Izbira imena za otroka po mesecu rojstva

Ime - identifikator osebe, sredstvo za personalizacijo osebe. Pri izbiri imena za otroka morate vse skrbno pretehtati in pretehtati.

Po mnenju astrologov ime vpliva na usodo in zdravje, zato je njegova izbira težka naloga, ki jo morajo rešiti prihodnji ali novi starši.

V nekaterih državah morajo starši otroka poimenovati takoj po rojstvu. V Rusiji je vse drugače, staršem dodelijo mesec dni za rešitev težave, po otroku se morajo registrirati.

Do leta 988 so otroci dobili vzdevek, kar se je kasneje pogosto spreminjalo. Vzdevek je nakazal lastnosti osebe. Kasneje so novorojenčke začeli poimenovati po svetem koledarju, kar je nalogo poenostavilo.

Po krstu so se pojavile nove možnosti z latinskim ali grškim poreklom. Sprva so se ljudje dolgo navadili na vzdevke tujega izvora, kmalu pa so se seznanili, spremenili, dobili podobnosti z Rusi.

Dolgo obdobje novorojenčkov so poklicali z mesecem. V začetku prejšnjega stoletja se je tradicija spremenila, ko so starši dobili pravico, da si sami izberejo ime. V tem trenutku so se pojavili neologizmi. Nekatere so lepe in zanimive, druge pa povsem nesmiselne.

Neologizmi se še vedno uporabljajo. Pogosto starši, ki so v koraku s časom, registrirajo svojega otroka kot "hekerja" ali "Googla".

Odločite se, na kaj se morate osredotočiti pri izbiri. Ponujam nekaj zanimivih idej, ki vam bodo olajšale usodo.

 • Pravoslavni koledar. V koledarju poiščite datum rojstva otroka in preberite seznam imen, zapisanih na ta dan.
 • Sorodniki ali zvezdniki. Otroci so poklicani kot oseba, ki je pustila svetel pečat v življenju svojih staršev. To je sorodnik, družinski prijatelj ali slavna oseba - junak iz filma ali knjige.
 • Izvor in pomen. Pred tem so skrbni starši otroka poklicali v skladu s površinsko predstavo o pomenu in izvoru. Knjigarne prodajajo slovarje, ki vsebujejo take podatke.
 • Ezoterično. Znanstveniki s področja numerologije in astrologije so že večkrat dokazali, da izvor vpliva na usodo. Pazljivo analizirajte svojo najljubšo možnost. Ugotovite, kako se nanaša na datum rojstva. Ta metoda še ni pogosta.
 • Moda. Moda je zahrbtna, včasih se le Saša in Nastja igrata v enem majhnem peskovniku.
 • Izvirnost. Nekateri starši ljubijo izvirnost, ne upoštevajo modnih trendov. Oče in matere s pomočjo domišljije izmislijo unikatno ime za otroka, to je čudovito.

Ne vem, katero tehnologijo boste izbrali, vsak ima svoje življenje in verske poglede. Ko rešite to težavo, ne pozabite, da bo z imenom otrok moral hoditi skozi življenje, določal bo uspehe in dosežke.

Imena otrok po mesecu rojstva

Vsaka družina ima svojo tehniko izbire imena za novorojenčka. Nekateri uporabljajo cerkveni koledar, drugi sledijo znamenjem, tretji pa se nanašajo na nasvet sorodnika. Obstajajo starši, ki jih zanima, kako poimenovati otroka, rojenega v določenem mesecu.

Januarja

 • Fantje: Valentine, Pavel, Egor, Ciril, Fedor, Artem, Nikita.
 • Dekleta: Eugene, Irina, Vasilisa, Anastasia, Polina, Maria, Tatyana.

Februarja

 • Fantje: Gregory, Boris, Oleg, Jurij, Roman, Timotej, Ciril.
 • Dekleta: Maria, Zoe, Christina, Veronica, Valentine, Anna, Rimma.

Marec

 • Fantje: Leonid, Anton, Matvey, Jurij, Yaroslav, Vasilij, Aleksej, Danil.
 • Dekleta: Christina, Marina, Nika, Galina, Margarita, Antonina, Marianna.

April

 • Fantje: Danil, Zahar, Filip, Ivan, Nikolaj, Samson, Antip, Peter.
 • Dekleta: Lidija, Anastasija, Aleksandra, Marija, Eva, Sofija, Akulina.

Maj

 • Fantje: Konstantin, Sergey, Vitaliy, Mikhail, Lavrentiy, Gregory.
 • Dekleta: Valentina, Zoya, Aleksandra, Pelageya, Irina, Taisiya, Kristina.

Junij

 • Fantje: Oleg, Mihail, Dmitrij, Jan, Gabriel, Ciril, Tikhon.
 • Dekleta: Antonina, Teodora, Cir, Kalerija, Teodozij, Valerija, Nelly.

Julija

 • Fantje: Stepan, Efim, George, Eugene, Stanislav, Ivan, Roman.
 • Dekleta: Inna, Anna, Olga, Zhanna, Marina, Efrosinya, Alevtina.

Avgusta

 • Fantje: Rodion, Jurij, Vladimir, Maksim, Konstantin, Denis, Boris.
 • Dekleta: Praskovya, Valentina, Magdalena, Milena, Maria, Svetlana, Seraphim.

Septembra

 • Fantje: Lavrenti, Denis, Arkhip, Victor, Ilya, Zakhar, Gleb, Timothy.
 • Dekleta: Vera, Natalia, Hope, Martha, Raisa, Lyudmila, Anfisa.

Oktober

 • Fantje: Nikolaj, George, Pavel, Aleksander, Khariton, Vyacheslav, Nikita.
 • Dekleta: Marianne, Praskovya, Jonah, Zlata, Pelagia, Ariadne, Veronica.

Novembra

 • Fantje: Dmitrij, Taras, Vasilij, Kuzma, Zinovy, Artem, Andrey, Athanasius.
 • Dekleta: Natalia, Zinovia, Maria, Nelly, Anna, Anastasia, Efrosinya, Claudia.

December

 • Fantje: Artyom, Mark, Tryphon, Moses, Semyon, Valerian, Zakhar.
 • Dekleta: Augusta, Olga, Angelina, Marina, Zoya, Anfisa, Ekaterina, Anna.

Zdaj imate na voljo seznam priljubljenih imen. Glede na mesec, v katerem se je otrok rodil, boste našli odlično možnost. Ne pozabite, da je gradivo informativne narave, to je le namig.

Korak za korakom načrt izbire

Ime je simbol osebe, ki odraža značaj. Ko se starši srečajo s to fascinantno dejavnostjo, se pojavijo težave. Ni presenetljivo, saj je možnost, ki jo ima oče všeč, povezana z neprijetno osebo v materi in obratno. Kaj pa reči o starih starših, ki si prizadevajo sodelovati pri tem.

V tem delu članka bom delil priporočila, predstavil nekaj nasvetov in točk, na katere morate biti pozorni pri reševanju vprašanja.

 1. Kombinacija s srednjim imenom in priimkom. Spoj imena in patronimike naj bo brez velikega števila zaporednih samoglasnikov ali soglasnikov. Takšna kombinacija nikomur ne bo prinesla užitka.
 2. Pomanjkanje disonance. Pogosto je ime v neskladju s priimkom ali očetom. Razlog za ta pojav je drugačna "narodnost". Če torej oče pokličete na staro ruski način, izberite enako za otroka in obratno.
 3. Eksotično. Imena eksotične narave so združena s priimki, ki so med prebivalci Rusije redki. Glavna stvar je, da se s priimkom ne rima, saj so takšne kombinacije komične in grde.
 4. Okrajšava Ime. Obstajati morajo harmonične pomanjševalne možnosti. Če jih ni tam, bodo otroci še vedno kaj našli in nihče ne bo zagotovil, da se bo pojem izkazal za dober.
 5. Začetki. Med izbiro niso vsi pozorni na začetnice, vendar zaman. Včasih je takšna sitnica neprijetna, še posebej, če začetnice sestavljajo nespodobno ali grdo besedo.

Z dobrim imenom bo otrok postal samostojna, samozavestna oseba, ki bo osvojila vrhove in dosegla uspeh.

Kako poimenovati fanta

Ne vem, katera možnost vam je najbolj všeč, a glavno je, da je v skladu s srednjim imenom in priimkom. Mnogi ljudje izberejo priljubljena imena, pri čemer ne upoštevajo dejstva, da z drugimi komponentami zvenijo slabo.

Moda je nestabilna. Kar je zdaj na vrhu priljubljenosti, bo po nekaj letih postalo običajno in običajno.

 1. Artur. Ta univerzalna varianta ima keltske korenine. Njeni nosilci so običajno gostoljubne, navdušene, čustvene osebnosti. Sliši se v kateri koli državi, prinaša srečo.
 2. Herman. Moteč, zvit, trmast. Toda njihova potrpežljivost skupaj z njihovim prizadevanjem pomaga doseči uspeh v življenju in karieri. V začetku stoletja je bila razširjena, potem pa je priljubljenost upadala.
 3. Lubomyr. Priljubljeno na Češkem in Poljskem. Lubomirji so dosledni, inteligentni, pragmatični ljudje, ki jim vsak trenutek priskočijo na pomoč. Če na njej ustavite izbiro, upoštevajte, da se otrok razlikuje od sovrstnikov po zvočnosti.
 4. Nathan. Pred nekaj leti so ga našli le v Izraelu. Pod vplivom mode je pridobila priljubljenost med slovanskimi ljudstvi. Nosilci tega univerzalnega in lepega imena so nadarjeni, prilagodljivi, modri ljudje. V izvirniku je poudarek na zadnji črki "a", čeprav je druga tudi pravilna.
 5. Stanislav. Poljske korenine. Stanislavci so vztrajni, dostojni, prijazni ljudje, s svojim mnenjem. Stas je skrajšana različica, bolj harmonična. Ženska različica Stanislava je redka.
 6. Felix. Latinske korenine, zelo redke. Felixi imajo srečo v življenju in karieri. Pridobival je priljubljenost, bil je na seznamu najlepših imen v Rusiji.

To je vzorčni seznam priljubljenih moških imen. K izbiri pristopite odgovorno, saj bo sina spremljal vse življenje.

Kako poimenovati dekle

Mnogi starši se začnejo zanimati za izbiro imena od trenutka spočetja, saj medicina pomaga poznati spol že pred rojstvom.

 • Anna. Ne bo pustil vrhunec priljubljenosti. Ann ima veliko srce, nežen okus, zlate roke. So lahkoverni, nezainteresirani, pozorni, natančni.
 • Olga. Novo leto napoveduje priljubljenost za to staro nordijsko ime. Olga je ženstvena, resna, ambiciozna, premišljena oseba, odlična hostesa in žena. Če pokličete hčerko Olijo, ji bo uspelo in si zgradilo srečno družino.
 • Vera. Slovanske korenine. Vere so modre, preudarne, preudarne, z logičnim razmišljanjem. Ker je poslušna, nežna in ljubeča oseba, si Vera postavlja velike cilje in ga nikoli ne spreminja. Njen zaklad je skromnost.
 • Upanje. Pogosta je bila med Slovani. Upanja so namenske, pustolovske, čustvene, hrupne osebnosti, ki cenijo materino avtoriteto in družinske vrednote. Nadi um in družabnost ji dajeta podporo družina in prijatelji.
 • Milena. Srečanje dekleta s tem imenom je redkost. Če želite, da je vaša hči mehka, prijazna, nežna, je to najboljša možnost. Za Mileno ni nič pomembnejšega od družine. Zaradi vrline in zvestobe jo imajo radi njeni starši, mož in sodelavci.
 • Nina. Ne razumem, zakaj je to grško ime zdaj redkost. Je nezasluženo pozabljen. Nina je samostojna, neodvisna, samovšečna, trdovratna oseba, ki je zaradi pravičnosti pripravljena na karkoli. Zahvaljujoč točnosti, odgovornosti in integriteti se počuti udobno v stolu glave. Mehkoba, ženskost, šarm prinašajo priljubljenost med moškimi.

Sama bom dodala, da starši radi preučujejo slovarje in iščejo pomen in izvor imena. Ne priporočam brezpogojno zaupanja vrednih razlag. Za pravilno izbiro uporabite splošno sprejeta priporočila in otrok bo dobil razlog za ponos.

Oglejte si video: Kdo so energijski vampirji? Emily Enveritas (April 2020).

Pustite Komentar