Naredite si sami izdelavo podstavnih postelj, potrebna orodja

Uspešna izbira notranjih elementov lahko reši pomembne težave: razširite sobo, naredite večfunkcijsko, dodajte čar in okrasite v pravem slogu. Za spalnico bi bila dobra rešitev, da naredite podij posteljo z lastnimi rokami, saj se popolnoma prilega v sobo. Značilna lastnost izdelka je dvostopenjska zasnova, ki združuje tako funkcionalne prednosti kot originalno oblikovalsko najdbo. Domači mojster, ki ima izkušnje z delom z izbranimi materiali, lahko posteljo izdela samostojno.

Značilnosti izdelka

Delo se začne s pripravo ali izbiro projekta, katerega osnova bo risba, ki prikazuje natančno velikost sobe, obliko postelje in njene osnovne dimenzije. Kot primer lahko uporabite informacije s tematskih strani ali oblikujete ideje iz televizijskih programov. Kreativen pristop vam bo pomagal, da končan projekt prilagodite svojemu stanovanju, da ga prilagodite sami. Kombinirana možnost bo videti še bolj zanimiva, ko več vaših idej ustvari svojo različico.

Glavne prednosti modne piste:

 • ima nenavaden dizajn;
 • možnost organizacije dodatnega prostora za shranjevanje posteljnine;
 • zoniranje prostora.

Glavne pomanjkljivosti izdelka: zavzame veliko prostora, nezmožnost premika, če je potrebno. Ljudje z bolečinami v sklepih niso zelo udobni za uporabo.

Če si natančno predstavljate, kako narediti posteljo za stopničke, morate poznati lastnosti, ki so skupne vsem vrstam pohištva. Zasnova je sestavljena iz naslednjih delov:

 • električni okvir;
 • dodatni elementi (stopnice, skladišča itd.);
 • mehanizem transformacije;
 • elementi zunanje dekoracije.

Možni sta dve vrsti gradnje. V prvem primeru je izvlečna podstavna postelja znotraj in se po potrebi zloži. V drugi izvedbi je priveza nepremična, nameščena na zgornji ravni. Obe vrsti imata svoje prednosti. Izvlečna postelja vam omogoča, da podnevi učinkovito uporabljate območje prostora, ponoči pa, ko takšne potrebe ni, se uporablja kot prostor za sprostitev. Druga možnost je primerna, ker je pod stopnicami pomemben prostor za shranjevanje stvari. Zasnova se lahko zgradi od ene do druge stene, tako da se soba razdeli na dva dela po celotni širini. Včasih je podij bolj priročno narediti kotiček. Risbe izdelkov najdete v obliki strukture, neodvisne od dimenzij prostorov, tako imenovanega "otoka".

Danes je v modi izdelovati postelje s krošnjami. Uresničiti te sanje je lahko koristno. Kjer je predvidena namestitev postelje, naredite podij, ki bo uporabljen kot dodaten prostor za shranjevanje.

Nenavaden dizajnDodatna shrambaZoniranjeIzvlečnaStacionarni

Potrebni materiali in orodja

Za samostojno delo bo uporaba lesa kot okvirja optimalna. Obdelan je enostavno, cenovno ugoden. Težje je delati s kovino, če pa imaš primerno orodje, spretnosti, lahko iz tega materiala narediš okvir. Za večino domačih mojstrov je uporaba žarka veliko bolj priročna. Pri nakupu bodite pozorni na geometrijo. Iz orodij, ki jih potrebujete:

 • kolo za ruleto;
 • nivo stavbe;
 • kvadrat;
 • nožna ali ročna krožna žaga;
 • vrtalnik, izvijač;
 • kladivni vrtalnik (za pritrditev pritrdilnih elementov na talne plošče in betonske stenske plošče);
 • kladivo;
 • komplet dleta.

Za delo z zaključnimi materiali boste morda potrebovali spenjalnik, lepilo, gradbene mešanice. Ločeno morate razmisliti o sistemu pritrdilnih elementov. Deli konstrukcije je mogoče pritrditi s pomočjo samoreznih vijakov, kotov, kovinskih elementov posebne oblike. Pripravljen podij za posteljo bo med delovanjem občutil velik stres. Zaradi tega je napajalni okvir narejen zelo previdno. Pri kakovosti profila in številu pritrdilnih elementov ne morete prihraniti. Priporočljivo je, da uporabite palico velikosti 5 x 5 cm ali pa jo nadomestite z drugo, v kateri bo vsota dveh sosednjih strani vsaj 10 cm, na primer 6 x 4 cm ali 4,5 x 5,5 cm.

Končni materiali za izdelavo postelje so izbrani ob upoštevanju osnovnega sloga notranjosti. Pomembno je določiti teksturo, barvo prevleke. Če želite to narediti, je priporočljivo, da vzamete vzorec iz prejšnjega popravila v trgovino. Strukturo okrasite z naslednjimi sredstvi:

 • barve in laki;
 • ozadje;
 • okrasne stenske plošče;
 • listi iverne plošče, LMDF;
 • vezan les;
 • talne obloge (linolej, parketna plošča, laminat, preproga).

Dodatni elementi dekoracije bodo dodelili zaključen videz podij: MDF profili, kodraste letve, okovje. Končna različica zasnove je odvisna od domišljije mojstra. Slog sobe bo povedal obliko in teksturo posameznih delov. Če je za hi-tech mogoče uporabiti steklo, kovino in plastiko, potem se bodo keramične podrobnosti in tekstil odlično uvrstili v notranjost Provence.

Orodja za deloTalne oblogeSestavine barv in lakovLeseni tram

Pripravljalna faza

Kje začeti, kako narediti posteljo s podij z lastnimi rokami, bo postalo jasno, če delo razdelite na več stopenj. Pred namestitvijo morate risbo poiskati ali izvesti sami. Poudarjajo skladnost postelje z dimenzijami prostora. Če je treba prilagoditi velikosti, potem to storijo v obsežni skici, tako da so proporci vidni. Brezumno kopiranje celo zelo uspešnega projekta, ki se ne prilega prostoru, lahko privede do neravnovesja, ki ga je oblikovalec oblikoval za specifično situacijo. Še huje je, ko dizajn ni primeren za slog in barvo.

Dešifriranje končane risbe je precej preprosto. Pogosto se za simbole uporabljajo različne barve. Vendar pa ne bo odveč skrbeti za izdelavo podrobne sheme. Tako jasno bo mogoče določiti število delov in njihove posebne velikosti.

Na naslednji stopnji se izračuna količina osnovnega materiala in dodatnih elementov za posteljo. Če želite to narediti, morate poznati ne le celotne posnetke in kvadraturo, temveč tudi obliko prodaje izdelkov. Na primer, plošče iz laminirane iverne plošče, laminat, plošče imajo standardne velikosti za trgovanje. Pri rezanju bodo odpadki neizogibno ostali. Nekatere izdelke je bolj priročno razmisliti po delih. Podrobna skica bo dobra pomoč pri izračunih. Odvisno od oblike prodanih materialov lahko traja 10-30% več od nazivne površine. Dodatno potovanje za manjkajoči izdelek je pogosto dražje, kot stane. Ko so vsi materiali že na svojem mestu, začnejo pripravljati sobo. Projekt bo zahteval vse ali nekatere od naslednjih operacij:

 • demontaža starih konstrukcij;
 • čiščenje območja pod stopniščem;
 • dodatna namestitev ali sprememba pripomočkov (napajalni kabli, ogrevalne cevi, oskrba z vodo, prezračevanje);
 • popravilo poškodovanih površin;
 • delo označevanja na tleh in stenah.

Prevleka, ki ostane pod stopnicami, je mogoče odstraniti. Če je njegovo stanje zadovoljivo, je priporočljivo, da ga uporabite za dodelavo novega dizajna.

Gradnja podija se začne šele po zaključku vseh pripravljalnih del. Na primer, če bi izvedli žico za vtičnico, bo težava.

Oblikovalska risbaPostavitev predala

Navodila proizvajalca glede na vrsto konstrukcije

Če so diagrami in risbe za izdelavo postelje s podij kopirani iz drugega projekta, potem morate preveriti velikost priveza. Bolje je, če je vzmetnica standardna. Lažje ga je najti in bo stalo manj kot po meri. Pomembno merilo za uspešno delo bo stilska skladnost. Napake v razmerjih, izbira okovja in zaključnih materialov lahko močno izkrivlja rezultat. Nekatere tematske strani uporabnikom nudijo priročno storitev za oblikovanje pohištva - grafično aplikacijo z naborom že pripravljenih modulov. Številne od njih so brezplačne, enostavne za uporabo, a odlično vizualizirajo predvideno notranjost.

Z vezom na stopničke

S to konfiguracijo je poudarek na ustvarjanju priročnega prostora za shranjevanje. Pravzaprav gre za pohodno posteljo z velikimi predali. Postopek po korakih je naslednji:

 1. Na stenah in tleh naredite oznake s stopnjo stavbe in trakom.
 2. Palice so dimenzije 4,7 x 2,7 cm in vodoravno pritrjene na lepilo ali vijake, tako da nastane posteljni okvir.
 3. Postavili so podporne palice: 2 - na robovih bodoče postelje, 1 - točno na sredini, 3 - v glavi in ​​hrbtu, 2 - na straneh, bližje središču.
 4. Namestite križni drog na stran, kjer bodo nameščeni predali, privijte nosilce v obliki črke T.
 5. Nastavite izvlečne mehanizme za predale. Upoštevajte priporočene dimenzije, odstopanja, navedena v navodilih za namestitev.
 6. Pritrdite vse konstrukcijske elemente.
 7. Izdelajo dekorativno oblogo konstrukcije z zaključnimi materiali.
 8. Sestavite okvir postelje v skladu z risbo. Lahko je iz iverne plošče, pohištvene vezane plošče ali naravnega lesa. Ogrodje je temeljno in lakirano.

Pogosto mojstru manjka spretnosti, da bi popolnoma izdelal posteljo-podij z lastnimi rokami. Izdelava pohištva je zapleten postopek. Toda graditi nadmorsko višino je veliko lažje. Na zgornji ravni lahko namestite posteljo, kupljeno v trgovini, ki ustreza slogu dekoracije.

Pripravimo nosilce okvirjaPostavili smo podporne paliceMontiramo in okrepimo prečno palicoZbiramo nočne predaleNamestite izvlečne mehanizmeElemente pritrdimo in obložimo zaključne materialePolaganje spalnega prostoraNaredite si podij posteljo

Z dvižno posteljo na stopničkah

V osnovi sestavljanje takšne zasnove ne razlikuje od prejšnjega stališča. Okvir moči se izvede na enak način. Drsni oddelek za posteljo je sestavljen iz palice 50 x 50 mm, nato pa položijo bodisi končano podlago bodisi list vezanega lesa. Omejevalniki so pritrjeni vzdolž robov, spredaj je narejena dekorativna plošča. Pametno je postaviti dodatne kovinske pritrdilne elemente. Možnosti izvlečne prestave:

 • domače - lesena vodila v podstavku za razvaljanje postelje na kolescih;
 • zlaganje - zavzamejo malo prostora, ko jih zložite in po podaljšku privedejo do želenega stanja;
 • posebna za takšne zasnove (ni tako veliko sort in so precej drage);
 • po naročilu po risbah v specializiranih podjetjih.

Kot drsni mehanizem lahko napravo uporabite za drsna vrata. Kompaktni modeli se ne razlikujejo veliko od profesionalnih kolegic za pohištvo. Po trdnosti in zanesljivosti so v mnogih primerih prednostne.

Po namestitvi izvlečnega mehanizma ga je treba prilagoditi v skladu z navodili. To bo zagotovilo nadaljnje nemoteno delovanje. Ko so vsa osnutka dela končana, nadaljujte z dodelavo postelje. Kot prevleko za okvir podij lahko uporabite široko paleto zaključnih materialov, na primer iverne plošče, les, plastika in tako naprej. Tu je vse omejeno le z domišljijo mojstra in slogovno skladnostjo s preostalim notranjostjo. Če nameravate uporabiti podij v vrtcu, položite preprogo na površino izdelka.

Pri načrtovanju podij z izvlečno posteljo je treba upoštevati, da je redno delovanje v praksi lahko neprijetno. Mehanizem se obrabi in če bo odpovedal, bo njegova zamenjava postala resna težava. Zaradi tega se pogosto uporablja postelja za pohod kot možnost gostov. Po potrebi se uporablja kot rezervno mesto za spanje. Če se kljub temu odloči, da jo boste redno uporabljali, potem posvetovanje s strokovnjakom in pridobitev profesionalnih mehanizmov za gradnjo ne bo škodilo.

Sestavljanje okvirja močiShematično določite velikost drsnega odseka za posteljoKončan rezultat

Pogoste napake

Izkušeni obrtniki, ki že večkrat izdelujejo takšne zasnove, se dobro zavedajo, da je še pred začetkom dela vredno razmisliti o vseh možnih možnostih delovanja. Nevedna oseba, ki v stanovanju z lastnimi rokami naredi posteljo, lahko preskoči nekaj pomembnih stopenj zaradi navdušenja. Da bi se izognili pogostim napakam, upoštevajte naslednje:

 1. Začeti je treba s polaganjem inženirskih komunikacij, da preprečimo kršitev konvekcijskega načina. Če zasnova blokira prezračevalno odprtino ali grelno napravo, potem morate s podij prilagoditi risbe in dimenzije postelje ter narediti dodatno luknjo v ohišju. Ne pozabite upoštevati optimalno lokacijo in število sponk na napajalnem sistemu.
 2. Pri nameščanju sistemov za preoblikovanje postelj je treba dosledno upoštevati priporočila. Napake so povezane z izgubo funkcionalnosti, delno ali popolno odpovedjo. Risba mehanizma označuje dovoljena odstopanja in tehnološke odmike, potrebne za pravilno delovanje naprave.
 3. Pri delu je bolje uporabiti samo priporočene materiale. Preseka žarka ni mogoče zmanjšati. Razdalja med njima tudi ne naredi več. Nesprejemljivo je varčevanje na pritrdilnih elementih postelje. Posebno pozornost je treba nameniti tesnjenju stranskih delov.
 4. Upoštevati je treba varnost. Če so doma majhni otroci, ne postavljajo postelje blizu okna ali na njih postavljajo ograje.
 5. Ne pozabite upoštevati dimenzije vzmetnice, če je zasnova postelje raztegljiva. Standardna možnost bo najbolj sprejemljiva. Lahko ga naročite po velikosti, če običajni model iz nekega razloga ne ustreza.

Električni kabel je povezan s konstrukcijo v oklepni cevi, saj je okvir lesen in obstaja nevarnost požara v primeru kršitve celovitosti ožičenja ali velike obremenitve med delovanjem.

Vsak material ima optimalno tehnologijo uporabe. Če so bile vse zahteve dosledno upoštevane, bo postelja-podij že vrsto let navdušila prebivalce stanovanja. Prav tako bo predmet ponosa lastnika, ki ga je izdelal z lastnimi rokami.

Video

Oglejte si video: Joi Lansing on TV: American Model, Film & Television Actress, Nightclub Singer (Marec 2020).

Pustite Komentar