1. Odstranite iz vidnega polja vse stvari, ki lahko igralca potencialno odvrnejo od pokra. Vsaj izklopite mobilni telefon.
 2. Osredotočite se na napake v strategiji svoje igre, pri odpravi katerih igralec zdaj previdno dela. Enako velja za izboljšanje praks, ki omogočajo ohranjanje psihološkega ravnovesja, o njegovem pomenu smo govorili zgoraj.
 3. Sprostite se med izvajanjem dihalnih vaj. Če govorimo o dolgem ogrevanju, vključuje več dodatnih korakov. Dodajajo jih postopoma, tako da postopek lahko nemoteno in trdno postane navada.
 4. Poskusite določiti približni čas seje. Tako boste lahko strukturirali svojo igro in jo naredili močnejšo kot v primerih, ko igralca časovni okvir ne omejuje.
 5. Pomembno je upoštevati namen igre. Ne določeno seanso, ampak celotno igro.
 6. Če želite abstrahirati od življenjskih težav in skrbi, je priporočljivo, da pred igro napišete vsa vznemirljiva vprašanja na kos papirja ali govorite s snemanjem na diktafon. Takšna psihološka praksa pomaga odvrniti pozornost tako, da svoje težave izraziš v obliki pisma ali ustno, človek se neha osredotočati nanje.
 7. Lahka telesna aktivnost pred igro prispeva k razvoju dopamina, kar bo igralcu zagotovilo odlično razpoloženje za celotno sejo. Enako velja za meditacijo in druge prakse, ki pomagajo pri sprostitvi.
 8. Lahko poskusite igrati nekaj kratkega časa. Ko človek igra manj miz kot je navajen, mu lažje razmišlja, kako popraviti napake, ki jih lahko kronično dela.
Video nasveti

Korak za korakom treningi iz nič

Če želite začeti življenje profesionalnega igralca, ki lahko v celoti zasluži s pomočjo pokra, morate čim bolj podrobno obvladati pravila igre. Razumejte, kako se pokalni kovček razlikuje od običajnih 36 kart, naučite se razumeti vse razpoložljive kombinacije. Mnogi igralci, ki že leta trenirajo, trdijo, da je učenje pokra znanost, ki je doma ne moremo razumeti takoj. Kaj lahko rečemo o izboljšanju spretnosti - lahko traja celo življenje v pokru.

Funkcije poker palice

Krov, ki se uporablja zdaj, je nastal v prvi polovici stoletja pred zadnjim. Nato je njegova sestava začela vključevati 52 kart.

Garniture za igranje pokra so običajno narejene iz plastike. Redkeje so kartice kartonske, vendar prekrite s plastično lupino. Slednje lahko pripišemo proračunski kategoriji, saj so narejene iz kratkotrajnega materiala in se hitro obrabijo.

Velikost vsake kartice je 63 milimetrov za 88 oz. Barve, s katerimi so okrašene obleke, se ne razlikujejo od navadnih igralnih krovov šestindvajsetih kart. Klasično črno lahko kombiniramo z različnimi odtenki rdeče. V zadnjem času postajajo vse bolj priljubljene kartice, na katerih so vse štiri obleke pobarvane v različnih barvah: rdeči in črni, modri in zeleni.

Srajce poker kartic imajo dve sorti: z maržami in brez njih. Bivši vizualno izgledajo bolj elegantno in drago. Barva majice se pogosto ne razlikuje od klasičnih možnosti: modra in rdeča.

Da kartice lahko trajajo dlje, potrebujejo ustrezno nego. Med igrami se hranijo na dobro prezračenem mestu, proč od neposredne sončne svetlobe. Če želite ohraniti estetski videz, poskrbite, da površina ni mehansko poškodovana, kar pušča praske. Ko je treba pokrov oprati, uporabite hladno milnico.

Pomembno je razumeti, da tako kot v nekaterih tržnih postavitvah, v trgovinah itd. Ni enostavno kupiti kakovostnih in privlačnih poker kartic, iskati jih morate le v specializiranih trgovinah.

Opis kombinacij kartic

Vsaka igra v pokru zahteva popolno poznavanje vseh sprejemljivih kombinacij. Po pravilih je mogoče narediti deset različnih možnosti, ki gredo v določeni hierarhiji po načelu seniorskega staža. Na spodnjem seznamu je pomen kombinacij naveden v padajočem vrstnem redu - od močnega do šibkega.

 1. Royal Flash je edinstvena kombinacija desetih kart iste obleke. Po pravilih velja za najpomembnejši izmed izjemnih primerov Street Flush. Verjetnost, da jo bo igralec zmogel, je zelo majhna, zato se z njo konča izjemno redko. Glede te kombinacije obstaja ena velika napačna predstava - mnogi jo ocenjujejo kot neodvisno. Ta mit je nastal zaradi dejstva, da je v sodobni pop kulturi podoba kart, ki sestavljajo Royal Flash, vizualni sinonim za sam poker.
 2. "Street flash" - kombinacijo lahko opišemo kot najstarejšo. Sestavljene so lahko iz kartic iste obleke, ki prihajajo ena za drugo po njihovi resnični vrednosti. Med sejo se lahko zgodi, da je več igralcev hkrati lahko izvedlo to kombinacijo. V tem primeru je zmagovalec tisti, ki je uspel dobiti najvišjo visoko karto med vsemi, ki so jo naredili.
 3. "Kare" je ena od kombinacij, ki se ji nenehno slišijo, zahvaljujoč filmom. Njegovo bistvo je, da ima pet kartic enako dostojanstvo. Zadnja, peta karta je lahko poljubna. Po terminologiji igre se imenuje kicker. Ko se bosta na Kari lahko zbrala dva ali več igralcev, zmaga tisti, ki je naključno karto starejši od ostalih.
 4. "Full House" je kombinacija treh kart v eni sestavi, združenih z eno prednostjo, in še dveh, ki sta združeni na enak način (na primer: trije kralji in dve dami). Kombinacija je slabša od prvenstva Kare in Street Flash, vendar je dojeta kot precej močna. Pri formuliranju mize, ki bo označil, da ima igralec "polno hišo", se je treba držati načela "kartice ene vrednosti so dopolnjene s karticami druge vrednosti". Če je več igralcev zbralo Full House, se zmaga šteje tistemu, ki ima prednosti za tri karte višje od vseh.
 5. "Flash" - kombinacija se šteje za zbrano, če ima igralec pet kartic iste obleke, zbrane v naključnem vrstnem redu. Med igralci, ki imajo Flash, zmagovalca določi karta z najvišjo kombinacijo.
 6. "Street" - pet zaporedno ločenih prednosti kart, ki imajo lahko različne obleke.
 7. "Set" ("Three") - je predstavljen s tremi karticami iste vrednosti od petih. Manj pogosto se imenuje "Izlet". V sporni situaciji, ki se pogosto dogaja, saj je verjetnost zbiranja kombinacije dovolj visoka, zmagovalec določi pomembnost dostojanstva svojih kikcev.
 8. "Dva para" - štiri karte, ki tvorijo pare enako vrednih kart. Peta je poljubna. Pomembna situacija, ko več igralcev zbere to kombinacijo, je, da se z istim parom in enakovrednimi igralci dobljeni denar deli na polovico med vse zmagovalce.
 9. "Pair" - dve kartici iste vrednosti in trije krikerji. Ko morate s to kombinacijo deliti banko med zmagovalce, denar prejme tisti, katerega par bo najstarejši.
 10. High Card je kombinacija, ki je v igri uvrščena po najnižji. Gre samo za osvojitev visoke karte. Če je več igralcev z istimi kartami, se vsi nadaljnji začnejo primerjati.

Klasičen poker

Kljub velikemu številu različnih scenarijev igre se vsi spustijo na enotna, klasična pravila, katerih namen je zbrati čim bolj donosno kombinacijo med tekmeci.

Cilj same igre določi vsak udeleženec. Za nekatere je to le način sprostitve, uživanja v procesu, za nekatere je to šport, za večino pa je poker igra na srečo, kjer je dobro zaslužiti.

Pravila in napredek v igri

Najprej se določi oseba, ki bo prodajalec za vse ali več miz. Njegove odgovornosti vključujejo predajo in premeščanje igralne plošče. Če igralci doma organizirajo sejo, lahko eden od njih opravlja funkcije te figure. V specializiranih igralnih obratih za to služi eden od zaposlenih, in sicer moški.

Ker je poker igra s finančno motivacijo, stavijo pred stavo. Za to se uporabljajo posebni čipi, ki nadomestijo denar. Kolček je postavljen na sredino mize, prekrit z zeleno krpo. Temu se reče ne le konj, ampak tudi banka ali kasneje. Oseba, ki med igro noče dati stave, se samodejno izloči, saj po zmagi nima pravice zahtevati razpoložljivega denarja.

Med stavami mine nekaj časa - intervali. Vsak interval se konča, ko tisti za mizo stavijo enak znesek denarja na vrstico. Na koncu tega obdobja prodajalec proda ali spremeni kartice (zadrži ponudbe). Ob koncu časovnega intervala mora vsak član stranke odpreti kartice in pokazati udeležencem svojo kombinacijo. Zmagovalec se takoj določi.

Ne pozabite na eno najpomembnejših akcij v pokru - na trgovanje. Pojavljajo se v več krogih iger, od katerih ima vsak svoje ime, ki ga ureja terminologija pokra.

 • Preflop je prvi. Začne se takoj, ko bodo igralci razdelili dve karti.
 • Flop Naslednje tri karte so položene na zeleni prt.
 • Tren - zadnji krog, ki vključuje možnost ponudb (zamenjave), med katerimi je ena miza postavljena na mizo.
 • River - priložnost za stavo zadnjič.

Po pravilih klasičnega pokra obstaja več možnosti za določitev zmagovalca. Ni vedno tisti igralec, katerega kombinacija je najmočnejša. Lahko razumete, kdo dobi banko po visoki - najvišja kombinacija, nizka - najnižja kombinacija, visoko-nizka -, ko denar delijo imetniki najvišje in najnižje kombinacije.

Video lekcija

Teksaški holdem

Pravila in kako igrati

Po klasičnem scenariju Texas Hold'em je mišljena situacija, ko je pet kart na zeleni krpi mize, igralec pa ima le dve karti. Včasih igra vključuje majhen začetni polog, ki samodejno poveča banko, ne glede na znesek stave.

Stave postavljamo na slepo, od tod tudi izraz senčila. To počneta dva igralca, ki gledata osebo, ki trguje s kartami. Prvi od njih prispeva v višini polovice najnižje stopnje. Druga je celotna minimalna stava.

Prvi dve kartici, ki sta jih prejeli igralci, bosta zaprti, nato pa se izvede postopek trgovanja v prvem krogu. Naslednji krog se začne, ko dobijo vse stranke tri kartice, vendar s srajcami navzdol. Nato je na mizo nameščena še ena odprta karta. Če govorimo o omejeni vrsti hold'ema, bi morali vnaprej določene stave podvojiti vsi igralci. Peta karta, ki je prav tako obrnjena navzdol, izzove začetek naslednjega kroga stav med igralci.

V postopku vsakega posameznega trgovskega kroga imajo vsi udeleženci tabele možnost, da izvedejo samo eno dejanje: stavite stavo; izenačiti na lastno pobudo - strinjati se s stavo prejšnjega igralca; vzgajati jo; prenašajo priložnost za premikanje ali celo izhod iz igre.

Tabela verjetnosti za nekatere začetne roke v igri

Začetna rokaŠtevilo nasprotnikov (4)
AA85, 473,463,955,8
KK82,669,158, 349,7
QQ80,165,153, 644,5
Jj77,161, 349,139,9
10 1075,257, 745,135,9

Tabela začetnih rok, ki bi lahko postala najmanj verjetna

Začetna rokaŠtevilo nasprotnikov (4)
J 9s55,739,431,214,5
J 953,236,327,810,9
10 9s5438,830,914,9
10 951,535,627,611,3
9 8s50,835,928,513,3
9 848,132,7259,8
Video lekcija

Poker Omaha

Pravila igre

Omaha Poker je igra z devetimi kartami. Pravila so podobna teksaškemu Hold'emu. Razlika je le v tem, da so igralci pokra v Omahi razdelili štiri karte obrnjene navzdol.

Igra poteka v petih fazah. Prva je postavitev slepih stopenj za začetno banko.Sledi predpotop, ko vsakemu članu stranke podelijo štiri karte, katerih majica je obrnjena navzgor glede na mizo - zaprti so. Igralec, ki začne prvi krog stav, se imenuje strelec.

Flop je faza, v kateri so na mizi pred vsemi tremi kartami položene še tri karte. Po tem postopku bo še en krog ponudb.

Pred zadnjim razpletom je še en vmesni krog - preobrat, ki igralcem daje četrto skupno karto in še eno priložnost za zbiranje ponudb. Če so po predložitvi na mizo zadnja, peta skupna karta, ki se imenuje River, so bile vse stave podvojene v primerjavi s prvotnimi, se morajo vsi, ki sedijo za mizo, odpreti in določiti zmagovalca.

Kako staviti in barantati

Zmožnost pravilnega nastavljanja je najdragocenejša stvar v pokru, saj vam to ne bo samo omogočilo pravilnega vpliva na potek igre, ampak tudi oblikovanje posamezne strategije. Z izbiro pravega trenutka stave in njene velikosti vam ni treba skrbeti za resne finančne izgube v primeru neuspeha. S pomočjo dobre stave lahko pogosto manipulirate s nasprotniki, tako da izdelate taktiko igre tako, da na koncu dobite najugodnejšo banko.

V kakšnih situacijah je pametno zvišati ponudbo?

Če ima nekaj izkušenj z igranjem pokra, se človek lahko odloči za povišanje stave, če je prepričan v svoje karte in želi, da čim več igralcev zavrže karte in noče nadalje sodelovati na seji. Pojavi se tudi želja, da bi bančno povečali banko ali poskušali prevzeti nadzor nad igro, vendar se je tega treba bati.

Zvišanje stav za zmanjšanje števila igralcev je odlična strategija, ki vam omogoča, da na poti do banke pustite čim manj nasprotnikov. Začetnikom priporočamo, da se držijo taktike, v skladu s katero bo lahko zvišal svojo stavo na tri velike blindove, plus - vsakič, ko slepi doda, če kdo od igralcev pokliče velikega.

Povišanje stave lahko uporabite kot blef, saj to nehote pokaže nasprotnikom, da ima igralec, ki zviša znesek do tega, res dobre začetne prednosti. Res je, za takšno taktiko morate najprej obvladati tehniko ohranjanja psihološkega ravnovesja, da se slučajno ne izdate z "dodatnimi" čustvi, ki se odražajo v obrazni mimiki ali kretnjah.

Stave morate poklicati

Morate biti sposobni dobro začutiti trenutek, katerega okoliščine pravijo, da morate stopnjo izenačiti, ne da bi jo zvišali. V idealnem primeru je, če je kombinacija na rokah, v katero bo igralec klical - izenačil, tako močna, da jo je mogoče uporabiti tudi za dvig.

Ne pozabite se tudi, da če je več prejšnjih igralcev stavo že podprlo, bo najbolj logično dejanje storiti enako. Pomembne so tudi ustrezne kartice.

Če povzamemo vse podatke, ki jih mora igralec vedeti, preden se odloči za stavo, lahko sklepamo: prave taktike igrajo enako pomembno vlogo kot v preostalem delu igre. Če izkažete aktiven in agresiven odnos, naredite nerazumne stave, lahko zmedete sovražnika. Vendar je takšen načrt ukrepov primeren samo za izkušene igralce, ki se lahko spopadejo s kakršno koli situacijo za igralno mizo. Začetnikom priporočamo, da ohranijo doslednost v delovanju.

Video lekcija

Kako se naučiti osvojiti poker

Profesionalni igralci so oblikovali seznam nasvetov, ko se je naučil, ki se bo začetnik postopoma začel počutiti za mizo kot riba v vodi, njegovi dobitki pa bodo vsakič večji.

 • Povečana agresivnost do stopnje, ko se igralec počuti udobno. Z roko, ki prikazuje aktiven odnos do stranke, bo lahko zbrala največ, kar je na voljo.
 • Potrpežljivost. Povečana agresivnost je dobra, a večji del igre mora biti v stabilnejšem psihološkem stanju, zvijanje več rok kot igranje.
 • Povečana pozornost do tekmecev. Če natančno spremljate ljudi, ki sestavljajo podjetje za igralno mizo, lahko čez nekaj časa preučite njihovo taktiko, vedenje kartic, njihovo sposobnost ali nezmožnost blefiranja v kritičnih situacijah.
 • Analiza igre z dolgoročne perspektive. Pomembno je, da se prilagodite dejstvu, da je učenje igre s poznejšimi velikimi dobitki možno le sčasoma, saj absorbira in analizira izkušnjo vsakega neuspeha.
 • Razvoj spretnosti. Vadba je pomembna v vsakem poslu in poker ni izjema. Redne vadbene igre na spletnih virih, doma s prijatelji ali v specializiranih ustanovah, bodo pripomogle k temu, da bodo spretnosti, potrebne za zmago, skoraj samodejne.

Priljubljene poker sobe na internetu

Ljubitelji pokra pogosto ne igrajo v ustanovah brez povezave, ampak na posebnih spletnih mestih (poker sobe).

Kateri so primerni za začetnike

Če imate minimalne ali premalo razvite veščine, je bolje izbrati sobe, v katerih lahko tekmujete s šibkimi nasprotniki. To vam bo omogočilo, da lahko trenirate z nekoliko povečanjem kapitala. Ti viri vključujejo:

 • "PlanetWin365".
 • "888Poker."
 • "Full Tilt Poker".

V vseh naštetih sobah so ustvarjeni najbolj ugodni pogoji igre za začetnike.

Za profesionalce

Profesionalci pogosto na spletu igrajo ne le za užitek, ampak tudi zaslužijo stabilen dohodek, tako da izberejo prostore, kjer lahko igrate v velikem času in z resnimi tekmeci. Te sobe vključujejo:

 • "PokerStars".
 • "Party Poker".
 • "Popolni nagib".

Vsa ta poker spletna mesta imajo visoke ocene med uporabniki, saj se okoli sebe osredotočajo le na najmočnejše igralce pokra iz celega sveta.

Ali je mogoče za zaslužek s pokrom zaslužiti in koliko

Prej ali slej vsi igralci postavijo to vprašanje, kajti kaj bi lahko bilo boljše od združevanja vašega najljubšega podjetja z zaslužkom. Če doseže določeno raven, igralec razume, da bi se v prihodnosti lahko v celoti oskrbel s tem, vendar ni vse tako preprosto.

Resnično lahko profesionalni igralci pokra uporabljajo svojo najljubšo igro kot dodaten vir zaslužka, vendar ne več kot dodatno. Poker je zelo tvegana igra, tečaja je nemogoče izračunati do konca. Vsakič, ko sedite za mizo, pokrito z zeleno krpo, človek ne more vedeti, ali boste zaradi njega postali zmagovalec. Vznemirjenje, ki je značilno za številne ljubitelje iger s kartami, lahko uniči vse, odstrani denar in ga pošlje v dolžniško luknjo, iz katere je neverjetno težko izstopiti.

Ne smemo pozabiti, da je treba vse narediti ne samo v veselje, ampak tudi z umom. Držite se pravila "srednjega dela", ne gredo predaleč v zasledovanju razburjenja in denarja. Samokontrola je nad vsemi!

Koristni nasveti

 1. "Učenje je lahkotno." Vsi, ki se odločijo za učenje pokra, se morajo spomniti, da vsa igranja spremlja neprekinjen učni proces. Učenje mora temeljiti tako na akademskih informacijah kot na izkušnjah lastnih napak. Tako boste lahko kakovostno analizirali težave taktike vaše igre.
 2. Ne morete biti razburjeni zaradi vrste neuspehov, ki jih lahko začne začetnik, dokler se ne nauči vseh vidikov profesionalne igre: od sposobnosti, da se ohrani v stabilnem psihološkem stanju, do razumevanja, kdaj njegovi tekmeci blefirajo.
 3. Ne moreš igrati, ko si utrujen. Utrujenost, zlasti kronična, lahko privede do stanja, ko igralec ne more nadzorovati strategije in stopnje učinkovitosti sprejetih odločitev.
 4. Morate biti sposobni uživati ​​v igri, saj le tako spodbudite nadaljnji razvoj veščin.

Poker ni samo igra, ampak intelektualna igra, ki vam bo pomagala brezhibno črpati možgane, če redno vadite. Ljudje, ki se želijo naučiti osnov pokra iz nič, naj se ne bojijo. Med igranjem lahko doživite najgloblje moralno zadovoljstvo, zavedajoč se, da so v nekem trenutku vaše veščine dosegle raven, ki vam omogoča, da imate premoč nad potencialnimi tekmeci in nadzorujete proces igre. Poleg tega, če k vprašanju pristopite pametno, lahko poker uporabite kot orodje za dodaten zaslužek.

Oglejte si video: ELDER SCROLLS BLADES NOOBS LIVE FROM START (April 2020).

Pustite Komentar