Značilnosti LED pohištvenih luči, pregled modela

Če želite okrasiti in dodati praktičnost slušalkam, se pohištvene LED svetilke pomagajo vključiti v pohištveno površino in poudarjajo okolico. Najpogosteje se te vrste svetlobe uporabljajo v kuhinjah, pa tudi v garderobnih sistemih, drsnih omarah in za dodatno osvetlitev dnevne sobe. Da ne bi napačno izračunali izbire izdelkov, priporočamo, da ugotovite njihove glavne značilnosti, parametre, pa tudi sorte in uporabo.

Prednosti in slabosti

Za originalno notranjo dekoracijo in ustvarjanje udobnega okolja oblikovalci priporočajo uporabo vgradne LED osvetlitve v pohištvenih izdelkih. Danes so najbolj priljubljene LED možnosti posledica izboljšanih lastnosti in kakovosti žarnic. Ta vrsta razsvetljave pomaga uresničiti vse oblikovalske ideje, tudi če je pohištvo izdelano neodvisno.

Preden se odpravite v trgovino z razsvetljavo in pohištvom, morate izmeriti dolžino in širino površine, v katero bo vgrajena svetilka: za dimenzijske ravnine je smiselno uporabiti več izdelkov za poudarjanje prostora.

Glavna korist od nakupa te vrste razsvetljave je povezana z izpolnjevanjem vseh varnostnih zahtev: za pohištvo je pomembno, da izdelek ne segreva površine in ne ustvarja pogojev za poškodbe predmetov. Za boljše razumevanje načela delovanja je vredno izpostaviti številne prednosti, ki jih imajo LED pohištvo s pohištvom:

 • prijaznost do okolja - pri tej vrsti razsvetljave, tudi če se uporablja za osvetlitev omar, ni različnih vrst škodljivih vplivov na zdravje in okolje. Tega ne moremo reči o halogenskih žarnicah, fluorescentnih kartušah. Med delovanjem LED diode ne morejo oddajati strupenih snovi, saj v njihovi sestavi ni živega srebra;
 • varčevanje z energijo - z LED svetilkami lahko prihranite do 60% električne energije. Prav ta indikator razlikuje te izdelke od splošnega asortimana, zaradi česar so najbolj priljubljeni, če se uporabljajo na pohištvu;
 • kompaktnost in trpežnost - zahvaljujoč majhnosti je mogoče vgraditi LED žarnico tudi na majhno površino. Na primer, takšna svetilka bo videti odlično na majhnem ozkem traku drsne garderobe, kar zagotavlja dodatno osvetlitev;
 • nizek odmerek sevanja - če primerjamo LED s fluorescentnimi kolegi, se raven infrardečega sevanja približa ničli. Zato se ne bojte, da bo svetilka segrela pohištvo ali bila nevarna za zdravje;
 • trajnost - proizvajalci izdelujejo napeljave iz trpežnih materialov. Pogosto je telo izdelka izdelano iz kovine, stekla ali keramike. Poleg povečanih kazalnikov trdnosti ta poteza doda različne barvne izbire.

Kot večina različnih vrst svetilk imajo tudi LED svetilke številne pomanjkljivosti, od katerih je glavna visoka cena. Če postavite vprašanje in se odpravite po nakupih, najdete povsem sprejemljive možnosti po dostopni ceni. Poleg tega bo pri priključevanju napeljave potrebna dodatna oprema za zmanjšanje napetosti v omrežju, saj izdelki potrebujejo napetost 12v.

Sorte

Izdelke za razsvetljavo pohištva lahko razdelimo na več meril: glede na vrsto pritrditve in material izdelave. Prva razvrstitev se šteje za pogostejšo, zahvaljujoč se ji izdelki LED delijo na možnosti za hipoteko in režijske stroške. Če želite razumeti, katera svetilka je najprimernejša za obstoječe pohištvo, morate upoštevati vsako vrsto:

 • vgradni LED napeljave za pohištvo. Ta vrsta velja za najbolj priljubljeno, vključuje namestitev v vnaprej pripravljeno luknjo na pohištvu. Tudi oseba, ki nima izkušenj na področju izdelave in montaže pohištva, lahko namesti hipotezno svetilko. Namestitev je naslednja: na površini police ali omare je narejena luknja kot tudi kateri koli drug izbrani predmet. Biti mora enak dimenzijam vgradnega obroča svetilke. Takoj, ko je luknja pripravljena, je vanjo vstavljen okrasni del svetilke, po katerem je nameščen polnjenje z električnim ožičenjem. Nato se priključi električna energija in izdelek preveri. Svetilke te vrste vam omogočajo, da ustvarite eno samo ravnino pohištva s pripravljeno razsvetljavo. Stikalo za delo se zaradi lažje uporabe lahko namesti na najbližjo ploščo pohištva;
 • faktura vrsta napeljave za pohištvo. Ta vrsta se enostavno pritrdi na površino pohištva s pomočjo samoreznih vijakov ali dvostranskega traku. Za namestitev ni potrebno izvrtati luknje in vključevati dolgih pregledov in žičnih povezav. Glede na zunanje značilnosti in učinkovitost izdelek ni slabši od vtičnic, poleg tega je pritrjen veliko lažje. Velik plus splošnih možnosti je možnost, da jih obrnete: kadar koli se lahko povzpnete do svetilke in usmerite žarke osvetlitve v pravo smer.

Ločeno je treba izpostaviti LED trak, ki se pogosto uporablja na ozkih ploščah pohištva. Tak analog analogne napeljave se pogosto uporablja za notranjo osvetlitev pohištvenih elementov: predalov, polic, nedostopnih mest, kjer bo težko vključiti standardni izdelek.Izbira vrste svetilke vnaprej določite barvo njenega sijaja. Najpogostejša je bela svetloba, lastniki pohištva pa uporabljajo tudi toplo svetlobo. Za LED trakove obstaja ogromen izbor senčil: od rumene do rdeče. Linearne svetilke, opremljene z LED-ji, bodo postale izhod za razsvetljavo kuhinjskih omar z dolgimi tečaji. Postavljeni so na spodnjo ploščo izdelka, da med kuhanjem poudarimo delovno površino.

MortiseZgorajLED trak

Uporabite primere

Svetilke tipa LED je priporočljivo uporabljati na vseh ravneh pohištvenih garnitur, kjer je možna integracija. Če izberete možnost računa, jo lahko uporabite kjer koli. Pogosto so nadzemni izdelki prenosni, kar izboljša mobilnost naprav in olajša življenje gospodinjstvom.

Možnosti uporabe naprav lahko razdelimo v več skupin:

 • osvetlitev kompletov kuhinjskega pohištva;
 • notranja razsvetljava pohištva;
 • osvetlitev pohištva v kopalnici;
 • razsvetljava omare;
 • dekorativna in praktična uporaba v spalnici;
 • Osvetlitev garderobnega pohištva.

Svetilke vgrajenega tipa so lahko nameščene na skoraj katerem koli območju kuhinjske delovne površine. Primerno jih je namestiti pod stenske omare, pod pulti, na zgornji tirnici stenske omare. Vse, kar je potrebno, je natančno izračunati potrebno število napeljav in jih enakomerno razporediti na delovno površino. Enostavna uporaba je zagotoviti potrebno osvetlitev pri kuhanju.

Za osvetlitev notranjosti katerega koli pohištva so vanj vgrajeni reflektorji. Delujejo s kontaktno in brezkontaktno povezavo, poleg tega pa jih je mogoče vključiti iz gibanja. Če želite na primer odpreti škatlo, da dobite predmet, se bo osvetlitev ozadja samodejno vklopila, preostali čas pa bo neaktivna, kar bo pomagalo prihraniti energijo.

Kopalnica pogosto potrebuje tudi dodatno razsvetljavo: tu prihajajo na pomoč LED luči. Običajno so nameščeni na površini stenske omare, nedaleč od ogledala. Takšna osvetlitev bo zagotovila udobje pri ščetkanju zob, umivanju in nanašanju ličil. Poslovni ljudje lahko z vgrajenimi lučmi uporabljajo dodatno udobje v pisarnah. S pomočjo točkovnih naprav lahko poudarite omare, v katerih se nahajajo dokumenti, in naprave pritrdite na pult mize.

V spalnici je osvetlitev bolj dekorativni element, včasih pa se zdi, da je praktična. Kavči in razkošne postelje izgledajo lepo, kjer so talne svetilke nameščene na čelu postelje, kar vam omogoča, da v postelji berete knjigo. Tudi osvetlitev ozadja je nameščena v toaletnih mizah in stolih.

Druga, najpogostejša možnost osvetlitve z LED napravami je osvetlitev drsnih omar in garderobnih sistemov. Udobje zagotavlja več žarnic, ki se nahajajo na pokrovu omare, ki se vklopijo, ko se odpre.

Da bi žarnica delovala, uporabljam več načinov povezave: brezkontaktno, baterijsko napajanje in s stikalom. Vsak lastnik stanovanja samostojno izbere potrebno vrsto, ki bo priročna za uporabo.

Parametri in specifikacije

Pohištvena LED svetilka je potrebna naprava, če bi se odločili, da bi prostor prostora opremili kar se da udobno. Da bi se izognili težavam pri izbiri, je pomembno, da se predhodno seznanite z obstoječimi parametri in značilnostmi naprav.

ParametriOpis
Vrsta bazeProizvajalci danes opremljajo napeljave z več vrstami pokrovčkov, med katerimi lahko izbirate: GU 5.3 ali GX53. V prodaji najdete tudi GU10, zasnovan za pritrditev zatičev. Pri izbiri svetilke je pomembno slediti združljivosti kupljene svetilke.
ProizvajalecNa tem področju so se dobro izkazali proizvajalci iz Nemčije, Italije in Madžarske. Tudi svetilke iz Kitajske imajo dobro kakovost, vendar je takšne modele težko najti. Domači izdelki so redki.
Material izdelkaBolje je dati prednost možnostim iz kovine ali stekla. Izdelki iz plastike veljajo za kratkotrajne, tudi če so obdelani s kromom.
Barva svetilkeBarva je izbrana glede na senco pohištva. Za svetlo pohištvo so primerne mat in bakrene barve, za temne - bronasta in niklja.
DimenzijePremer pohištvenih napeljav se giblje od 3 do 20 cm, ta indikator je izbran glede na enostavnost uporabe. Največja višina naprave je 7 cm.
Vrsta pritrditveVrste pritrdilnih elementov so že razstavljene: so nadzemne in vtične.
Glow barvaProizvajalci ponujajo več možnosti sijaja: hladna svetloba, topla svetloba, rdeča, modra, zelena in rumena.

Ko ste izbrali možnosti za razsvetljavo pohištva, vam ni treba več uporabljati talne svetilke ali namizne svetilke, da osvetlite delovno površino ali najdete perilo v omari. Kakovostne naprave bodo trajale dolgo, prijetno s praktičnostjo in funkcionalnostjo.

Video

Pustite Komentar