Možnosti za pohištvene nohte, uporaba v oblikovalskih projektih

Različne nohte so predstavljene v gradbenih trgovinah v širokem razponu. Uporabljajo se za zunanjo dekoracijo različnih notranjih predmetov, za oblazinjenje vratnih krilov. Postopek obnove foteljev, kavč, omar in drugih izdelkov brez njih ni popoln. Poleg tega pohištveni nohti opravljajo pritrdilne in dekorativne funkcije zaradi različnih možnosti oblikovanja svojih klobukov.

Glavne razlike

Vsi vedo, kaj je noht in so ga že večkrat videli v vsakdanjem življenju. Gre za kovinsko vrsto pritrditve različnih materialov med seboj, ki se uporabljajo med gradbenimi in zaključnimi deli. Žeblji se razlikujejo po obliki, velikosti, barvi, funkcionalnosti, materialu izdelave. Obstajajo tudi takšne, ki se uporabljajo kot okras. Imenujejo jih nohti za okrasno pohištvo.

Gradbeni žeblji imajo dolžino od 7 mm do 90 mm. Njihova debelina se giblje od 0,7 mm do 3,5 mm. V nasprotju s tem okrasne nageljnove žbice puščajo majhne. Njihov premer je od 4 mm do 12 mm, dolžina - ne več kot 30 mm.

Na voljo so gradbeni žeblji z ravno ali stožčasto obliko okrogle ali kvadratne glave. To je glavna razlika med okrasnimi pritrdilnimi elementi, od navadnih. Njihova kapa je lahko raznolika: okrogla, kvadratna, trikotna, valovita, v obliki zvezde, rože ali lupine. To je njihov namen - dekoracija notranjih predmetov, ustvarjanje edinstvenih slik. Odlično se obnesejo tudi na okvirju vrat. Dekorativni pritrdilni elementi se uporabljajo v kombinaciji z navadnimi gradbenimi nohti, vendar za razliko od njih, kodrasti opravljajo tudi estetsko funkcijo.

V gradbenih trgovinah lahko najdete izdelke najrazličnejših barv in modelov. Poleg tega so klobuki narejeni iz naravnih in umetnih tkanin. Izberete lahko možnost, ki ustreza pohištvu katere koli barve, dizajna in sloga.

Sorte

Sprva so dekorativni nohti za pohištvo imeli obliko samo polkrog. Toda od takrat je minilo veliko časa. Zasnova klobukov se je do prepoznavnosti spremenila, kar jim omogoča široko uporabo pri dekoriranju različnih vrst pohištva. Žeblji so lahko velikosti majhne kroglice ali velikega gumba.

Oblika klobukov je:

  • Okrogla;
  • Kvadrat;
  • V obliki.
OkroglaKvadratV obliki

Nohti se razlikujejo po drugih parametrih. Telo nohta je izdelano iz naslednjih materialov:

  • Nizkoogljično jeklo - izdelki vsebujejo zaščitno plast cinka;
  • Nerjaveče jeklo - brizganje kroma, niklja, včasih srebra, zlata;
  • Baker in medenina - veljata za najdražje od vseh vrst. Te možnosti so še posebej lepe in elegantne.

Za dekoracijo klobukov se pogosto uporablja:

  • Usnje (umetno ali pristno) ali druga tkanina;
  • Plastika - redko se uporablja, saj je material precej krhek in se lahko pokvari, ko ga udarimo s kladivom.

Da ne bi poškodovali nohta, strokovnjaki priporočajo, da najprej naredite luknjo s šilom. Glavna stvar je, da je majhen in tanek. V prihodnosti bo vanj lažje voziti dekorativni element. Na tej stopnji je pomembno enakomerno narediti luknjo, saj je od tega odvisen kot naklona, ​​pri katerem noht gre v podlago. Za okrasitev notranjih predmetov se pogosto uporablja oblikovanje pohištva. To je kovinska palica, katere dolžina je 100 cm, na palici so klobuki, ki posnemajo prave nohte.

Trak za nohte za oblazinjeno pohištvo v gradbenih trgovinah je predstavljen v najrazličnejših oblikah. Dekorativni detajli so lahko iz niklja, bakra, medenine. Nekateri letvice izgledajo kot vintage izdelki, podobni starinskemu zlatu, bronu, ki vam omogoča, da pohištvo preoblikujete in ga naredite edinstveno, starano.

Nerjaveče jekloNizkoogljično jekloBaker

Uporaba

Dekorativni nohti za pohištvo se uporabljajo na enak način kot druge vrste. Načelo je, da strojno opremo s klobukom zataknete na pravem mestu. Za povezavo različnih materialov je pomembno, da uporabite pravo količino žebljev, sledite koraku namestitve. Poleg tega je priporočljivo, da jih razporedite simetrično.

Klobuki pohištva za nohte prihajajo v različnih izvedbah in velikostih. Tako so primerni za dekoriranje pohištva iz poljubnih materialov v različnih stilih.

Če želite pohištvu dati posebno eleganco, ustvariti jasno silhueto, uporabite rob vzdolž obrisa. Običajno je ta metoda značilna za okrasitev kavč, foteljev v klasičnem ali rustikalnem slogu. Kot obrobje se pohištvena strojna oprema poganja v linijo ena za drugo brez vrzeli ali z minimalnim korakom.

Druga pogosto uporabljena tehnika je tiskani vzorec. Z njim okrasite pohištvo ali vrata. S to metodo se nohti poganjajo tako, da so na koncu razporejeni v obliki geometrijskih figur, da lahko sledijo obrisom predmetov ali ustvarijo asimetrične zapletene vzorce. Za okrasitev mehkih delov pohištva se pogosto uporablja dekorativni noht. V tem primeru spominjajo na estrih. Vozite jih tako, da bodo klobuki razporejeni.

Če želite prihraniti čas in olajšati delo, bodite pozorni na posebne spenjače z nohti. Z njihovo pomočjo bo postopek montaže in obloge notranjih predmetov hitrejši, rezultat pa bo zanesljivejši kot pri delu s pohištvenimi nosilci. Na vse to bo delo opravljeno veliko hitreje in brez veliko truda.

Da bi pohištvu dali posebno prefinjenost, se uporabljajo okrasne letvice. Podrobnosti so določene zelo preprosto. Če želite to narediti, je treba udariti žeblje ob robovih traku, na katerih so že potrebne luknje. V nekaterih primerih so nohti že vključeni v oblikovanje. Dekorativni trak se uporablja v primerih, ko morate voziti veliko število nohtov. Včasih je to težko storiti, saj je treba vzdrževati enako razdaljo med njimi in vzdrževati pravilno smer. Obloge z oblikovanjem vam omogočajo enostavno okrasitev pohištva z ravnimi črtami, jasnimi obrisi.

Dekorativni trak ne samo okrasi fotelje, zofe, krila na vratih, temveč tudi odlično prikriva različne vrste škode: vdolbine, čips, posipe, razpoke. Za letve lahko enostavno poberete nohte, ki so primerni po velikosti in dizajnu. Tako bodo odlično dopolnili dekorativni trak in postali izvirna dekoracija katere koli notranjosti.

Za okvir

S pomočjo pohištvenih nohtov poudarjajo mejo združenih materialov. Če je notranjost narejena iz lesa ali na lesenem okvirju, lahko dekorativni pritrdilni elementi poudarijo najbolj izvirne elemente. Poleg tega zajemajo prehode iz enega materiala v drugega. Žeblji se poganjajo po obodu pulta ali vzdolž strani postelje.

Različne pritrdilne elemente vam omogočajo, da ustvarite izvirno zasnovo izdelka. Tako lahko vzamete najmanjše nohte in jih tesno udarite med seboj. Tako dobite elegantno in lepo dekorativno vrvico. Če uporabljate večje pritrdilne elemente, bodo spominjali na lepe obloge.

Za oblazinjenje

Ločena vrsta nohtov je potrebna za pritrditev različnih vrst tkanine med oblazinjenjem pohištva ali vratnih krilov. Razlikujejo se v širšem klobuku in tanki palici. Uporaba tovrstnih pritrdilnih elementov preprečuje, da bi material zdrsnil, trdno se drži za okvir izdelka. Oblazinjeni nohti ne opravljajo samo funkcije pritrdilnih elementov, zaradi ogromne raznolikosti njihovih vrst se lahko osredotočite na izdelek, poudarite in okrasite določeno mesto.

Pomemben element te vrste nohtov je v podobi tradicionalnih usnjenih angleških kavč in stolov z "ušesi". Elegantni nasloni za roke na sprednji strani, obris hrbta, pa tudi klasična oblika in debelina razkošnega oblazinjenja poudarjajo klasični nohti s tradicionalnimi klobuki. Tudi za ustvarjanje posebnega ornamenta na oblazinjenju vzglavja ali torbice so bile te vrste dekorativnih pritrdilnih elementov široko uporabljene.

Za dekor

Žeblji so sposobni dati individualnost pohištvu, poudariti njegove zasluge. Pogosto dekorativni pritrdilni elementi krasijo oblikovalsko pohištvo. Lahko so nameščeni tudi na sedežu stolov ali na hrbtni strani naslonjala. V nekaterih primerih kodrasti nohti okvirjajo razkošno vezenje ali različne velike elemente dekorja.

Dekorativni nohti se uporabljajo kot okras in pritrdilni elementi ne samo za oblazinjene predmete pohištva. Na lesenih notranjih predmetih, ki uporabljajo ravno takšne elemente, nastane ogromno različnih okrasnih. Podoben slog okraševanja skrinj, omar in drugih izdelkov je značilen za jugovzhodno Azijo.

Vintage skrinje, drage zofe, kavči in fotelji, okrašeni s strojno opremo z umetno starim zlatom in bronastim zaključkom, izgledajo zelo lepo. Za slog kiča ali pop art so značilni nohti s klobuki, vdelanimi z dragimi kamni. Včasih obstajajo oblikovalska strojna oprema v obliki lobanj ali drugih nepričakovanih slik.

Majhne prefinjene klobuke iz kroglic, elegantne polkrožne kovinske možnosti ali elegantni usnjeni klobuki so sestavni del postopka izdelave pohištva. Poleg tega so potrebni za obnovo foteljev, kavč in drugih izdelkov. Nohti pomagajo ustvariti edinstvene oblikovalske kose, ki bodo okrasili katero koli sobo dlje časa.

Video

Oglejte si video: Hidrografika - potisk čelade (Marec 2020).

Pustite Komentar