Antikorozijski temeljni premaz

Antikorozivni temeljni premaz, kot kateri koli drug, je zasnovan za izboljšanje oprijema barve na površino. Opravlja to nalogo nič slabše od običajnih temeljnih premazov za kovine, služi pa kot dodatna zaščita pred korozijo. V vsakdanjem življenju, kjer je nemogoče opravljati zapletena dela, kot je pocinkanje konstrukcije, odlično pomaga pri soočanju s kakršno koli rjo.

Antikorozijski temeljni premaz ima naslednje sorte:
  • izolacijski;
  • fosfatiranje;
  • pasiviranje;
  • tekalna plast;
  • pretvorniki rja (temeljni premaz rje).

Izolacijski temeljni premaz - To je polimerna prevleka, ki mehansko blokira dostop kisika in vlage do kovine. Vsebuje cinkovo ​​belo, smuk in barit. Izolacijski temeljni premaz je najcenejša, a najučinkovitejša zaščita pred rjo. Uporablja se predvsem za železne kovine.

Fosfati antikorozivno temeljni premaz po nanosu na kovino z njo vstopi v kemijsko reakcijo in tvori plast netopnih soli, ki ne le izboljšajo oprijem barve na površino, ampak tudi preprečijo korozijo pod filmom. Ta postopek se imenuje hladno fosfatiranje. Fosfatirni temeljni premaz leži na pocinkanem jeklu, na vrhu pa se lahko nanese kakršna koli barva.

Pasiviranje temeljnih premazovPraviloma vsebujejo kromate različnih kovin, ki tvorijo gost oksidni film, ki upočasni ali prepreči korozijo. Takšni premazi so veliko bolj zanesljivi od izolacijskih.

Temeljni premaz je sestavljen iz kovinskega prahu, katerega potencial elektrode je manjši od potenciala zaščitene strukture. Tako je kovina v temeljnem premazu prva, ki vstopi v oksidacijsko reakcijo.

Temelj za rjoali pretvornik rje (kislinski ali brez kislin) se uporablja, kadar čiščenje pred korozijo ni mogoče ali ekonomsko neugodno. Rust se pretvori v netopne spojine, ki izboljšajo oprijem barve na podlago. Njegova velika pomanjkljivost je, da je nemogoče izmeriti potrebno količino snovi: na nekaterih območjih bo prišlo do presežka temeljnega premaza, na drugih - pomanjkljivost. Primer za rjavenje ni primeren za odstranjevanje vodnega kamna ali za barvanje neozdravljene strukture.

Z vsemi prednostmi modifikatorjev je najboljša zaščita pred rjo dosežena z nanašanjem temeljnega premaza za fosfatiranje, pasiviranje ali tekalne plasti na kovino, ki je bila očiščena korozije.

Oglejte si video: 3u1 antikorozivni zastitni i temeljni premaz za (Marec 2020).

Pustite Komentar