Notranjost kuhinje z oknom

-->

Okno je v kuhinji potrebno tako kot v vsaki drugi sobi, ker osvetlitev sončne svetlobe ima zelo pomembno vlogo pri oblikovanju katere koli sobe. Naravna sončna svetloba prodira v sobo in se razprši, zaradi česar je kuhinja bolj živa in topla. Kar zadeva oblikovanje, se v veliki večini primerov izkaže, da je okno mizo ali umivalnik.Če je kuhinja majhna

Notranja zasnova kuhinje z oknom je lahko najbolj raznolika, odvisno od tega, kako se okno nahaja, pa tudi kakšne dimenzije ima kuhinja sama. Najbolj spektakularna in stilska možnost je, da kuhinjo postavite ob okno in s tem naredite bolj harmonično, vendar v Rusiji ta metoda še ni razširjena, čeprav je zelo funkcionalna, saj se na ta način uporabljajo dodatni kvadratni metri. Ta možnost je še posebej dobra za kuhinje, ki imajo majhno površino, tudi če je od šest do sedem kvadratnih metrov. V tem primeru bo okno njegova glavna prednost. Zaradi okenske police lahko razširite pult in povečate delovno površino. S to možnostjo se ne bo dolgočasno ukvarjati s kuhanjem, medtem ko gleda skozi okno in ne bo naslonil pogled na prazno steno.


V sodobnih stavbah so precej pogoste ozke kuhinje v obliki vagonov, v katerih je edina prava rešitev, da kuhinjski set postavite ob okno. Znova je lahko drugačen. Na primer, kraj umivalnika tik pod oknom izgleda nič manj spektakularno. Poleg tega odlično prikriva baterije. Mimogrede, o baterijah. Obstaja več načinov, kako jih prikriti:

  • prvi način je, da jih v celoti opustite in naredite toplo tla, tako da ob okno postavite šank, ki bo tam zelo primeren;
  • Druga metoda predlaga, da baterije prestavite na drugo steno, kar je zelo drago, vendar se splača, ker izpraznjeno mesto je mogoče zelo spretno pretepati;
  • tretja pot je tisto, kar je bilo že rečeno, in sicer postaviti umivalnik tik pod okno in baterije skriti v škatlo, v tem primeru bo potreben prenos komunikacije, vendar to za strokovnjaka ne bo težava;
  • četrta metoda vključuje rušenje dela stene, da bi samo utopili baterijo

Prav tako je treba spomniti, da kot dekor za majhne kuhinje z umivalnikom, nameščenim pod oknom, lahko uporabite samo notranje cvetje, žaluzije ali kratke zavese. Vse ostalo bo videti kot kup notranjosti.

Če je kuhinja z dvema ali več okni

Tudi zasnova kuhinje z dvema oknoma je lahko drugačna. Najbolj elegantna in moderna rešitev za oblikovalce je, da pustijo okna brez kakršne koli dekoracije, ampak samo izberejo svetle okvirje. Čeprav lahko uporabite rimske zavese, ki jih je enostavno dvigniti, s čimer je prostor nenavadno svetel. In če sploh ni težav s prostorom in je to zasebna hiša, kjer ima kuhinja dve ali celo tri okna, potem si lahko varno privoščite, da oblikujete sobo s pomočjo velikih okrasnih zaves.Ker dve okni dobesedno "pojesta" velik del prostora, je treba njegovo zasnovo v največji možni meri izkoristiti. Odlična možnost bodo visoki zvočniki, ki jih je mogoče izdelati celo do stropa in v katere se bo prilegalo veliko potrebnih stvari, vključno z gospodinjskimi aparati. Če so stropi visoki, lahko uporabite tudi mezzanin s plitvo globino.

Če je kuhinja kotiček z oknom

Če kompetentno pristopite k oblikovanju takšne kuhinje, lahko dosežete učinek vizualnega povečanja prostora. Še posebej, če ima soba nestandardno obliko, v kateri dolžina znatno presega širino. V tem primeru je primerno tudi pranje oken, ki prikriva baterije.

Če so okna vogalne kuhinje nameščena na različnih stenah, potem se med njimi oblikuje vogal, v katerega lahko odlično postavite majhno kotno omarico. Tu lahko na primer postavite plazemski panel televizorja ali pa samo naredite odprte police.


Kuhinjske garniture s spremenljivim polmerom so postale vse bolj priljubljene, kar vam omogoča, da naredite ločene cone večje globine.

Kotna kuhinja - najboljša rešitev za majhne prostore, na primer za tiste, kot so v Hruščovih. Poleg tega slušalke v obliki kota prispevajo k ustvarjanju delovnega trikotnika, ki vsebuje vse, kar je potrebno in potrebno za gospodinjska opravila, in sicer pomivalno korito in kuhalno ploščo - vse, kar bi moralo biti vedno na območju dostopa. In če pohištvo namestite ob okno, potem bo to najbolj optimalna rešitev. Da bi se kuhinjski set na najboljši način prilegel v notranjost, je priporočljivo, da ga naredite po naročilu, glede na vašo notranjost. Kot material se običajno uporablja naravni les, pa tudi plastika, MDF ali iverne plošče. Lesene konstrukcije izgledajo zelo ugledne in plemenite in so še posebej drage. Pogosto nič manj spektakularne so sijajne ali zrcalne površine ali preprosto svetlo pohištvo.

Oglejte si video: Modular Family Villa - LEGO Creator 3in1 - 31069 - Product Animation (April 2020).

Pustite Komentar