Značilnosti indijskega pohištva, pravila izbire

Indija je pisana, raznolika država, polna svetlih barv in bogatih okrasnih. Ni presenetljivo, da indijsko pohištvo te lastnosti v celoti uteleša. Zdaj so etnični motivi na vrhuncu priljubljenosti. Toda tako, da nenavadni predmeti ne kršijo harmonije sodobne notranjosti, morate poznati njihove značilnosti in se znati kombinirati med seboj.

Značilnosti in lastnosti

Z enim pogledom na indijsko opremo za dom je jasno, od kod izvirajo. Ne le svetla barvna shema ga razlikuje od ostalih, obstajajo tudi druge značilnosti:

 • majhna višina - primerjamo indijansko pohištvo z domačimi predmeti, njihova višina je presenetljiva, nekoliko nenavadno za nas: mize na kratkih nizkih nogah, nizke zofe, postelje, omare skoraj nikoli ne počivajo ob stropu, kot smo navajeni;
 • prefinjene rezbarije - značilne za Indijo. Ta metoda dekoracije je bila prvotno uporabljena za zaščito pohištva pred visoko vlažnostjo in termiti, vendar se je postopoma tako »zlila« s kulturo, da je postala del nje;
 • inlay - ta tehnika je neke vrste mozaik, ko se vzorci iz drugega materiala nanesejo na leseno podlago. Običajni zaključni materiali: slonovina, biser, steklo, ogledalo. Ta možnost je draga, zato se zdaj zaradi popularizacije orientalskega sloga pogosto uporablja imitacija inlayja, narejenega z belo barvo;
 • poleg rezbarjenja in intarzije se aktivno uporabljajo kovanje, lovljenje, emajlni premaz, ročno barvanje;
 • Ročno delo je pogoj za pohištvo iz Indije. Kompleksni elementi izrezljanih vzorcev ali lovljenja se v celoti izvajajo ročno, brez uporabe sodobne tehnologije. Na primer, v indijskih "industrijah" je skoraj nemogoče najti žago in druga tehnična sredstva, ki so nam znana;
 • naravni materiali;
 • veliko tekstila: blazine, zavese, nadstreški, posteljna pregrinjala so narejena iz naravnih tkanin s potiskanimi vzorci, ki prikazujejo cvetlične in cvetlične okraske, živali. Prepoznaven vzorec indijskega platna je ornament v obliki kapljice, imenovan "indijska kumara."

Bogata barva in razkošje iz indijskih predmetov izdelujeta resnično notranjo opremo, visoka kakovost materialov in dela pa zagotavlja njegovo vzdržljivost.

Sorte

Seveda je indijska notranjost celoten sklop potrebnega pohištva, vendar se v drugih kulturah aktivno uporablja le del. Najbolj priljubljeni in najbolj znani so:

 • otomani, stolčki - obvezen atribut sobe. So nizki kvadratni stoli brez hrbta, katerih sedež je pleten ali mehak, narejen v obliki blazine. Ne zavzamejo veliko prostora, njihov dizajn pa vam omogoča, da jih po potrebi zložite v slogu "gnezdenih lutk". Obvezen predmet indijske notranjosti je nizek otoman pod nogami;
 • Oblazinjeno pohištvo se običajno razlikuje od običajnih zofe po barvi in ​​teksturi oblazinjenja. Kot osnova se uporablja naravni les, iz katerega so izdelane kratke noge. Tkanina se uporablja svetla, pogosto z dodatkom lureksa ali vezenja, kar vam omogoča, da brez truda v notranjost vnesete avrijo Vzhoda. Kavč je običajno vržen s številnimi barvnimi in mehkimi blazinami;
 • nizka kava ali kavna miza - vedno na kratkih debelih nogah. Na obodu je okrašena z rezbarijami ali dekorjem, površina pultov pa je pogosto prekrita s steklom;
 • jedilna miza je pogosto velika. V Indiji je z njo povezana zanimivost - miza in vrata so zamenljivi stvari. Čim bogatejša je družina, tem boljši materiali se uporabljajo za izdelavo: prej so bile priljubljene marmorne mize, ki so bile dodatno okrašene z dragimi kamni;
 • omara je ponavadi nizka, vendar masivna in težka zaradi popolnoma naravne sestave. Ta kos pohištva je ponavadi prava mojstrovina, ki je velikodušno okrašena z rezbarijami ali kovanimi rešetkami v obliki vložkov;
 • zaslon - zelo priljubljen kos pohištva, s katerim lahko preprosto ogradite prostor. Najpogosteje so zasloni zaradi popolnoma odprtega vzorca prosojni.

Skupne značilnosti indijskega sloga "pohištva" so trdnost, hrapavost, utrujenost. In, seveda, veliko raznolikega dekorja.

Oblazinjeno pohištvoZaslonPuffTabelaBlatuGarderoba

Barvna paleta

Barvna shema, ki se uporablja pri izdelavi pohištva, navduši domišljijo evropskih in ruskih ljudi. Njihova kombinacija se pogosto zdi nezdružljiva, a na neverjeten način zelo harmonična. Še posebej presenetljiva je raznolikost senčil, ki se uporabljajo v tekstilnih elementih.

Opazimo lahko, da večina ponavlja barve lokalnih začimb, ki spadajo v topel spekter: rdeča, rumena, oranžna, peščena, zelena, rjava. Poleg tega je pogosta modra, cijan, turkizna barva. Hkrati so vsi odtenki zelo nasičeni, svetli, bolj presenetljiva je njihova kombinacija.Bela barva se pri oblikovanju indijske notranjosti ne uporablja, saj v tej državi velja za "žalovanje".

Materiali izdelave

Za razliko od tovarniških omar in postelj, ki so izdelane iz vlaknene plošče, iverne plošče in drugih modernih, ne okolju prijaznih materialov, imajo indijski predmeti naravno podlago. Za delo izberite trdne sorte lesa: mango, vrtnico, sezam, oreh, akacijo, tikovino in ratana.

Naravni material zahteva dolgo in mukotrpno pripravo, zlasti dobro sušenje, kar bo v prihodnosti zagotovilo njegovo zanesljivost, odsotnost razpok in spremembe oblike. Zaradi tega Indijanci poskušajo prinesti les iz sušnih krajev, kamor je zaradi primernega podnebja skoraj pripravljen za predelavo. Kemikalije se ne uporabljajo za barvanje in poliranje - to so rastlinska barvila in čebelji vosek. Naravni vosek ima poleg odličnih pritrdilnih lastnosti prijeten vonj in drevesu omogoča, da "diha".

Kako se umestiti v notranjost

Indijsko izrezljano pohištvo se je v Rusiji pojavilo okoli konca 20. stoletja, vendar sprva ni bilo priljubljeno in je bilo poceni. Čez nekaj časa so orientalski motivi v notranjosti postali zelo priljubljeni ne samo po svetu, ampak tudi v naši domovini. Zato je indijsko pohištvo takoj postalo veliko dražje. Poleg tega obstaja nekaj lastnosti pri urejanju stanovanj z indijskimi predmeti, saj je z njimi enostavno preobremeniti sobo.

Seveda je klasični indijski slog idealen slog za uporabo takšnega pohištva, vendar se ga ne more vsak pohvaliti. Hindski in etnični slogi so si podobni - glavna razlika so bolj zadržane barve. Kljub temu bo takšna soba zlahka sprejela novo pohištvo.

Če cilj ni obnoviti pristne indijske notranjosti v modernem stanovanju, potem je za dekoracijo dovolj, da kupite le nekaj stvari. Veliko število njih v značilnem ruskem okolju bo videti nekoliko nenavadno.

Dekor - se lahko izvede z uporabo več dodatkov. Na primer, zavese s rese, več svetlih blazin, oblazinjen otoman pod nogami, ogledalo z izrezljanim okvirjem ali preprogo. Takšna dekoracija prostora ne zavezuje ničesar: ni treba opraviti stiliziranega popravila in po potrebi so blazine enostavno odstraniti. Poleg tega je kombiniranje 2-3 eksotičnih predmetov s sodobno notranjostjo precej preprosto - glavna stvar je izbrati prave barve.

Skandinavski slog in minimalizem sta popolnoma nasprotna indijanskemu v notranjem oblikovanju. Če je ohišje zasnovano na ta način, bo dodajanje svetle barve zelo težko. Čeprav obstaja veliko stiliziranih minimalističnih gizmov, ki lahko spominjajo na Indijo, vendar še vedno nimajo določenega "duha".

Opozoriti je mogoče, da proizvodnja pohištva v Indiji uporablja korenito nasproten pristop kot v državah "potrošnicah". To v mnogočem upravičuje visoko ceno pristne indijske opreme za dom. Dobro pa je, da lahko z majhnim svetlim dekorjem v svoj dom celo prinesete košček Indije.

Video

Fotografija

Pustite Komentar