Rudarska kmetija in rudarjenje kripto valut - kaj je to in kako rudariti kripto valute + najboljša oprema, programi in bazeni za rudarjenje

Pozdravljeni, dragi bralci revije Rich Pro! V tem članku bomo govorili o rudarstvu s kriptovalutami, kaj je rudarska kmetija, kako izbrati rudarsko opremo, kateri bazeni in programi za rudarjenje kripto valute bodo ustrezali začetnikom.

Priljubljenost kripto valut nenehno raste in veliko uporabnikov interneta želi zaslužiti digitalni denar, katerega stopnja se redno povečuje. Zato smo se odločili, da se dotaknemo te teme.

Ko boste članek prebrali od začetka do konca, se boste naučili:

 • Kaj je rudarjenje kripto valut z enostavnimi besedami;
 • Katere vrste rudarjenja obstajajo;
 • Kakšno rudarsko opremo kupiti in zakaj je potrebna rudarska kmetija;
 • Kako pridobiti kripto valute in kakšne korake je treba storiti za to;
 • Ali je mogoče na domačem računalniku (doma) ruditi kriptovalute.

Poleg tega v članku, ki ga boste našli pregled najboljših rudarskih programovkot tudi odgovore na najbolj priljubljena vprašanja❓❗.

Koristno je natančno preučiti predstavljeno publikacijo za vse, ki se trudijo biti na tekočem, pa tudi za tiste, ki želijo z rudanjem zaslužiti kripto valute. Ne zapravljajte časa - začnite brati takoj!

O tem, kaj je rudarjenje kripto valut, kakšno rudarsko opremo izbrati, kaj je bolj donosno - domači računalnik ali rudarsko kmetijo in na kaj je treba iskati pri izbiri bazena in rudarskega programa - preberite dalje v tej številki

1. Kaj je rudarjenje kripto valut z enostavnimi besedami - definicija in pomen izraza + načelo delovanja

Danes, da bi zaslužili, ni treba iti na konce sveta. Rudarstvo kripto valut z uporabo računalniške moči vam omogoča zaslužek, ne da bi zapustili dom.

Priporočamo, da preberete članek - "Kaj je kripto valuta in zakaj je potrebna."

Strokovnjaki verjamejo, da bo v bližnji prihodnosti prva kripto valuta Bitcoin postala še dražja. To je razloženo precej preprosto - njegova proizvodnja postane vsak dan težje, ker je količina emisij omejena.

Vendar pa ne samo, da imajo Bitcoini možnosti, ampak tudi drugi decentralizirani elektronski digitalni denar. Danes obstaja ogromno število vrst kripto valut. Zato lahko v trenutku, ko rudarjenje bitcoinov doma postane nedonosno (zaradi zapletenosti izračunov hkrati) lahko preidete na rudarjenje drugega elektronskega denarja.

Najprej pa bo treba v vsakem primeru ugotoviti kaj je rudarjenje s kripto valutami.

Rudarstvorudarjenje kripto valute(iz angleškega rudarjenja - »mining«) je dejavnost ustvarjanja novih blokov 🔗 v blockchainu za delovanje kripto valute.

Spodaj je prikazano načelo "pridobivanja" digitalnega denarja na primeru kripto valute Bitcoin.

Najprej je treba razumeti, da elektronskega denarja v fizični izvedbi popolnoma primanjkuje. Z enostavnimi besedami jih nihče ne tiska in ne kova. Kripto valuta je le posebna kriptografska koda, ki se odraža v blockchainu. Podrobneje o blockchainu: kaj je z enostavnimi besedami in kako deluje ta tehnologija, preberite članek tukaj.

Ponarejen elektronski denar, pa tudi skoraj obhod glavnega omrežja nemogoče. Če želite pridobiti kriptovalute, morate narediti veliko kriptografskih izračunov, da ustvarite edinstveno kodo ⛓.

Spodnja slika prikazuje, kako pride do rudarjenja kriptovalut Bitcoin.

Načelo ustvarjanja novih blokov in vloga rudarjev v Bitcoin blockchainu.

Lahko prepoznate več nalog rudarjenja s kriptovalutami:

 1. izdaja, to je izdaja elektronskega denarja;
 2. šifriranje informacij;
 3. potrditev verodostojnosti poslovanja z elektronskim denarjem;
 4. ustvarjanje novih verižnih povezav (blockchain blokov);
 5. ohranjanje decentralizacije sistema.

Rudarstvo kripto valute se izvaja izključno v skladu z njihovo željo. Udeleženci tega procesa (rudarji) prejmejo nagrado za takšno delo, ki je vsota pridobljene kripto valute.

Vendar danes za črpanje takega digitalnega denarja ena želja ni dovolj. Nekoč je bilo minirano z uporabo navadni procesor na pc, v katerem so vsaj štiri jedra. Čas za takšno kopanje "kriptovalute" je minil.

Danes bo rudarjenje zahtevalo povsem druge zmogljivosti. Oprema, ki je bila prej uporabljena v ta namen, je že moralno in tehnično zastarela (vsaj za rudarjenje bitcoinov).

Za rudarjenje prve kripto valute se uporabljajo procesorji nove generacije, ki jih podjetje proizvaja. ASIC. Takšna oprema stane veliko denarja, zato je na voljo daleč niso vsi.

Toda ne obupajte: Skoraj vse kripto valute potrebujejo rudarjenje. Izjema je digitalni denar, ki ga proizvaja tehnologija. kovanjein ICO.

Za popolno rudarjenje s kripto valutami je potrebna posebna rudarska kmetija. To je računalniški center, opremljen s sodobno opremo in konfiguriran za izvajanje kompleksnih matematičnih izračunov, pa tudi izdelave novih enot. Čim močnejši bodo uporabljeni procesorji, več boste lahko zaslužili.

Sodobne rudarske kmetije so velika podjetja, katerih ureditev stane veliko denarja. Zahtevajo veliko prostora, zato so običajno nameščeni v posebej opremljenih delavnicah za to. Pogosto se v ta namen uporabljajo stare zapuščene tovarne. Kmetije se pogosto odpirajo tudi v državah, kjer elektrika je najcenejša.

Tistim, ki si ne morejo privoščiti nakupa drage opreme, strokovnjaki priporočajo, naj bodo pozorni rudarjenje v oblaku. Gre za daljinski najem zmogljivosti za proizvodnjo kripto valut.

Večina elektronskih valutnih enot ima na začetku velik gospodarski potencial. To jim predstavlja odlično orodje za špekulacije. Zato mnogi menijo, da je rudarjenje obetaven in donosen poklic. Vendar pa ni vse tako preprosto.

V procesu rudarjenja obstaja veliko tveganj:

 • hitra zastarelost opreme, kar stane resen denar;
 • rudarjenje spremlja ogromen strošek električne energije, morali bi biti pripravljeni na znatne stroške;
 • dobiček od rudarjenja nekaterih vrst kripto valut na domačem računalniku se je že močno zmanjšal, danes isti bitcoin ustvarjajo grozdi, ki nastajajo na podlagi elektrarn;
 • visoka stopnja nestanovitnosti (tj. nestanovitnost tečaja) kripto valut, pa tudi njihova nepredvidljivost lahko igrajo trik - nekatere enote valute so močno padle v ceni ali sploh niso postale priljubljene, zato se sredstva in sile, vložene v njihovo pridobivanje, niso izplačala;
 • dolga doplačilo - pogosto potrebuje šest mesecev do dve ali več let.

Ko začnemo rudariti kripto valute, je vredno upoštevati, da številne države (Rusija velja tudi zanje) kripto valute še niso priznale kot uradnega plačilnega sredstva.

🚫 Poleg tega se občasno pojavljajo govorice, da je takšen digitalni denar, pa tudi njegovo pridobivanje po zakonu bo prepovedan.

Kmetije za rudarjenje s kripto valutami - kaj je in zakaj so potrebne

2. Rudarska kmetija - kaj to je in kako deluje

Sistem kripto valute ima ogromno udeležencev. Vendar niso vsi rudarji. To so uporabniki, ki zagotavljajo moč svoje opreme za zbiranje novih operacij 🔗, potrjujejo njihovo pristnost in ustvarjajo nove povezave blockchaina.

Vendar postati rudar ni tako preprosto. Če bi bilo za to dovolj le želja, bi se v ogromnih količinah ustvarili novi bloki verige in s tem tudi kripto valuta. Medtem je glavna vrednost kripto valut v dejstvu težko jih je dobiti.

Ustvarjanje blokov, zaščitenih s kriptografsko kodo, ni lahka naloga. Ta postopek zahteva ogromno računalniške moči.

Za ustvarjanje enega bloka bitcoina v celotnem omrežju potrebuje približno deset minut 🕑. Ta čas ni odvisen od tega, koliko rudarjev deluje v sistemu.

Rudarstvo kripto valut - To je poseben računalniški center, ki ga sestavlja določeno število video kartic ali posebnih čipov.

Ta oprema zagotavlja sočasno izračun kode hash, poskuša zapreti odprto verigo blokovz uporabo kriptografske šifriranja za te namene. Z drugimi besedami, v procesu kmetije se za dosego skupnega cilja združujejo računalniške moči.

Rudarstvo kripto valut

Na stopnji nastajanja kripto valut jih je bilo mogoče minirati s pomočjo navadnega domačega osebnega računalnika. Vendar je danes računalniški algoritem postal veliko bolj zapleten. Zdaj prej uporabljena oprema se s tem ne spopada, kar pomeni ne zadovoljuje bistveno povečale potrebe.

Shema rudarjenja kriptovalut Bitcoin

Obseg emisij večine kripto valut omejeno. Zato sčasoma njihovo pridobivanje postane težje ↗. Tako na primer s 2009 z 2015 leto težave z rudarjenjem bitcoinov povečala za približno deset tisoč krat. Do danes se je povečala za več vrst.

Amatersko kopanje bitcoinov je v tem trenutku postalo praktično nemogoče. Konec rudarske dobe za to kripto valute je kdo označil z ustvarjanjem ASIC procesorja, zasnovanega posebej za rudarjenje bitcoinov. Za razliko od tradicionalnih video kartic taka oprema ni zasnovana za izvajanje drugih nalog.

Od ustanovitve specializirane opreme rudarstvo je postalo poklicna dejavnost. Danes ne zahteva le posebnih znanj in znanj, temveč tudi pomembne finančne naložbe. Oprema se nenehno izboljšuje, spreminjala se je že več generacij. Poleg tega so njegovi stroški tako visoki, da ne more vsakdo kupiti več kot 2-3 enote. Zaradi tega dobičkonosnost postopka postane zelo dvomljiva.

Danes je minirana kripto valuta nekaj. Doba posameznega rudarjenja se bliža svojemu logičnemu koncu. Če želite pridobiti kriptovalute, boste morali vložiti veliko denarja v ustvarjanje kmetije ali pa se pridružiti združenju več rudarjev, ki se imenuje bazen. Takšne organizacije znatno zmanjšajo dejavnik naključja. V tem primeru se zasluženi bitcoini porazdelijo po načelu sorazmerno z obsegom zagotovljenih zmogljivosti.

Precej težko je samostojno pridobiti vsaj en bitcoin. Vendar pa za tiste, ki se ne želijo pridružiti industrijskim korporacijam, še vedno obstaja več možnosti:

 1. Preklopite na rudarjenje v oblaku, tj. Začnite rudarjenje prek spleta. V tem primeru rudar postane investitor.
 2. Preklopite z Bitcoina na rudarjenje druge kripto valute, za katero še ni bila razvita specializirana oprema. Tak je na primer Ethereum, za katerega verjetno v kratkem ne bo nastal ASIC.
 3. Prodaja ali zakup opreme v lasti rudarja.

Nikakor pa ne obupajte in opustite zamisel o rudarjenju na kmetiji, če je že bila kupljena ali če obstaja oprema, potrebna za njeno sestavljanje. Nenehno se pojavljajo nove vrste elektronskega denarja. V začetni fazi jih je veliko lažje minirati. Na njih je vredno poudariti.

3. Vrste rudarjenja - 3 načine rudarjenja s kripto valutami

Ljudje daleč od finančnega sveta težko razumejo, kaj je rudarjenje. Zdi se jim, da je rudarjenje s kripto valutami popolnoma nerazumljivo, kot da tehnologija deluje sama. Denar hkrati redno prihaja na račun rudarja.

Rudarstvo kripto valut - To je poseben tehnični postopek, ki temelji na določenih matematičnih izračunih. Kot rezultat se ustvarijo novi informacijski bloki, ki so šifrirani s kripto kodo.

Za rudarjenje ni treba dobro poznati matematičnih izračunov. Pravzaprav je dovolj, da kupite posebno opremo in jo pravilno nastavite. Tehnika bo še naprej delovala. Lahko se ukvarjate s svojim podjetjem, kripto valute pa bodo pridobivale pravilno konfigurirana oprema. Ker fizična izvedba digitalnega denarja ne obstaja, je njegova težava izračun in beleženje informacij v register.

Zahvaljujoč nalogam, ki jih opravlja rudarjenje, postane zelo resno delo, zahvaljujoč temu pa je zagotovljena funkcionalnost sistema kripto valute. Preden začnete zaslužiti, je pomembno natančno preučiti razpoložljive metode.

Metoda 1. Osebni rudarjenje

Še pred nekaj leti je lahko kdo rudaril. Dovolj je bilo, da v navaden računalnik srednje moči postavimo novo video kartico. Vendar pa je danes postalo rudarjenje kripto valut brez posebne opreme zelo težko.

Zdaj morate za rudarjenje priljubljenega digitalnega denarja skrbno spremljati nove izdelke, ki se pojavljajo na trgu opreme. Poleg tega je treba redno posodabljati zmogljivosti in kupovati sodobne enote, ki ustrezajo nenehno naraščajočim zahtevam za rudarjenje (oprema na ASIC, video kartice, trdi disk in trdi disk).

Metoda 2. Pridobivanje oblakov

Kljub dejstvu, da nove generacije procesorjev ASIC odlikujeta visoka stopnja zmogljivosti in učinkovitosti, posamezno rudarjenje zahteva ogromne naložbe. To niso samo stroški nabave opreme, temveč tudi ureditev kmetije, pa tudi plačilo računov za elektriko.

Vsi nimajo sredstev za tradicionalno rudarjenje kripto valut. Zato so tisti, ki želijo zaslužiti, razvili alternativno možnost - rudarjenje v oblaku. Ta metoda je pridobivanje kripto valute s kupnimi zmogljivostmi za izračun.

Z rudarjenjem v oblaku so prihodki popolnoma pregledni, razdelijo jih med rudarje kripto valute sorazmerno z naložbami vsakega uporabnika.

Prednost tega načina zaslužka je pomanjkanje potrebe po postavitvi opreme, pa tudi vzdrževanju rudarske kmetije. Poleg tega se udeleženci rudarjenja v oblaku lahko zanesejo na ugodne tarife za električno energijo. Podjetja, ki ponujajo te storitve, ustanavljajo kmetije v bližini večjih obnovljivih virov energije.

Vendar je treba upoštevati, da je najmanjši znesek naložb v rudarjenje v oblaku lahko precej velik, čeprav se bo izplačal precej hitro.

Metoda 3. Rudarjenje kripto valute v bazenih

V zadnjem času se je med rudarji razširila še ena metoda rudarjenja kripto valute - pridruževanje bazenom. Njegovo bistvo je združiti več uporabnikov v eno omrežje.

Rudarji zagotavljajo lastne zmogljivosti za rudarjenje. Blockchain ustvari en član bazena. Kriptovaluta se razdeli sorazmerno s številom zmogljivosti, ki jih zagotovi vsak udeleženec.

Zahvaljujoč internetu ima vsakdo možnost, da se pridruži bazenu, ki se nahaja kjer koli po svetu. Upoštevati je treba, da je vsako združenje zasnovano za proizvodnjo določene kripto valute. Zato se morate pred izbiro bazena odločiti, kakšen elektronski denar obstaja.


Tako je najučinkovitejši in cenovno ugoden način pridobivanja elektronskega denarja individualno rudarjenje na visokokakovostni opremi. Vendar pa je vredno biti pripravljen na dejstvo, da bodo za začetek takšne dejavnosti potrebne resne naložbe.

4.Kakšno opremo za rudarjenje kripto valute kupiti? 🖥

Za rudarjenje kripto valut je zelo pomembna uporabljena oprema. Moral bi zagotoviti proizvodna učinkovitosttudi velika hitrost matematičnih izračunov.

Pravilna izbira opreme v veliki meri določa količino pridobljene kripto valute. Spodaj so najbolj priljubljene naprave in nasveti za njihovo izbiro.

Ko je oprema pravilno konfigurirana, lahko rudarju med izračuni nadzira njegovo delo, da ustvari nove verižne povezave. V okviru te dejavnosti se dohodek ustvarja v obliki enot kripto valute.

V tem primeru izbiro opreme določa predvsem način rudarjenja:

 1. S posameznim rudarjenjem kripto valut rudar ustvari bloke neodvisnone da bi v ta postopek vključil nikogar. V tem primeru morate kupiti precej zmogljivo sodobno opremo. Njeni stroški so precej visoki. Časi, ko so se za rudarjenje lahko uporabljali običajni domači računalniki, povračilo rudnin pa ni bilo več kot dva meseca, so že minili. Danes je kompleksnost rudarstva znatno narasla. Zato bi morali biti pripravljeni na daljše obdobje pridobivanja dobička ali iskati druge metode rudarjenja.
 2. Rudarjenje kripto valut v bazenih vam omogoča združevanje z drugimi uporabniki za skupno rudarjenje. Hkrati se prejeti dohodek porazdeli med člane skupine sorazmerno z zagotovljenimi zmogljivostmi. Zato je večja produktivnost uporabljene opreme, več kripto valut je mogoče pridobiti.
 3. Rudarstvo v oblaku je pridobivanje zmogljivosti za posebne storitve. Dejansko se v tem primeru izvaja najem opreme na daljavo s ciljem rudarjenja kripto valute. V tem primeru so zahteve za lastno opremo minimalne.

Kako izbrati rudarsko opremo in na kaj morate biti pozorni + seznam priljubljenih naprav

Za rudarjenje lahko uporabite naslednje vrste naprav:

 1. Video kartice- bolj ko bodo vključeni v postopek rudarjenja kripto valut, bolj aktivno bo rudarjenje.
 2. FPGA - posebni moduli. Učinkovitejše so od video kartic. Vendar se takšne naprave za rudarjenje uporabljajo veliko redkeje zaradi številnih pomanjkljivosti: slaba sinhronizacija med seboj, visoki stroški, pogoste okvare v procesu.
 3. Rudarji ASIC so posebni čipi, ki so namenjeni izključno za pridobivanje kripto valute. Takšne naprave imajo veliko računalniško moč. Vendar so njihovi stroški previsoki, zato je za rudarjenje doma njihova uporaba neučinkovita.

Za tiste, ki se želijo vključiti v rudarjenje kripto valut, je prvo vprašanje, koliko se bo porabilo za pridobitev potrebne opreme. Na stopnji rudarjenja je bilo dovolj, da znesek ne presega 1000 $. Danes ta znesek denarja ni več dovolj. Če pa nimate dovolj denarja za nakup kakovostne opreme, lahko poskusite kupiti rabljene naprave.

Če želite začeti rudarjenje, morate:

 • procesor
 • napajalna enota;
 • matična plošča;
 • več video kartic;
 • močan hladilni sistem;
 • trdi disk z veliko količino pomnilnika;
 • podaljški za povezovanje več video kartic.

Ni treba posebej kupiti zgornje opreme. Lahko že kupim kripto valuta rudarska kmetija ali Rudar ASIC.

Spodnja tabela prikazuje proizvajalce najbolj priljubljenih naprav za rudarjenje s kripto valutami.

Vrsta opremePredstavljeni proizvajalci
ProcesorjiIntel Pentium

Intel Celeron 3

AMD FX

Athlon

Ryzen

Intel Core i33
NapajanjeDell

Frimecom

Chieftec

Globoko hladno

Greenvision
Matična ploščaAsus

Gigabajt

ASRock

BIOSTAR

Msi
Video karticeATI

Asus

Ga

Safir

Nvidia

Afox

Gigabajt

Palit
VinarjiIntel

Kingston

Pqi

Zlati spomin

Samsung

Leven

Pred nakupom opreme je vredno upoštevati nekaj nasvetov:

 1. Če želite zagotoviti zanesljivost ustvarjene rudarske kmetije, morate izbrati visokokakovostno napajanje, katerega moč je ne manj kot 1,2 kW.
 2. Matična plošča naj ima več reže za PCI, dovolj bi moralo biti, da povežete potrebno število video kartic.
 3. Če nameravate uporabiti veliko število grafičnih procesorjev, jih je treba namestiti na stojala. Med njimi so ventilatorji, ki zagotavljajo kakovostno hlajenje.
 4. Pri izbiri video kartice uspešnost ni glavni parameter. Zanesljivost, stroški in poraba energije so prav tako zelo pomembni.
 5. Pri izbiri trdega diska strokovnjaki priporočajo, da dajete prednost SSD napravam, kot je SSD. Njihova glavna razlika je pomanjkanje gibljivih delov.
 6. Če želite izbrati prostornino trdega diska, se morate najprej odločiti o vrsti rudarjenja, ki se bo izvajala na kmetiji. Če bi domnevali posamezno rudarjenje, bo ob nalaganju blokovne verige v računalnik potrebna velika količina prostora na disku. Za rudarjenje kripto valut v bazenu je trdi disk lahko manjši.

Pri izbiri naprav za rudarske kmetije ne hitite. Pomembno je opraviti temeljito analizo različnih komponent in jih primerjati priložnosti in glavne značilnosti. Hkrati strokovnjaki priporočajo, da dajete prednost proizvajalcem, ki so bili navedeni v zgornji tabeli.

Strokovnjaki priporočajo namestitev rudarskih kmetij v pisarna ali garažni prostori. Glavna stvar je, da se upošteva zahteva po vlažnosti, območje pa je dovolj za namestitev regalov in opreme.

Navodila po korakih, kako začeti rudarjenje kripto valute - 5 korakov za začetek rudarjenja

5. Kako rudariti kriptovalute (v računalniku, kmetiji) - navodila po korakih za rudarje začetnike

Oblikovanje rudarstva, ko je bilo to mogoče rudnik kripto valute doma na procesorju, se je v zgodovino zapisal. Kljub temu delo na video karticah še danes koristi. Vendar boste morali v tem primeru opustiti rudarjenje bitcoin v korist drugih kripto valut.

Tisti, ki sanjajo, da bodo postali rudarji, vendar ne vedo, kje začeti, bodo imeli koristi od spodnjih navodil.

Korak 1. Izbira kripto valute

Eno najpomembnejših vprašanj sodobnega rudarjenja je izbira kripto valute. Rudarjenje bitcoinov doma postaja vse manj donosno. Poleg tega je za njihovo pridobivanje potrebna dražja oprema.

❕Če sredstva ne zadostujejo za nakup specializiranega procesorja ASIC, lahko kmetijo organizirate z video karticami. Vendar niso poceni, vendar boste morali kupiti več.

Določi se vrednost za vsako kripto valuto posamezno. Stopnjo digitalnega denarja je mogoče najti na spletu na specializiranih spletnih mestih, pa tudi v virih izmenjave kripto valute. Upoštevati je treba, da se razmere na trgu nenehno spreminjajo. Kot rezultat, se lahko dobičkonosnost katere koli kripto valute kadar koli poveča ali zmanjša.

Ko se odločite, katero vrsto digitalnega denarja bom rudnik, je vredno razmisliti zapletenost tega procesa. Danes je težko pridobiti eno kripto valute, na primer bitcoin, drugo pa je veliko bolj preprosto. V skladu s tem je za njihovo rudarjenje potrebna različna oprema. Pri izbiri med kripto valutami je vredno oceniti, koliko lahko porabite za opremljanje kmetije.

Korak 2. Izbira in nakup opreme

Poleg kripto valute je velik pomen tudi rudarjenje izbor opreme. Glede na način zaslužka boste morali upoštevati različne parametre.

Torej, če je sprejeta odločitev mine z uporabo video kartic, bodite pozorni na:

 1. proizvajalec;
 2. poraba energije;
 3. zanesljivost;
 4. kakovostno hlajenje.

Poleg video kartic boste morali kupiti: napajalna enota, pomnilnik z naključnim dostopom najmanj štiri gigabajte, matična plošča z več reže za povezovanje video kartic, adapterji, stojala za opremo.

Kot smo že omenili, se potrebna oprema določi z načinom rudarjenja. Če se odločite za rudarjenje v oblaku, vam ne bo treba kupiti nobene naprave. V tem primeru bo denar potreben samo za nakup hashrata.

Korak 3. Izbira bazena za rudarjenje kripto valut

Obstaja veliko število rudarskih zvez s ciljem rudarjenja kriptovalute. Vendar je treba upoštevati, da vsi bazeni ne sprejemajo vseh v svoje vrste.

Na uradnih internetnih virih kripto valut najdete informacije o združenjih, ki so na voljo za vstop. Med njimi je morda tak izkušeni bazeniin tistih, ki so bili ustvarila pred nekaj meseci.

Pri izbiri zveze za rudarjenje kripto valut je treba upoštevati:

 • moč
 • Katere kripto valute ponujajo za rudarjenje;
 • kako se dobiček porazdeli med udeležence v skupini;
 • velikost in pogoji obračuna provizije organizatorja;
 • ugled (vključno s priljubljenostjo);
 • mnenje rudarjev o specializiranih virih.

Upoštevati je treba, da med bazeni obstajajo prevaranti❗. Zbirajo sredstva rudarjev in izginejo 🕵️‍.

Med najbolj zanesljivimi bazeni so naslednji:

 1. Minegrate - Skupino za rudarjenje Bitcoin, Ethereuma in drugih kripto valut. Ima veliko moč. Po prenosu in namestitvi programa se rudarjenje izvede samodejno.
 2. Ghash.io - storitev za več valute, ki je pridobila legendarni ugled. Ne tako dolgo nazaj je ta bazen nadzoroval skoraj polovico moči blockcoin verige.
 3. Rudarstvo - bazen za rudarjenje bitcoinov. Ima angleški vmesnik.
 4. Zpool - Resurs, ki je odličen za začetnike rudarjev.
 5. Bitcoin.cz (sicer - Slush) je češki vir. Ta bazen deluje od konca leta 2010. V času, ki je minil od ustanovitve, je vir pridobil avtoriteto med rudarji.

Program napotitve za podružnice, ki deluje v številnih bazenih, lahko prinese dodaten prihodek. O zaslužku na partnerskih programih smo pisali v ločenem članku.

Korak 4. Nastavitev in zagon programa rudarjenja

Postopek izračuna kriptografske kode se začne s posebnim programom - rudar. Danes jih je bilo razvitih ogromno.

Pri izbiri ustreznega programa je treba upoštevati, da so nekateri namenjeni uporabi v določenih operacijskih sistemih ali pridobivanju nekaterih kripto valut.

Če se odločite za rudarjenje v oblaku, lahko potrebni program najdete neposredno na mestu za delo. Poleg tega so v večini primerov takoj objavljena podrobna navodila za prenos in konfiguriranje programov.

Korak 5. Ustvarjanje dohodka in črpanje zasluženih sredstev

Ko program prenesete, namestite in konfigurirate, je treba nadaljevati z rudarjenjem. Treba je razumeti, da programska oprema lahko proizvaja kriptovalute v samodejnem in polavtomatskem načinu.

Glavna naloga rudarja je zagotoviti neprekinjeno neprekinjeno delovanje opreme. Stopnja rudarjenja kripto valute je v tem primeru odvisna izključno od moči uporabljene kmetije.

Po prejemu sredstev bo ostalo, da jih dvignete v denarnico. Upoštevati je treba, da kripto valute ni mogoče prenesti na bančno kartico. Zato jih bo treba za uporabo sredstev, prejetih med postopkom rudarjenja, spremeniti v bolj znan fiatni denar. Za to je v večini primerov najbolj priročno uporabljati specializirane izmenjevalnike. (Podrobno smo pisali o izmenjavi bitcoinov v enem od naših preteklih člankov.)


Natančno upoštevanje predstavljenih navodil bo pomagalo začeti rudarjenje kripto valut tudi za začetnike.

6. Kako izbrati bazene za rudarjenje kripto valut - 4 nasveti strokovnjakov

Ko rudimo kripto valute v bazenu, se višina prejetega dohodka določi predvsem s pravilno izbiro združenja rudarjev. Da ne bi naredili napake in izbrali pravega bazena za rudarjenje, morate uporabiti nasveti izkušenih rudarjev.

Nasvet 1. Upoštevajte parametre obstoječe opreme.

Tudi najbolj stroškovno učinkovit bazen za rudarja ne bo donosen, če bo za rudarjenje potrebna težka oprema, ki je uporabnik nima. V tem primeru rudarjenje na obstoječih napravah niti ne bo omogočilo kritja stroškov električne energije.

Nasvet 2. Ocenite moč bazena

Glavna značilnost, ki vam omogoča, da ocenite učinkovitost bazena, je njegova moč. Nedavno ustvarjena združenja, ki še niso pridobila zadostne računalniške moči, uporabnikom ne morejo zagotoviti stabilnega in visokega zaslužka. Priporočamo tudi branje članka - "Kako zaslužiti na kripto valuti?"

Če želite primerjati zmogljivosti različnih bazenov, lahko uporabite profesionalne ocene in tudi statistična mesta.

Nasvet 3. Izvedite analizo načel delitve dobička v skupini

Najpogosteje se razporeditev dobička v bazenu izvaja sorazmerno s prispevki udeležencev. Vendar pa obstajajo združenja, kdaj dohodek je razdeljen skoraj enako.

Za rudarje, ki imajo na voljo majhne zmogljivosti, je druga možnost bolj donosna. Nasprotno pa je druga možnost, če obstaja draga draga oprema, neugodna.

Nasvet 4. Preglejte načine izplačila.

Nekateri bazeni udeležencem prenašajo dobiček samo v valuti, ki jo pridobivajo. Ta možnost še zdaleč ni primerna za vse. Nekaterim rudarjem je bolj všeč bazeni, ki določajo svoje lastne menjalne tečaje 💱 in dobiček sami črpajo na bančno kartico ali na tradicionalni plačilni sistem.


Če upoštevate vsa zgornja priporočila, bo izbira primernega bazena veliko lažja.

7. Programi za rudarjenje kripto valut: opis najboljših rudarjev kripto valute

Programska oprema za rudarjenje s kriptovalutami je funkcionalno orodje, ki je zasnovan za poenostavitev rudarjenja. Na trgu danes obstaja ogromno število programov, ki se razlikujejo po različnih značilnostih.

Da bi začetnikom rudarjem olajšali določitev potrebne programske opreme, smo opisali najbolj priljubljeno. V pregledu smo poskušali izpostaviti koristi in programske pomanjkljivosti.

Software Programska oprema za rudarjenje kripto valut (za napredne uporabnike)

Pomembno je analizirati programe, ki se uporabljajo glede na zapletenost uporabe. Pregled začnemo s konzolami, namenjenimi izkušenim rudarjem.

Rudarski program številka 1. Cgminer

Cgminer - Program za rudarjenje bitcoinov, ki je bil ustvarjen za uporabo izkušenih rudarjev. Za delo z zadevno programsko opremo potrebujete dokaj zmogljiv procesor in visokokakovostno video kartico.

Program za rudarjenje s kriptovalutami CGMiner

Če želite učinkovito sodelovati z zadevnim programom, potrebujete znanje ukazov in vrednosti MS Dos. Glavna pomanjkljivost programa je, da ga je zelo težko obvladati.

Vendar pa poleg tega obstaja veliko število prednosti:

 1. bazene in druge podatke, potrebne za rudarjenje, je enostavno konfigurirati;
 2. možno je konfigurirati način delovanja sistema, kar prepreči preobremenitve;
 3. obstaja funkcija overclocking video kartice, zahvaljujoč kateri je mogoče maksimirati vrednost MH / S.

Program rudarjenja številka 2.Ufasoft Rudar

Ufasoft rudar - Še en resen odjemalec konzole, ki vam omogoča rudenje bitcoinov. Ta program bodo cenili izkušeni rudarji.

Program za rudarjenje kripto valut - Ufasoft Miner

V primerjavi s prejšnjim programom je tukaj enostavnejša namestitev. Poleg tega se uporablja CPU, izvaja se tudi optimizacija za SSE. Vendar je vredno upoštevati, da je med zahtevami konzole velika moč uporabljene opreme.

Med glavnimi prednostmi programa so naslednje:

 1. uporabnik ima pravico nastaviti svoje spremenljive podatke za svojo video kartico;
 2. prijava in geslo, pa tudi število niti z jedrci je mogoče enostavno spremeniti;
 3. izvedel priročno funkcijo, ki vam omogoča, da spremenite naslov bazena;
 4. Poleg rudarjenja konzola omogoča uporabo drugih funkcij, vključno z BitFORCE, SolidCoin;
 5. uvedel indikator najvišje temperature za zaustavitev, ki jo je mogoče spremeniti;
 6. možno je omogočiti in onemogočiti način podpore;
 7. programski vmesnik vam omogoča, da intuitivno konfigurirate vse potrebne elemente.

Programs Programi za rudarjenje s kripto valutami z uporabo video kartic za izkušene rudarje

Poleg naštetega se predlaga veliko programska oprema za rudarjenje na grafični kartici. Tudi izkušeni uporabniki pred tako bogato izbiro se lahko zmedejo.

Če želite analizirati konzole in izbrati najboljšo, je bilo lažje, programi, opisani v tem odstavku, so povzeti v tabeli.

Ime strankePotrebna opremaNekatere funkcije
 DiablominerDeluje v sistemih Windows, Mac, Linux

Podpira 79 serij video kartic, pa tudi Nvidia (vsaj 8)

Bazene je enostavno nastaviti

Enostavno stikalo med procesorjem in video kartico

Program se naloži brezplačno
 PoclbmATI grafična kartica je najbolj primerna, vendar je mogoče uporabiti druge možnosti

Za začetek sta dovolj samo dva gigabajta

Med pomanjkljivostmi programa lahko izpostavimo resno obremenitev procesorja in občutljivost za gonilnike video kartic
 BfgminerSkoraj vsaka grafična kartica, tudi FPGASposobnost nadzora hitrosti in frekvence hladilnika

Bazeni in druge nastavitve se opravijo v nekaj klikih.

Podpora za skript, RPC
 PhoenixPrimerno za rudarske bazene, ki ne podpirajo RPC LP ali MMPUporaba navodila BFI-INT vam omogoča, da povečate hitrost in zmogljivost za približno 5-20%

Program je brezplačen, odprtokodni

Enostavnost vmesnika

Prehod na alternativni strežnik, ki ga registrira uporabnik

Drugi programi za rudarjenje s kripto valutami (za začetnike)

Za tiste, ki so se pravkar odločili za rudarjenje, se lahko zgoraj predstavljeni programi zdijo preveč zapleteni. To lahko zmede uporabnika in jih odvrne od rudarjenja s kriptovalutami.

Spodaj je več konzolov, ki so primerne celo za začetnike rudarjev. Vendar pa jih izkušeni rudarji kripto valute tudi uspešno uporabljajo.

 1. 50minerponuja konzolo programsko opremo, ki je v bistvu postala lupina za druge rudarske programe. Posledično lahko novi rudarji naenkrat poskusijo štiri rudarje: Diablo, Phoenix, Poclbm, Cgminer. Vendar je treba upoštevati, da so uporabniki ugotovili številne napake v zadevni konzoli, obstajajo težave s bazeni, pa tudi dokaj velika obremenitev storitve.
 2. BitminterPonuja kompetenten in prijeten grafični vmesnik v povezavi z rudarskim bazenom. Tako novinci v rudarski industriji kripto valute kot izkušeni rudarji z veseljem sodelujejo s to konzolo. Pri delu s programom in tudi pri njegovi postavitvi težave običajno ne nastanejo. Zato je začetek rudarjenja z zadevno programsko opremo precej preprost. Poleg tega program podpira večina sodobnih operacijskih sistemov.
 3. Easyminer- odjemalec konzole, ki je v bistvu lupina za več projektov, vključno s CGMiner, BFGMiner. Pomembna prednost je preprost grafični vmesnik. Program se odlično kombinira z opremo podjetja ASIC, dobro se je izkazal. Konzola je združljiva tako z Windows kot Android in Linux. Edino, kar lahko uporabnika opozori, so nestandardna polja za vstop v bazen, geslo in delavec. Vendar se hitro navadite na to funkcijo.
 4. Bitminterza Pcolbm, pa tudi Phoenix na ASIC grafičnih karticah. Prednosti so intuitiven vmesnik, hiter zagon, enostavna namestitev. Vse to vodi v dejstvo, da zadevni program uspešno uporabljajo tako začetniki kot izkušeni rudarji.

Pri izbiri programske opreme za rudarjenje kripto valut je pomembno upoštevati ne le razpoložljivo opremo in njeno moč. Zelo pomembne so tudi izkušnje rudarja.

Rudarstvo kripto valut - kako in kje začeti rudarjenje v tem letu

8. Kako začeti rudarjenje kripto valut v letu 2019

V zadnjih nekaj letih priljubljenost kripto valut nenehno raste. Na tem valu se tisti, ki iščejo način zaslužka na internetu, vse pogosteje sprašujejo, kako začeti rudarjenje v letu 2019. Treba je razumeti, da ta način zaslužka zahteva določene finančne naložbe. Zato morate najprej poiskati potreben znesek za nakup opreme.

Če želite izbrati najprimernejše naprave, morate najprej določite vrsto rudarjenja s kripto valutami. Obstaja več glavnih možnosti: individualno rudarjenje (vključno z ustvarjanjem lastne kmetije), združevanje v bazene, rudarjenje v oblaku.

Če na kratko predstavite shemo, ki bo pomagala začeti rudarjenje kriptovalut v letu 2019, bo videti tako:

 1. analiza finančnih in časovnih priložnosti;
 2. izbira načina rudarjenja;
 3. nakup opreme s predhodnim izračunom njene učinkovitosti in povračila ter priprava na delovanje, uglaševanje;
 4. Če želite v bazenu opraviti rudarjenje v oblaku ali rudariti kriptovalute (morate analizirati storitve in iz njih izbrati ustrezne).

Drug pomemben korak za začetek rudarjenja je izbira minirane kripto valute. Ko se odločite, odprite ustrezno denarnico. Priporočamo, da preberete našo publikacijo - "Kako ustvariti Bitcoin denarnico in zakaj je potrebna?"


Zgoraj opisani koraki bodo pomagali začeti rudarjenje v letu 2019. Načeloma jih lahko uporabimo kot univerzalno navodilo za ukrepanje v prihodnosti.

9. Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Začetniki rudarjev imajo veliko število vprašanj v zvezi s pridobivanjem kripto valute. Iskanje odgovorov nanje lahko traja veliko časa. Če ga želite shraniti, odgovorimo na najbolj priljubljena vprašanja.

{Vprašanje 1}. Kako začeti rudarjenje / rudarjenje kripto valut na domačem računalniku

Za začetnike, ki ne vedo, kako se izvaja rudarjenje kripto valut, in kje začeti ta postopek, je rudarjenje na domačem računalniku odlično.

Za začetek boste morali izvesti več dejanj:

 1. izbira kripto valute za rudarjenje;
 2. registracija denarnice v izbrani valuti;
 3. iskanje storitve za delo;
 4. prenos in namestitev programske opreme v računalnik;
 5. začetek rudarjenja.

Kako začeti rudarjenje kripto valut na domačem računalniku

Če želite posamezno črpati kripto valute, potrebujete težko zmogljivo opremo. Stane veliko denarja. Da bi znatno zmanjšali to postavko stroškov, se mali rudarji združijo. V tem primeru več računalnikov skupaj tvori en blok vezja. Ko je ustvarjena, se nagrada razdeli med udeležence v bazenu.


Tisti, ki so daleč od finančnega sveta, strokovnjaki priporočajo, da bodo pozorni na storitev Kryptex. Tu lahko prenesete posebno programsko opremo, ki ne bo samo mine v ozadju, ampak bo takoj spremenila izkopljeno kriptovaluto po trenutni hitrosti. Ta možnost vam omogoča, da zaslužite do štiri tisoč rubljev na mesec, pod pogojem, da je uporabljeni računalnik dovolj močan.


Dejansko dobite res resne zneske s tem praktično rudarjenje kripto valut na domačem računalniku nemogoče. Takšen postopek je smiseln le, če znanje za izbiro bolj obetavnega načina proizvodnje ni dovolj. Vendar pa vam domače rudarjenje omogoča, da občutite in razumete postopek takšnih zaslužkov.

{Vprašanje 2}. Koliko lahko zaslužite z rudarsko (rudarsko) kriptovaluto doma na video kartici?

Vse, ki želijo začeti rudariti na domačem računalniku, zanima vprašanje, koliko bodo lahko na ta način zaslužili. Upoštevati je treba, da so časi, ko je bilo mogoče izvajati rudarjenje kripto valut na procesorjih ali trdih diskih, že minilo. Danes rudarjenje zahteva precej velike zmogljivosti. Samo oni jim jih lahko zagotovijo video kartice.

Ali je mogoče rudit kripto valute na video kartici doma

Količina pridobljene kripto valute je neposredno odvisna od moči uporabljenih naprav. Od trenutno obstoječih grafičnih kartic je za te namene najprimernejša strojna oprema NVIDIA GTX.

Vendar ne pozabite, da lahko naprave, ki niso overclockane, prinesejo malo več kot en in pol dolarjev na dan dela. Če se povežete grafična kartica za zmogljivo opremo in overlock, kolikor je mogoče, lahko povečate prihodek za približno 2-3 krat. Upoštevati je treba, da so takšni zneski možni le, če oprema dela neprekinjeno brez prostih dni.

Seveda je omenjena višina dohodka izredno majhna. Zato rudarji istočasno povežejo veliko število video kartic in tako ustvarijo tako imenovane kmetije. Še več, pred zagonom opreme je vredno oceniti morebitni dohodek. Za to strokovnjaki priporočajo uporabo specializirane storitve. Tu je dovolj, da izberete vrsto opreme, da vidite, koliko zaslužka lahko dobite od nje.

Storitve omogočajo tudi oceno obdobja vračila video kartice. Za to je dodatno potrebno navedite višino stroškov električne energije. Takšne storitve se redno posodabljajo, zato so vsi izračuni precej ustrezni.

{Vprašanje 3}. Kateri so najbolj priljubljeni kalkulatorji za rudarjenje kripto valut?

Strokovnjaki priporočajo, da tisti, ki so se odločili za rudarjenje kripto valute, najprej izračunajo prihodnji dobiček, donosnost kupljene opreme, pa tudi stroške električne energije. Če želite to narediti, je najbolje, da uporabite posebni kalkulatorji donosnosti rudarstva.

Naslednji koncepti se uporabljajo za izračun imenovanih programov:

 1. Dobiček predstavlja znesek dohodka, ki ostane po odštetju od pridobljenega zneska stroški električne energije, opreme in drugi stroški.
 2. Obdobje vračila - časovno obdobje, ki je potrebno za pokritje nastalih stroškov in začetek dobička.
 3. Hashrate- računalniška moč naprav, ki se uporabljajo v rudarstvu. Ta indikator odraža število razpršil, ki jih je mogoče prešteti na sekundo. Višja kot je ta vrednost, večja je stopnja rudarjenja kripto valut.
 4. Težave pri rudarjenju Izračuna se za vsako kripto valuto posebej. Postopoma se ta vrednost povečuje. Spletni kalkulatorji morajo upoštevati trenutno vrednost te količine.
 5. Rudar imenovana oprema, s katero se kopa kripto valuta. Lahko so različne računalniške naprave: video kartice, procesorji, specializirana oprema.
 6. KmetijaGre za kompleks naprav, ki so integrirane v enem prostoru in se uporabljajo za rudarjenje.
 7. Poraba energije- vrednost, ki kaže, koliko električne energije porabi oprema. Ta kazalnik je zelo pomemben pri izračunu dobička, obdobja vračila in drugih pomembnih kazalcev. V procesu izračuna morate uporabiti tarife, ki so pomembne za rudarja. Pomembno je upoštevati, da se lahko bistveno razlikujejo od privzetih v kalkulatorju. Če uporabljate nepomembne podatke, se lahko rezultat izkrivlja in razlikuje od resničnosti.

Upoštevati je treba, da se dobičkonosnost tudi pri enakih metodah rudarjenja za različne kripto valute bistveno razlikuje. To je posledica nenehnega gibanja njihove vrednosti, pa tudi rednega spreminjanja zahtevnosti gradnje blokovne verige. Zato strokovnjaki za izračune priporočajo uporabo visoko natančnih kalkulatorjev.

Spodaj so tiste, ki so enostavne za uporabo in vsestranske - omogočajo vam izračune za najbolj priljubljene kripto valute in metode rudarjenja.

Dobiček kalkulatorja rudarjenja kripto valute Moja

Dobiček mine - kalkulator, ki je zasnovan za izračun donosnosti rudarjenja kriptovalut na kovancih GPU, ASIC, Pascal in Ubiq. Kazalniki se lahko izračunajo na podlagi naslednjih spremenljivk:

 • naprave, ki se uporabljajo v procesu rudarjenja;
 • izbrana kripto valuta;
 • algoritem rudarjenja.

Pomembna prednost kalkulatorja je odraz dobičkonosnosti, ki jo lahko prinese določena elektronska valuta, če se uporabljajo različni algoritmi. Za ASIC je predvidenih pet različnih algoritmov, za GPU pa dvanajst.

Za izračun je potrebno iz predlaganih možnosti izbrati razpoložljivo opremo - video kartico ali rudar, navesti strošek za uro električne energije, pa tudi provizijo, ki je plačana za izbrano storitev. Na podlagi teh podatkov kalkulator izračuna donosnost rudarjenja.

WhatToMine Kalkulator rudarjenja s kripto valutami

WhatToMine - Kalkulator, ki omogoča izračun dobičkonosnosti proizvodnje z uporabo GPU in ASIC. Poleg tega lahko ločeno ocenite donosnost 215 kripto valut.

Strokovnjaki kličejo WhatToMine eden najboljših kalkulatorjev, ki vam omogoča izračun donosnosti proizvodnje kripto valut, ki danes krožijo na trgu. Predstavljena storitev omogoča izračun za GPU, ASIC, posamezne valute, pa tudi za dvojno rudarjenje. Hkrati se uporabljajo številne spremenljivke, vključno z: hitrostjo razpršitve, zmogljivostjo opreme in količino stroškov energije.

Na podlagi vnesenih kazalnikov kalkulator izračuna dobičkonosnost za različna časovna obdobja ter dobiček ob upoštevanju nastalih stroškov.

CryptoCompare Cryptocurrency rudarski kalkulator

Cryptocompare Pomaga izračunati donosnost več kripto valut: Bitcoin, Lightcoin, Ethereum, Dash, Monero in več drugih. Ta kalkulator je preprost in intuitiven za uporabo.

Dovolj je, da izpolnite nekaj kazalcev:

 • hitrost hash;
 • moč opreme;
 • stroški električne energije (bo treba pretvoriti v dolarje).

Kalkulator prikazuje dobiček ali izgubo iz rudarjenja za določena časovna obdobja.

{Vprašanje 4}. Osebni računalnik ali rudarska kriptovaluta - kaj je bolj donosno?

Danes je rudarjenje doma postalo zelo neugoden poklic.

Kaj je bolj donosno kot osebni računalnik ali rudarska kripto valuta

Obstajata dva glavna razloga za to:

 1. domači računalniki, zlasti prenosni računalniki, nimajo dovolj zmogljivosti za celotno proizvodnjo kripto valut;
 2. stroški električne energije doma so previsoki

Rekli smo že, da so načeloma dovolj samo video kartice za začetek rudarjenja.

Upoštevajte, da pri nakupu zmogljivega računalniškega računalniškega računalnika ponavadi stroški te naprave ne več kot 40% njene celotne vrednosti. Ob očitni nerentabilnosti takšnih naložb.

Še več, stroški pridobitve video kartice - ni edina postavka stroškov v rudarstvu. Potreben bo tudi drag hladilni sistem, stroški električne energije se bodo znatno povečali. Kot rezultat, je miniranje na običajnem domačem računalniku skoraj štirikrat dražjakot celo na preprosti kmetiji.


Da ne bomo neutemeljeni, pokažemo stroške opreme na primeru. Stroški računalnika, ki podpira dve grafični kartici GTX 1070 ali več, je približno sto tisoč rubljev.

Hkrati bo kmetija, ki vključuje štiri iste video kartice, stala približno sto štirideset tisoč rubljev. Izkaže se, da bo dvakrat večja moč stala le štirideset odstotkov več.


Upoštevati je treba tudi, da slabši kot je računalnik, manj je donosen. Zato je danes zagotovo rudarjenje priljubljenih kripto valut na tradicionalnih računalnikih nedonosna .

{Vprašanje 5}. Katera spletna mesta za spletno rudarjenje kripto valut brez prilog na računalniku obstajajo?

Danes so spletna mesta za rudarjenje, ali kot se imenujejo tudi rudarjenje v oblaku, znatno iztisnila tradicionalni trg za rudarjenje s kripto valutami. To je posledica pomanjkanja potrebe. nakup drage opreme, uglasiti, plačati ogromne račune za elektriko. Pri rudarjenju v oblaku se vse te funkcije prenesejo na lastnika uporabljene storitve.

Uporabnik mora samo izbrati zanesljivo spletno mesto, kupiti računalniško moč na njem in prenesti provizijo na storitev. A ne tako preprosto. Upoštevati je treba, da je med storitvami, ki ponujajo rudarjenje v oblaku, veliko prevaranti. Zbirajo sredstva od uporabnikov in izginejo.

Da ne bi naleteli na podobno situacijo, strokovnjaki novinarskim rudarjem priporočajo, da uporabijo svoje ocene.

❎ Vendar pa tudi z izbiro zanesljive storitve niso vsi, ki se želijo preizkusiti v rudarstvu, pripravljeni zaslužiti. To še posebej velja za začetnike rudarjenja, ki še vedno ne razumejo vseh značilnosti rudarjenja s kripto valutami.

Storitve, ki uporabnikom zaračunavajo stopnjo hešh bonusov ali druge vrste spodbud, ki jih lahko zamenjajo za to, pomagajo rešiti težavo.

❗❕ Treba je razumeti, da resni zaslužki izključno z bonusi verjetno ne bodo uspeli. Vendar je ta možnost morda primerna za začetnike, saj bo omogočila, da se ukvarjajo s pridobivanjem kripto valute brez finančnih naložb.

Spodaj so storitve, ki vam omogočajo, da začnete rudariti samo z bonusi za registracijo. Opisana mesta med delom so pokazala zanesljivost in zagotovo plačujejo zasluženi denar.

Pozor! Vsekakor morate najprej preveriti, ali so podjetja (spletna mesta) zanesljiva, saj se finančni položaj takšnih storitev razlikuje glede na tečaj kripto valute.

Storitev 1. EoBot

Eobot - storitev, registrirana leta 2013 Za dovolj dolgo obdobje obstoja je pokazal stabilnost dela in plačil. V virih, ki delujejo z algoritmi, lahko dobite kripto valute SHA-256 in Kriptiraj.

Po registraciji uporabnik prejme bonus v višini deset dolarjev. Poleg tega se za vsakodnevne obiske registriranega računa dodatno izda bonus kripto valuta. Vse prejete bonuse je mogoče enostavno zamenjati za zmogljivosti za rudarjenje kripto valut.

Donos na viru je močno odvisen tržna vrednost bitcoina. Poleg tega je bistveno nižja kot na večini teh lokacij in znaša približno 80% na leto. Kljub temu je predstavljeni vir popoln za razvoj rudarstva brez naložb.

2. storitevMinebe

Minebe ustanovljena konec leta 2017. Ustvarjalci so se za začetek tega projekta lotili resno - spletno mesto ima vse kontaktne podatke - pravni naslov, telefonske številke, celo povezave do skupin na družbenih omrežjih.

MineBe že od svoje ustanovitve dokazuje stabilnost izplačil zasluženih sredstev. Projektna komisija je 10% od dobička uporabnika. Posebnost storitve je prijeten vmesnik, ki je razumljiv in dostopen tudi začetnikom.

Ob registraciji se uporabniku dodeli bonus v višini petsto rubljev. Ta znesek lahko enostavno porabite za nakup prvega hashrata. Po tem lahko začnete z rudarjenjem.

Storitev omogoča uporabnikom možnost rudarjenja najbolj priljubljenih digitalnih valut - Bitcoin, Ethereum, Lightcoin. Vendar pa lahko dobiček iz projekta umaknete samo v rubljah. Izkaže se, da preden dobite zasluženi denar, morate opraviti njihovo pretvorbo.

Plačila iz storitve se izvajajo na denarnici Yandex.Money, pa tudi neposredno na bančnih karticah.

Storitev 3Fairmining

Projekt FairMining se je začel aprila 2018. Oblikovanje spletnega mesta odlikuje svetlost, razumljivost in dostopnost obstoječih funkcij.

Ob registraciji uporabniki kot bonus prejmejo hashrate v 100 GH / s. Uporabljajo se lahko za rudarjenje priljubljenih kripto valut, vključno z bitcoini, lightcoin in Dogecoin.

Donosnost rudarstva je v veliki meri odvisna od količine vloženih sredstev in je 1-3% za vsak dan izdelave. Vendar je treba upoštevati, da je veliko denarja z uporabo samo bonusov skoraj nemogoče.

Poleg tega je treba upoštevati, da ima storitev precej visoke omejitve glede minimalnega zneska za dvig. Izkušenim uporabnikom svetujemo, da mine v dolarjih, saj je v tej valuti mogoče dvigniti najmanjše zneske - le 1 dolar.

Storitev 4Wormminer

Začetek storitve Wormminer pade septembra 2017. Čas, ki je pretekel od tega trenutka, je pokazal stabilnost.

Projekt se nanaša na psevdo rudarjenje. Uporabniki, ki delajo s predstavljeno storitvijo, ne kupujejo moči, temveč opremo. Prodajni strežniki imajo določeno stabilno donosnost. Poleg tega je vnaprej znana tudi količina porabljene električne energije - je približno 10% prejeti dohodek.

Ob prijavi udeleženca v projektu se kot bonus nagradi en rudar. S to vrednostjo boste lahko zaslužili 0,00365 $ bitcoin na leto. Po tem, ko od te vrednosti odštejemo velikost stroškov električne energije, se izkaže, da bo dobiček znašal 0,003285 bitcoin.

Vedeti morate za pomembno funkcijo storitve. - uporabnik mora vsak dan obiskati osebni račun in v njem pritisniti gumb za zbiranje. Če tega ne storite, bo proizvodnja prenehala.

Projekt je namenjen izključno rudarjenju bitcoinov. Hkrati storitev nima lastne notranje denarnice. Uprava projekta svetuje, da s priljubljenega spletnega mesta blockchain.info prejemate sredstva, ki so z njega umaknjena.

Storitev 5CryptoMiningfarm

Projekt CryptoMiningfarm lansiran leta 2014. Glede na pogoje storitve uporabniki ob registraciji dobijo bonus v obliki hashrata (50GH / s). Uporablja se lahko za rudarjenje bitcoinov.

Ena od značilnosti storitve je pomanjkanje minimalnega zneska za dvig zasluženih sredstev - Tu se plačila izvajajo vsak dan. Poleg tega za tiste, ki se odločijo, da bodo uporabili ne le bonus hashrate, ampak tudi kupili dodaten, projekt ponuja resno prednost.

Če kupite moč petnajst let, se bo kompleksnost rudarjenja kripto valut določila na trenutni ravni. Posledično bo imel uporabnik v tem obdobju stabilen nespremenljiv dohodek.

Storitev 6.Brynex

Brynex - Mladi projekt, ki še ni dobil svojega razvoja.


Da bi lažje primerjali naštete storitve in izbrali najboljše, smo v spodnji tabeli predstavili glavne značilnosti projektov.

Ime projektaBonusLetni donosPridobivali kripto valuteMinimalni znesek za dvig
Eobot10 dolarjev80%Kripto valute, ki temeljijo na SHA-256 in Scryptu0,002 bitcoin
Minebe500 rubljevDoloča ga znesek naložbeBitcoin, Lightcoin, Ethereum0,05 Bitcoin
Fairmining100 GH / s365-1000%BTC, LTC, DOGE0,002 bitcoin
Wormminer0,00365 Bitcoin200%Samo bitcoini0,001 bitcoin
CryptoMiningfarm50 gh / s200%Samo bitcoiniBrez, plačila se izvajajo dnevno
Brynex----

{Vprašanje 6}. Katere kripto valute lahko pridobivam in ali jih je zdaj dobičkonosno?

V postopku izbire kripto valute za rudarjenje se postavlja vprašanje, katera od njih je trenutno najbolj donosna. Po eni strani dajte dokončen odgovor nemogoče. Vendar pa se po drugi strani vedno lahko pokličejo najbolj obetavne kripto valute.

Pravzaprav je za začetnike rudarjev težko razumeti, katera od valut lahko prinese največ dobička. Zato strokovnjaki začetnikom svetujejo, naj izberejo tiste, ki dokazujejo zanesljivost in so časovno preizkušeni.

Med kripto valutami, ki imajo v bližnji prihodnosti jasne možnosti, so naslednji:

 • ZCash;
 • Ethereum in Ethereum Classic;
 • Monero
 • NEO.

Seveda tega seznama ne moremo imenovati izčrpen. Nenehno pojaviti in izginejo Nič manj obetavnih kripto valut. Tako je pred kratkim rast pokazala denarna enota Cardano. Pridobivanje rudnikov se izvaja na načelih Dokazilo o vložku. To pomeni, da večino ustvarjanja naslednjega bloka prejmejo ne tisti, ki imajo večjo moč, temveč tisti, ki imajo največ teh kovancev.

Ethereum Creator Vitalik Buterin načrtuje, da bo načelo proizvodnje uvedel tudi v bližnji prihodnosti Dokazilo o vložku. Trenutno ni znano, kdaj se bo to zgodilo. Vendar danes strokovnjaki rudarje opozarjajo pred vlaganjem v opremo za rudarjenje Ethereuma.

Medtem rudarjenje Monero in ZCash se še naprej izvaja na načelih Dokazilo o delu. To pomeni, da se nagrada za gradnike deli v sorazmerju s številom zmogljivosti rudarjev. Strokovnjaki v zvezi s tem ugotavljajo, da ni pogojev za padec vrednosti teh kripto valut. Zato se ne morete bati vlagati v nakup opreme za njihovo rudarjenje.

10. Zaključek + video o temi

Zaradi trenutnih razmer na trgu kripto valut je rudarjenje precej obetavno področje dejavnosti. Vsakdo zmore. Če želite to narediti, boste morali preučiti načela proizvodnje, kupiti opremo ali izbrati optimalen projekt za vstop.

Priporočamo tudi ogled videoposnetka o rudarjenju bitcoinov 📽:

Ekipa spletnega mesta Rich Pro želi svojim bralcem visoke dobičke. Če se šele začnete učiti osnov rudarjenja, naj to postane uspešno za vas. Če ste izkušen rudar kripto valute, vam želimo razvoj in nadaljnjo rast opreme za rudarjenje kripto valute.

Če imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali dodatke k tej temi, jih zapišite v spodnje komentarje. Prav tako ne pozabite, da članek delite s prijatelji na družbenih omrežjih. Se vidimo kmalu!

Oglejte si video: Osrednja proslava ob 350-letnici rudarjenja v zgornji Mežiški dolini (Februar 2020).

Pustite Komentar