Pregled pohištva za gazebos, nianse prave izbire

S pojavom prvih znakov vročine se aktivirajo poletni prebivalci in vrtnarji. Vendar lastnike stanovanj poleg dela na šestih hektarjih privlači tudi rekreacija na prostem. Dobro je, ko je na mestu gradnja odprtega ali zaprtega tipa. Toda še bolje, ko je pohištvo za gazebo izbrano pravilno. Katera notranjost bo lastnikom bolj udobna in prijetna? Kako krmariti po široki paleti pohištvenih izdelkov?

Sorte

Preden začnete izbrati pohištvo v gazebu, morate zbrati informacije o njem. Te izdelke lahko razvrstimo na različne načine, vendar so pomembni naslednji dejavniki:

 • kraji delovanja - za odprte konstrukcije je potrebno pohištvo, ki je potrebno za ulico. Ne bojijo se temperaturnih skrajnosti, ultravijoličnih žarkov, padavin;
 • funkcionalnost - za sprejem gostov boste potrebovali sedeže (stolčke, klopi), mizo za prehranjevanje, mesta za shranjevanje posode (police, omare), mesta za počitek in sončenje (ležalniki);
 • strukturne in tehnološke lastnosti - glede na sezonskost gostiteljev se morate odločiti za mehanizem naprav za gazebo. Prikladno je prevažati zložljive, zložljive stole, vedno je prostor za njihovo shranjevanje. Vgradne klopi so eno s stenami gazeba, zato vam ne bo treba razmišljati, kje bi gostili goste. Vgrajena miza bo vedno ugajala lastnikom. Za večje udobje lahko kupite mehak kavč, za estete pa - protja ali upognjene stole;
 • narava proizvodnje - v sodobni industriji je pohištvo za gazebo ekskluzivna, množična, eksperimentalna, individualna proizvodnja;
 • popolnost - skupaj s posameznimi predmeti pohištva so slušalke in kompleti izdelkov. Obe skupini predmetov sta sestavljeni glede na arhitekturne in umetniške značilnosti, skladne z enim samim slogom.

Po dogovoru

Najprej morajo lastniki parcel načrtovati ureditev pergole, tako da bo vse, kar potrebujete, na dosegu roke. Pomembni parametri so velikost prostora, konfiguracija, število ljudi, prisotnost ali odsotnost žara, notranji ali zunanji prostori.

Najmanjši komplet sta miza in stol. Morda je ležalnik, bankete ali stoli. Ker se dobri sosedje, prijatelji zbirajo tukaj za veliko mizo, boste potrebovali dolgo leseno mizo, močne klopi s hrbtom. Izbira pohištva je odvisna od pogojev bivanja v državi. Potrebujemo omaro, na voljo bodo posode, žar. In v nobenem primeru ne morete namestiti zajetnega bifeja v gazebo. Po velikosti ni primerna in se bo hitro poslabšala zaradi obilice padavin, saj se pogosto pohištvo za gazebo nahaja na odprtem območju. Stol za zibanje bo dal udobje in umirjenost.

V gazebo so postavili zofe in udobne stole. Trajanje počitka je odvisno od debeline mehke podlage, zato je pomembno upoštevati mehkobo stolov, zbranih za gazebo in druge podobne predmete. Med trdne izdelke spadajo tisti s podstavki brez tal ali z mehkim elementom - do 10 cm. Takšno pohištvo je primerno za kratek oddih. Debelejša podlaga bo zagotovila dolg počitek.

Poletne koče po svojem operativnem namenu sodijo med gospodinjsko pohištvo. Uporabljajo se v podeželskih, primestnih, mestnih stanovanjih, vendar se ti predmeti razlikujejo od stanovanjskih kompaktnih velikosti. S pravilno izbiro je dosežena maksimalna raven udobja za to, kar imate radi.

Glede na material izdelave

Ne glede na to, kateri material je postal osnova za državno pohištvo, ima ne le prednosti, temveč tudi slabosti.

Gradivo (kratek opis).Pluse pohištvenih izdelkov.Slabosti pohištvenih izdelkov.Način proizvodnje.
Plastika, plastika. Te sintetične snovi so organskega izvora. Za predelavo v pohištvo se uporabljajo njihove plastične lastnosti (polistiren, polivinilklorid).
 • praktičnost;
 • lahka teža;
 • enostavna nega (obrišite z mokro ali mokro brisačo);
 • širok izbor barv, vzorcev.
 • izpostavljeni mehanskim obremenitvam (praske, razpoke);
 • bojijo se težkih bremen.
Izdelujejo iz litega, vrbovega pohištva za gazebo.
Umetni rattan se skoraj nikoli ne pojavi. Analog je trta (vrba).
 • majhna teža;
 • raznolikost modelov;
 • izvirne oblike;
 • nezahtevna pri odhodu.
 • zapletena popravila, se morate obrniti na mojstra;
 • ne prenaša slabega vremena;
 • resnost je kontraindicirana.
Ustvarite izdelke iz protja (tkanje je lahko šahovsko, odprto, oboževalno, preprosto, kombinirano).
Kovina - izdelava izdelkov poteka na osnovi stiskanja in brizganja.
 • trpežna;
 • trajnostno;
 • Izgledajo graciozno, poberejo jih pod vrtnico;
 • Na zaveseh lahko založite odstranljive elemente iz tkanine v obliki blazin na sedežih, ovitke na zadnji strani stola.
 • velika teža;
 • odvisno od temperature zraka se segrejejo ali postanejo hladne;
 • potrebno je nanesti korozijsko odporen premaz.
Izdelujejo zložljivo in zložljivo pohištvo, osnova izdelka je lahko kovinska ali kombinirana s kovinskim okvirjem.
Trden les in lesni materiali (smreka, bor, tikovina, hrast, les, breza).
 • dolga življenjska doba (podvržena temeljitemu zdravljenju z antiseptiki);
 • okoljski;
 • trpežna.
Potrebno je redno barvati ali lakirati.Izdelujejo mizarsko pohištvo, tako stacionarno kot mobilno.

Druga možnost je kombinacija več materialov. Najpogosteje povezujejo kovino in les, kar daje notranjosti poseben čar. Vsekakor si lastnik sam izbere material, ki ustreza njegovim željam.

LeseniKovinskiRattanPlastika

Pripravljeni kompleti

Le redko kdo pridobi pohištvo v gazebu v enojnih izvodih - ločeno mizo in nato stolčke ali stole. Na ta način je težko, skoraj nemogoče ustvariti prijeten kotiček za sprostitev. Danes se oprema vse bolj integrira. Tudi na stopnji projekta je izbrano univerzalno pohištvo, ki vam omogoča doseganje higienske in estetske kulture v sodobni notranjosti.

V notranjosti gazeba ne bi smelo biti nič odvečnega. Vnaprej določite sestavo kompleta. Glavna načela ureditve so racionalnost, ergonomija, praktičnost, preprostost. Obvezni elementi - miza in sedežna garnitura. V končani konfiguraciji lahko izberete različne možnosti pohištva: s stoli, stolčki, klopi. Vsak izdelek ima svoje značilnosti. Obstajajo klopi s hrbtom in brez, stoli z nasloni za roke in brez, s hrbtom, ki je neposreden ali ponavlja ovinke telesa. K vsemu je treba pristopiti individualno, saj naj bi gazebo ustvaril le pozitivna čustva. Število sedežev je tudi spremenljivo.

Zasnova miz je v svojem obsegu presenetljiva. Najpogostejši je pravokoten. Vendar pa je razpon okroglih, ovalnih, šesterokotnih, drugih možnosti zelo širok. Brez težav lahko izberete katero koli obliko mize za gazebo.

Posebnost kompletov je oblikovanje v enem slogu. Na primer, precej težko je izbrati pohištvo za gazebo iz lesa po barvi in ​​teksturi. Zato se je pametneje obrniti na že pripravljene komplete.

Osnovne zahteve

Da bi bivanje v državi prineslo največ koristi, moraš ustvariti coziness. Vrtno pohištvo mora izpolnjevati naslednje zahteve:

 • imajo odpornost proti koroziji, ne bojte se vlage. Vrtna garnitura iz plastike ustreza tem merilom in je tudi enostavna za čiščenje, lepo izgleda;
 • naj bodo udobne, ergonomske. Med počitkom je potrebno udobje, pohištvo naj ustreza temu namenu;
 • nihče ni preklical okoljske komponente, ker okoliški predmeti vplivajo na zdravje, življenje ljudi. Najboljša izbira so izdelki iz lesa, saj je naravni material, varen, okolju prijazen, še posebej, ker so arbore najpogosteje zgrajene iz istega materiala. Pri skrbi za pohištvo ne bi smelo biti težav;
 • z videzom izgledajo estetsko. Kovinsko in kovano pohištvo sta v tem pogledu ravno prav. Vendar jih odlikuje velika teža;
 • možnost kompaktnega shranjevanja skuta za shranjevanje. To je še posebej pomembno za arbore majhne in odprte vrste;
 • Ne pretiravajte po sobi.

Dobro je imeti zalogo zložljivih stolov, ne glede na velikost, namen konstrukcije. Vsi ljudje, ki pridejo na obisk, bodo imeli svoja mesta. Ko morate sprostiti otroško igrišče za otroške igre, lahko pohištvo enostavno in hitro odstranite.

Odtenki izbire

Najprej se morate odločiti, v kakšnih vrtnicah se bodo izdelki uporabljali. Če je konstrukcija odprta, je pomembno, da je slušalka odporna na atmosferske padavine. Barvna shema predmetov mora biti v harmoniji z okoliško pokrajino. Zaželeno je, da se izvorni material slušalke ujema z materialom, uporabljenim pri gradnji gazeba.

Za zmogljivo stavbo s temeljem potrebujete primerno okolje - masivne in prostorne mize ter sedežne garniture. To pohištvo je nameščeno v krajih celoletnega bivanja. Ni treba iskati mesta za njihovo shranjevanje.

Če se najemniki pojavljajo samo med vikendi ali prazniki, je bolje izbrati plastično ali zložljivo pohištvo za gazebo. Sestavljanje je enostavno, njegova majhna teža zavzame malo prostora med skladiščenjem.

Dogaja se, da lastniki stanovanj raje celotno poletno sezono ne bi bili v mestu. Potem lahko kupite lahka oblačna pohištva. Lepi in zračni izdelki iz plastike in ratana.

Pri izbiri vrbovega pohištva je pomembno, da se prepričajte, da imajo zanesljiv in kakovosten okvir, sicer nenehno delovanje, velike obremenitve takšno pohištvo onemogočijo. Prav tako morate biti pozorni na gostoto tkanja in stopnjo napetosti trakov. Ti kazalniki morajo biti visoki. Če želite preveriti udobje izdelka, lahko poskusite sedeti na njem.

Dobra možnost za ureditev majhnega gazeba za do štiri osebe je postavitev stolov okoli mize. V velikem gazebu je bolje namestiti klopi. Z redkim obiskom podeželske hiše je najbolje kupiti lahke izdelke (plastiko, pletano pohištvo), saj jih bo treba shraniti, odstraniti le, če je to potrebno.

Če se želite hitro odločiti, si poglejte v katalogu pohištvo za gazebo na fotografiji in nato izberite slušalke, ki so vam všeč. Ključ do prijetne udobne zabave zunaj mesta bodo kakovostni pohištveni kompleti iz izbranega materiala ali posameznih predmetov.

Video

Fotografija

Pustite Komentar