Bež dnevna soba

Kje sprejemate goste? Mnogi bodo odgovorili: "Seveda v dnevni sobi, toda kje drugje. Konec koncev je ta soba posebej zasnovana za to!" Naravno je, da mora njegova notranjost ustrezati cilju - narediti sobo tako, da je bilo prijetno sedeti z gosti v njej. Kadar ni gostov, lahko uporabite sobo za sprostitev in ustvarite zanjo udobne pogoje, od katerih je odvisno razpoloženje in celo dobro počutje osebe. Takšen učinek je mogoče doseči ne samo z dobro izbranim in dobro postavljenim pohištvom, temveč tudi s pravilno izbiro barve za notranjost te sobe.

Katero barvo imate najraje? Dokazano je, da svetle, strupene barve na človeka vplivajo ne najbolje, zato ne bi smele biti prevladujoče. Prostor za prijetno komunikacijo in sprostitev mora biti svetel, barva pa pomirjujoča. Vaša pozornost je vabljena v bež dnevno sobo. Poglejmo, kako se lahko hodnik preoblikuje tako, da bo očesu prijeten. Najprej razmislite o dnevni sobi, v kateri je več podrobnosti bež v različnih odtenkih.

Na ta način lahko preoblikujete sobo, v kateri ni možnosti (ali želje) spremeniti barvo sten.

Vloga stenske barve pri ustvarjanju notranjosti

Najpogosteje celotna soba ni narejena v bež barvi, saj bo v njej turobno, razen, če je soba zelo svetla. Oglejmo si možnosti ujemanja barv. To so predvsem bež stene in beli strop.

Zelo dobro je, če vam uspe doseči takšen učinek, ko sta funkcionalnost in videz uravnotežena. V tem primeru vas notranjost sobe ne bo razočarala, saj ne bo takšnih, kot so sobe iz revij, v katerih si komaj želite živeti.

12345

Uporaba bež barve v notranjosti dnevne sobe ni tako redka, lahko celo rečete, da jo v različnih prostorih zelo pogosto najdemo za ustvarjanje katerega koli sloga. Bež barva je nevtralna, zato ne vznemirja, vendar ne deluje kot uspavalna tableta.

Poglejmo, kako izgleda bež dnevna soba čudovito. V tem primeru, če uporabljate različne odtenke samo te barve in ne dopolnjujete z drugimi toni, bo takšna soba mirna in mirna.

In če dodate še nekaj dodatnih barv v obliki pohištva, zaves ali blazin, lahko dobite zelo zanimive rezultate. Kot je razvidno iz ilustracij, se bež barva odlično kombinira z različnimi barvami, celo kontrastnimi.

1234

Ni se treba bati, da boste z bež barvo v dnevni sobi ustvarili mračno in depresivno vzdušje. Ravno nasprotno! Tudi s temnimi odtenki bež barve ali z uporabo v slabo osvetljenih prostorih bo notranja zasnova privlačna.

Nanos bež v temnih prostorih

Upoštevajte, da v precej temni sobi ni svetlih foteljev, katerih prisotnost ne otežuje oblikovanja dnevne sobe, saj je dovolj bela barva. V prvem primeru gre za strop, tla in kamin, v drugem pa zavese, pohištvo in poslikavo. Vse to prispeva k prijetni percepciji prostora.

Tudi, če je soba pobarvana s temnimi odtenki bež barve, potem za redčenje glavne barve lahko uporabite različne podrobnosti kontrastnih barv, po možnosti svetle.

Posebej velja omeniti pohištvo. Za sobo, v kateri je veliko svetlih barv, je primerno uporabiti bež pohištvo. To so lahko naslanjači z nočno omarico ali mehak kotiček.

Dober učinek mehčanja za to nastavitev lahko služi kot stol s svetlo bež vzorcem.

Ker je voda univerzalno topilo, je bela barva tudi univerzalni razredčilo, s katerim lahko osvetlite katero koli zasnovo, tako da so stoli, oblazinjeni z belim naravnim usnjem, v tej nastavitvi popolnoma vpeti v notranjost.

Bež stene in strop.

V nekaterih primerih, zlasti kadar je strop nizek, se sprejme odločitev, da se celotna soba prebarva v bež barvo. V tem primeru mora biti soba dobro osvetljena, zato je bolje izbrati odtenke svetlobe.

Pomembno je vedeti

Mnogi verjamejo, da bi moral biti v dnevni sobi trden kavč, udobni naslanjači, prostorna garderoba, na stropu pa bujna senčnica. Takšno vzdušje je primerno le za veliko dnevno sobo, za majhno sobo pa je povsem nesprejemljivo, še posebej, če vanj strpite zgornje pohištvo. Za takšne prostore morate uporabiti svetle barve in preproste črte. Če navadite bež barvo za barvanje hodnika, jo lahko razširite z modularnim pohištvom, primernim za kombinacijo barv. Odlomek dekorja lahko dodate tudi v omarno pohištvo, ki bo poudarilo individualni slog vaše dnevne sobe. Vendar je treba poznati ukrep, tako da dekor ni odveč, zato ga je treba malo. Lahko postavite vazo, ki bo izstopala na oljčnem ozadju, razporedite posode v kontrastni barvi, v okvir postavite fotografije. Obesite nekaj slik na steno, izberite prave zavese in sami boste navdušeni nad tem, kako se lahko bež popolnoma prilega notranjosti dnevne sobe.

Oglejte si video: Najlepše dnevne sobe na svetu po izboru (Januar 2020).

Pustite Komentar