Raznolike prevleke za Ikea zofe, njihove značilnosti in prednosti

Izdelki švedskega podjetja Ikea so povsod po svetu povpraševani iz različnih razlogov. Eden od njih je pomanjkanje potrebe po popravilu ali menjavi pohištva, da bi hitro spremenili slog sobe. Izvirna prevleka na kavču Ikea, ki jo predstavljajo najrazličnejši materiali in barve, bo pripomogla k osvežitvi notranjosti z dodajanjem svetlih sončnih poudarkov ali obratno, zadržanih, elegantnih not. Paleta teh kakovostnih izdelkov vam bo omogočila, da izberete najboljšo možnost zase - s pogledom na slog sobe ali lastno razpoloženje. Prijeten bonus bo cenovna dostopnost in enostavna nega zavojev - večino modelov lahko operete v stroju.

Sorte

Asortiman izdelkov Ikea v tej kategoriji je predstavljen z ovoji in evrskimi prevlekami, ki ne bodo samo osvežili ozračja, ampak tudi zaščitili oblazinjeno pohištvo pred onesnaženjem in poškodbami. Modeli, zasnovani za vrtne zofe in fotelje, morajo biti vodoodporni, tako da pohištvo ne bo trpelo zaradi nejasnosti vremena, dolgo časa bo ohranilo prvotni videz.

Značilnosti izbora prevlek za Ikea zofe:

 1. Ovijači. Izbrani so s pozornostjo na splošni slog sobe. Izdelki morajo biti v harmoniji z zavesami, tekstilom in drugimi dekorativnimi elementi. Nega je odvisna od značilnosti materiala. Vsako ogrinjalo je treba redno čistiti s sesalnikom, vsaj dvakrat letno umiti. Krzneni modeli bodo morali biti suho očiščeni, akrilni pa ne potrebujejo posebne nege. Saten in svila je treba ročno oprati pri temperaturi, ki ne presega 50 ° C, brez teh pogojev se tkanine poslabšajo. Ovitki švedske znamke služijo že nekaj let, ne izgubijo svetlosti barv in oblike, niso pokriti s tuljavami.
 2. Euro ovitki. Natezne možnosti za prevleke za zofe iz Ikee so univerzalne, primerne za različne modele pohištva. Stretch tkanina je zaščitena pred umazanijo in mehanskimi poškodbami. Obstajajo izdelki s funkcijo "proti krempljem", zlasti za hiše, v katerih živijo hišni ljubljenčki. Ovitki imajo privlačen videz, izdelani so iz kakovostnih tkanin z navadnimi barvami ali originalnimi odtisi. Pomanjkljivosti vključujejo visoke stroške.
EurocoverPlašč

Natezne prevleke so univerzalne, med njimi lahko ločimo sorte, zasnovane za različne modele oblazinjenega pohištva:

 • vogalni pokrov iz "Ikea" je zasnovan za lokacijo pokrovčka na desni ali levi strani;
 • izdelke za trojne zofe odlikujejo veliki parametri;
 • modeli za otoško različico (nestandardni, okrogli ali ukrivljeni, v obliki črke "P") z nasloni za roke in brez njih (slednji je najbolj ekonomična rešitev);
 • posteljna pregrinjala za dvojno pohištvo.

"Ikea" ponuja zaščitne prevleke za posamezne pohištvene elemente, na primer naslone za roke, saj je ta del najpogosteje izpostavljen onesnaženju.

Za naslon za rokeZa dvojnikaZa trojkoZa vogalom

Materiali

Tkanine, oblikovane za šivanje Ikea prevleke na stolih in zofe, so praktične, trpežne in enostavne za čiščenje. Očistite jih enostavno, lahko jih perite na običajen način, pri čemer upoštevate priporočila o temperaturnih kazalcih. Dovoljeno je uporabljati ogrevanje vode do 40-60 stopinj. Nekatere sorte se suho čistijo. Vse tkanine je mogoče likati pri visoki temperaturi.

Modeli so večinoma predstavljeni z mešanimi materiali, ki imajo poliester in bombaž v strukturi. Obstajajo ogrinjala, stoodstotno sestavljena iz sintetičnih vlaken, drugi pokrovi so popolnoma naravni. Za izboljšanje lastnosti delovanja se sestavi pogosto doda viskoza in perilo. Mešane tkanine združujejo najboljše lastnosti uporabljenih surovin, zato so najprimernejša možnost. Kratek opis dveh osnovnih materialov za izdelavo ovojev in pokrovov za stole Ikea ter različnih modelov kavč te blagovne znamke:

 1. Pljuskati. Naravna tkanina, njena glavna pozitivna lastnost je dobra zračnost. Takšen ovoj je prijeten na dotik, ne povzroča alergij, vendar se zlahka naguba, med pranjem se lahko skrči. Običajno se bombaž kombinira z umetnimi dodatki, kar mu daje posebno trdnost, odpornost na deformacije.
 2. Poliester Sintetična tkanina, izdelana iz poliestrskih vlaken. Navzven spominja na volno, po lastnostih pa ima veliko skupnega z bombažem. Prednosti materiala: ne bledi pred sončnimi žarki, je zelo trpežen, se dolgo ne obrabi, se ne boji gliv in moljev, odporen je na onesnaževanje, enostavno ga je očistiti. Slabosti tkanine: je precej tog, lahko zelo elektrificiran, slabo prepušča zrak.

Če mačke ali psi živijo v hiši, se za prevleke uporablja sproščujoča tkanina, ki po svoji strukturi spominja na usnje - zaradi izoprenske plasti in debelega kupa se na njej ne pojavljajo kremplji.

PoliesterBombaž

Barve

Barve ovojev so raznolike, zato lahko v "Ikei" izberete izdelek za vsak okus. Trdne prevleke so primerne za dekor z vzorčasto oblogo in obilico dekorativnih elementov.

Najbolj modne barve danes: bledo zelena, modra, bordo, temno modra, bež. Ti toni organsko izgledajo v notranjosti, s poudarkom na območju za rekreacijo.

Ovitki z vzorci so primerni za sobo z nevtralnim dizajnom. Velik ornament v harmoniji z barvami ozadja je primeren za katero koli sobo. Modeli z miniaturnim vzorcem so primerni za majhne in prostorne prostore. V velikih prostorih je kontrast ornamenta in ozadja videti privlačen.

V "Ikei" napenjalni pokrov za stol ali kavč predstavljajo številne zanimive različice, ki so vredne pozornosti:

 1. Zbirka "Baccabra". Ovitki, okrašeni v nežnih bež tonih, bodo okrasili katero koli hišo ali stanovanje.
 2. IKEA PS serijo predstavljajo zaščitne prevleke črne, temno modre in bele barve.
 3. Oviji "Klippan" - standard stilske geometrije, ustrezen za sobe v modernem slogu.
 4. Lycksele z geometrijskim črno-belim vzorcem bodo všeč poznavalcem izvirnih oblikovalskih rešitev.

V katalogu Ikea najdete različne možnosti tekstilnih izdelkov: od nevtralne klasike do edinstvenih modernih. Vsi modeli so narejeni iz visokokakovostnih materialov, enostavno in tesno pritrjeni na pohištvo, dolgo služijo, so nezahtevni pri vzdrževanju in zanesljivi v delovanju.

BaccabraIkea PSClippanLycksele

Video

Fotografija
Pustite Komentar