Možnosti pohištva za mačke, koristni nasveti za izbiro

Mačke lahko pokvarijo pohištvo, opraskajo ozadja, zavese. Niso za to krivi, saj so to njihovi nagoni. Da bi lahko udobno živeli, so tako živali kot njihovi lastniki prišli do pohištva za mačke, vključno s posebnimi kremplji, spalnimi vrečkami.

Imenovanje

Mačke pogosto pokvarijo pohištvo, ko začnejo brusiti kremplje. To lastnikom povzroča veliko nevšečnosti. V nekaterih primerih morate spremeniti oblazinjenje stolov, zofe, narediti obliže. V tem primeru se estetski videz izdelkov poslabša. Rešitev težave bo pomagala pridobiti posebne kremplje.

Ko mačke spijo na pohištvu, dlake ostanejo za njimi. Mnogi lastniki tega ne marajo. Da se mačka ločeno sprosti, zanjo dobijo ležalnik ali hiško. Puhasti prebivalci takšne izdelke preprosto radi, ker se radi umikajo, jim bo všeč kraj, kjer lahko spijo, se igrajo, sprostijo.

Aktivnim živalim svetujemo, da pridobijo različne zasnove, kjer lahko skačejo, tečejo, ostrižajo kremplje. Lahko izberete mačko cel "zabaviščni center", medtem ko žival ne bo več pokvarila pohištva, drugih elementov dekorja sobe. V trgovinah za male živali so izbrani različni modeli za te namene. Če želite videti, kaj se zgodi s pohištvom za mačko, bo pomagala fotografija.

Sorte

Razvijalci so si omislili veliko različnega pohištva za živali, vse je funkcionalno, udobno, lepo izgleda, okrasi notranjost. Pohištvo se razlikuje po oblikah, velikostih, materialih izdelave.

Med celotno raznolikostjo podobnih izdelkov lahko ločimo:

 • postelje;
 • hiš
 • igralni kompleksi;
 • viseče mreže;
 • krempljaste točke;
 • igrače.

Ležalniki

Izobnina bo lastnika zaščitila pred volno na postelji. To je zelo priročno, če se mačka odpravi na sprehod zunaj. Domov se lahko vrne umazana in vsa umazanija bo na lastnikovi postelji. To seveda ni prav prijetno. Za to so si omislili najrazličnejše spalne prostore za živali. Mačke se radi umikajo, zagotovo jim bo všeč ločen kraj.

Živali radi ležijo na mehkem. Zagotovo so mnogi lastniki opazili to lastnost. Zgodi se, da nekaj minut na postelji ali kavču pustite brez nadzora nekaj minut, se vrnete in na njej se udobno naseli puhasti hišni ljubljenček. Mačke mislijo, da je to posebej pripravljeno zanje, v naglici, da se uležejo na novo mehko mesto. Poznajoč to mačjo posebnost, so proizvajalci pohištva za živali poskušali pripraviti najbolj priročne, prijetne izdelke, to so postelje. Najpogosteje so okrogle ali pravokotne oblike. Podstavek je mehak, pogosto iz umetnega krzna. Mačke resnično imajo radi ležalnike, ležijo na njih, ki jih radi gledajo skozi okno, v hladnem letnem času pokukajo blizu akumulatorja. Najboljša možnost je, da v bližini akumulatorja postavite peč, da bodo mačke lahko tople in udobne.

Postelje je treba občasno očistiti iz živalskih dlak. Mačja stelja iz flisanih, puhastih materialov je še posebej potrebna pogoste nege. Bolj praktične so klopi iz gladkih materialov.

Hiše

Druga vrsta priveza po priljubljenosti ni slabša od ničesar - hiše. V njih se mačka lahko upokoji, kar je pomembno za živali, se sprosti, spi. Hiše se prodajajo v trgovinah za male živali, kjer je predstavljen ogromen izbor takšnih izdelkov. Vsi se razlikujejo po obliki, velikosti, materialu izdelave. Izberete lahko majhno hišo ali ogromno strukturo, kjer se žival lahko igra, spi, preživi svoj čas.

Počitniške hiše so pogosto opremljene z dodatnimi elementi: kremplji, visečimi igračami, predori. Proizvajalci poskušajo izdelke čim bolj opremiti. Hiše so v različnih oblikah, opazite lahko celo modne modele. Na primer, hiša v obliki morskega psa ali hamburgerja.

Igralski kompleksi

Igralski kompleksi so pomembni tudi za živali, še posebej za aktivne. Njihova oblika in velikost imata lahko vse vrste. Sestavljajo jih različni stebri, predori, police, obešalne konstrukcije in drugi elementi. Igralni kompleksi so potrebni, da mačke izlijejo svojo energijo, igrajo in plezajo po tunelih, skačejo po policah. V osnovi imajo vsi modeli posebno mesto, kjer lahko živali ostrižejo kremplje.

Izbrati je treba izdelke, ki temeljijo na naravi in ​​lastnosti pasme kosmatega hišnega ljubljenčka. Ogromne konstrukcije, kjer morate veliko skakati, lastniki Britancev ali Škotov verjetno ne bodo potrebovali, saj mačke teh pasem ne skačejo visoko. Tudi Abesinijci ali bengalske mačke niso sposobni skočiti na velike višine. Zato je treba to dejstvo upoštevati pri izbiri igralnega kompleksa.

Pogosto lastniki namestijo police na različnih višinah neposredno na steno. Druga možnost je stenska lestev. Mačkam bo prav tako zanimivo, da se valjajo in skačejo po njih. Če soba dopušča, lahko celotno sobo opremite z različnimi policami, stopnicami in hišami za kosmate hišne ljubljenčke.

Vlečne mreže

Šunka bo postala najljubši kraj, kjer bo mačka lahko ponovno pridobila moč, spala ali se legla. Viseči izdelek lahko postavite ločeno ali kot del gradnje hiš ali igralnih kompleksov. Če želite prihraniti prostor, lahko enostavno in preprosto namestite visečo mrežo neposredno pod stol. Na noge pohištva je pritrjena s pasovi. Priljubljeni so tudi talni modeli.

Kremplji

Poleg težav z volno, ki ostane na vseh kosov pohištva, obstaja še ena. Povezana je z dejstvom, da mačke lahko žvečijo in trgajo stvari. Majhni plenilci vodijo svoj običajni način življenja in ne morete se jih zgražati. To je del njihovega življenja, njihovi nagoni. Da se izognete težavam s tem, morate zagotovo prevzeti mačko za praskanje.

Bolje je, če je več krempeljskih točk in v različnih prostorih. Tako žival ne bo brusila krempljev na zofe in stole. Tudi kremplji so različni. Razlikujejo se po vrsti konstrukcije:

 • stenski nameščen;
 • tla;
 • zunaj.

Pobrati jih ni težko. Upoštevati je treba preference, naravo hišnega ljubljenčka in dimenzije prostora, kjer bodo nameščeni. Tik ob kremplju lahko obesite igračko miško ali žogo. Tako se bo žival igrala, brusila kremplje na enem mestu.

Igrače

Sestavni del življenja mačk je razlikovanje igrač. V trgovinah za male živali prodajajo številne kroglice, miši, pernate igrače, umetno krzno. Mačke se radi igrajo z njimi, tečejo z njimi, nosijo v zobe, grizejo. Če jim ne zagotovite igrač, jih bodo iskali v hiši, pokvarili pohištvo in druge dekorativne elemente.

Kateri materiali so odporni proti obrabi

Pohištvo za mačke naj bo:

 • udoben;
 • praktičen;
 • trpežna.

Pri izbiri klopi za peči je priporočljivo izbrati izdelke iz mikrovlaken, velur, jata. Ti materiali so trpežni, odporni proti obrabi. So mehke, prijetne na otip. Mačke bodo cenile takšne modele. Material mora biti trpežen, saj je treba posteljo redno umivati. Kontaminiran je v nenehnem delovanju, pokrit s krznom kosmatih hišnih ljubljenčkov. Izdelki iz materialov proti kremplju so priljubljeni. Njihova široka uporaba je posledica dejstva, da živali takšne postelje ne morejo trgati s kremplji.

Kremplji, hiše so iz lesa, vezanega lesa, lepenke. Čim močnejši je material, tem bolje, saj se mačke aktivno igrajo, plezajo, skačejo, praskajo kremplje. Pri izbiri pohištva za živali morate biti pozorni na stabilnost strukture, saj se veliko mačk boji nestabilnih hiš, krempljev.

Kje se postaviti in kako skrbeti

Ni dovolj, da izberete pohištvo za mačke, primernih velikosti, oblik, iz praktičnih materialov. Pomembno je izbrati pravo mesto zanjo. Če želite to narediti, morate opazovati žival, kjer mačka rada spi, se igra, praska kremplje. Tako jih lahko odvadite, da pokvarijo pohištvo.

Postelje je priporočljivo postaviti na tla, kjer mačka rada spi. Viseče konstrukcije so nameščene blizu baterij, blizu okna. Vlečne mreže, kavči v teh krajih, še posebej kot mačke, radi gledajo, kaj se na ulici dogaja skozi okno. Pozimi se muce zelo radi kopajo blizu baterije. Glavna stvar pri izbiri kraja za zagotovitev, da mačka ne gori na preveč vroči bateriji ali se prehladi iz odprtega okna.

Kremplji se nahajajo glede na njihovo vrsto. Stene so pogosto nameščene na vogalu stene ali pohištva. Talne konstrukcije so lahko postavljene v kotu ali blizu stene. Da bi izdelki trajali dlje, morate redno skrbeti zanje. Postelje, viseče mreže in drugi mehki izdelki se operejo, očistijo iz volne.

Z živalmi lahko udobno in brez težav živite. Nikoli ne bodo pokvarili notranjosti, ozadja, če jim zagotovite potrebne spalne vreče, praske, namestite izdelke na pravo mesto in redno skrbite za njih.

Video

Fotografija

Oglejte si video: СИМУЛЯТОР КОТЕНКА МИМИТОС #1 My Virtual cat Mimitos 2 РАДУГАРОГ в новой игре про котенка с улицы #ММ (Marec 2020).

Pustite Komentar