Vgrajena kuhinja: brezhiben slog in ergonomija funkcionalne sobe

Vgrajena kuhinja očitno napreduje v notranji tehnologiji. Ta sodobna rešitev omogoča najbolj razumno in praktično uporabo celotnega prostora doma. In to je doseženo s kuhinjskim delovnim prostorom, integriranim v pohištveni komplet. Večina lastnikov raje ravno takšno pohištvo za svojo kuhinjo, ker je glavna stvar zagotoviti ne samo funkcionalnost, temveč tudi največje udobje med kuhanjem.


Neizpodbitne prednosti integrirane kuhinje

  1. Ergonomija Tudi v kompaktnih prostorih lahko namestite vso potrebno opremo, ki bo zelo priročna za uporabo. V tem primeru ne bo nereda in občutka gneče v sobi, kar je pri majhnih kuhinjah zelo pomembno.
  2. Udobno in domače vzdušje. Zdaj vaša kuhinja ne spominja na delavnico ali operacijsko sobo. Vgrajeni modeli so zasnovani na poseben način, kar vam omogoča, da prostor napolnite s prijetnim vzdušjem ognjišča.
  3. Estetska harmonija. Vgrajena kuhinja izgleda kot celota: ni ločenih predmetov, ki bi izstopali od celotne slike, in med elementi kuhinjskega kompleta ni vrzeli.


Slabosti

  1. Dokaj visoki stroški v primerjavi s cenami ločeno kupljenih predmetov pohištva in kuhinjskih aparatov.
  2. Treba je vnaprej razmisliti o ureditvi vseh predmetov, ker potem ne bo mogoče ničesar spremeniti. Zamenjajte kateri koli delček je mogoče le s podobno velikostjo in umestitvijo funkcionalnih elementov.
  3. Če opreme ne bo več, jo je težko zamenjati, ne da bi pri tem poškodovali pult, fasade in okras.

Vrste vgradnih kuhinj

Vgradne kuhinje odlikujejo nabor elementov, njihova lokacija, videz kuhinjskega kompleta. Standardni sklop naprav, ki je v vsaki vgrajeni kuhinji, je kuhalna plošča, umivalnik, napa, hladilnik, pečica, pomivalni stroj in pralni stroj. Toda danes proizvajalci izdelujejo modele z drugimi, manjšimi gospodinjskimi aparati, ki so nameščeni na visečih nosilcih ali na površini pultov. Govorimo o mikrovalovni pečici, počasnem štedilniku, zamrzovalniku, stroju za kruh, toasterju, sokovniku, kavnem aparatu, proizvajalcu jogurta in drugi moderni opremi.

V kuhinjo niso vgrajeni samo aparati, ampak tudi številni drugi funkcionalni elementi - različni predali, izvlečni pulti, stojala za nože, košare za posodo, police itd.

Možnosti oblikovanja

Vgradne kuhinje so lahko čim bolj jedrnate ali obratno - popolnoma prefinjene in izvirne. Takšni modeli so dobri za kuhinje-dnevne sobe ali kuhinje-jedilnice, ko so funkcionalni predmeti slušalk hkrati notranje fiksne predelne stene.

Sprednji elementi vgradnih aparatov se lahko skrijejo za vrati in jih je mogoče izdelati v skladu s splošno zasnovo vsega pohištva. Večina različic vgradnih kuhinj dejansko spominja na navadno sobo, saj so vsi elementi v njih zanesljivo skriti. Tudi pomivalna korita so zasnovana tako, da so vidna samo med delovanjem.


Kotni modeli vgradnih kuhinj

To je najboljša možnost za majhne prostore. Tu je kotiček kuhinje najboljše mesto za postavitev največjega števila potrebnih elementov. Majhne kotne vgradne kuhinje so lahko tudi odlična rešitev pri organizaciji prostornih stanovanj. Z varčevanjem dodatnega prostora lahko ustvarite polno jedilnico in hkrati kuhinjo spremenite v jedilnico.


Kotne garniture pogosto dopolnjuje bar, ki je zelo primeren za prijazen večer ali hiter zajtrk.

Razvijalci in oblikovalci kuhinjskega pohištva izdelujejo nastavljive pulti. Tako se otok zlahka spremeni iz šanka v jedilno mizo, delovno mizo ali mini mizo za otroka.

Koristni nasveti pri nakupu vgradne kuhinje

Če se odločite za nakup vgradne kuhinje, je zelo pomembno upoštevati naslednje točke:

  • Najprej se kupi oprema, število elementov in njihova namestitev so skrbno premišljeni in šele nato se slušalke naročijo posebej za opremo;
  • če nekateri kosi opreme niso skriti, bodite pozorni na dejstvo, da so njihovi sprednji deli medsebojno usklajeni in ustrezajo fasadam bodočega kuhinjskega sklopa. Skoraj vsa prestižna podjetja ponujajo nabor vgrajenih aparatov s podobno zasnovo sprednje plošče;
  • najbolj optimalna rešitev je vgradni kuhinjski set po naročilu. Z upraviteljem se predhodno pogovorite o zasnovi, konfiguraciji kuhinje in željah po tehnični opremi. Podjetje bo neodvisno izbralo vse elemente, ki so v določeni situaciji najbolj primerni.


Primeri elegantnih oblikovalskih projektov vgrajenih kuhinj

Vgrajena nevidna kuhinja

V tem stanovanju vgradne kuhinje ni enostavno prepoznati takoj. Tu je posamezno oblikovalsko podjetje razvilo tako odprto funkcionalno območje, v katerem v resnici komaj kdo prepozna kuhinjo.

Ko vstopi v sobo, samo usposobljeno oko prepozna kuhinjo v njej: strukture, ki stojijo nasproti drugemu z žlahtnim sivo-rjavim mat zaključkom, so videti kot dve stranski deski. In namesto običajnih šarnirskih kuhinjskih omaric je slika uokvirjena.

Mikrovalovna pečica in štedilnik sta nameščeni v niši, posebej zgrajeni zanje (na sliki desno).

V omaricah se skriva skoraj vse: predali, kanta za smeti, stojala za brisače, predal za rezanje desk.

Steklena plošča, imitirana iz črnega marmorja, elegantno dopolnjuje vzmetnice, vgrajene v MDF. Vanj sta vgrajena indukcijska kuhalna plošča in umivalnik.

Na eni strani je osnova pohištva omare zaprta, na drugi strani filigranske noge omare ustvarjajo občutek vrtoglavice, posoda pa se skriva za vrati brez ročajev.

Nasproti vgrajene pečice in mikrovalovne pečice je pod hladilnikom vgrajena enaka niša, katere vrata imajo enak peščen odtenek kot stene. Odprta niša nad hladilnikom s čudovitimi okrasnimi jedmi vizualno olajša absolutno zaprt dizajn.

Vgradna kuhinja iz funkcionalnih omaric-blokov

Glavni idejni projekt te kuhinje je bil, da se čim bolj osredotočimo na velik prostor, zato so arhitekti opuščali kuhinjski otok ali kuhinjo v obliki črke L.

Funkcionalna enota, sestavljena iz omar, ni samo kuhinjska komponenta, temveč tudi del dnevne sobe.

Z zelenimi poudarki so arhitekti izvrstno razredčili obilje bele kuhinje. Spretno izbrani odtenki zelene se harmonično kombinirajo z modrimi toni stolov.

Sijajni zaključek zelenih fasad močno sije, izstopa na ozadju dolgočasno belih površin.

Oglejte si video: Prodamo 1-sobno stanovanje v Rušah z uporabo dodatnih treh sob v mansardi, P-7594, idila (April 2020).

Pustite Komentar