Modni element dekorja - ročno izdelana vaza iz stekleničke

Zagotovo se še spomnite časov, ko je vaza za rože, ki je bila predstavljena gostiteljici hiše, postala predmet bele zavisti vseh njenih prijateljev in sosedov na pristanek. Ta predmet je dobil posebno mesto v stanovanju, občudovali so ga in občudovali. Časi so se spremenili; stvari so postale popolnoma drugačne. Prebivalce naše države je že težko presenetiti z nečim - v trgovini lahko zdaj kupite katero koli, tudi najbolj fantastično stvar. Vendar dodatke, ki jih naredijo sami, še vedno cenijo tisti, ki imajo radi izvirnost v vsem. Danes vam bomo povedali o tem, kako lahko samostojno naredite dekorativno vazo za rože.

Za delo je potrebno pripraviti naslednje materiale:

  1. nepotrebna steklena steklenica nepravilne oblike;
  2. univerzalno lepilo PVA;
  3. naravna barva iz jute;
  4. barvna sintetična vrvica (dve do tri vrste);
  5. lepilo pištolo.

Delovno zaporedje

1. Vzemite prazno stekleničko. Za izvedbo ideje je primeren kateri koli zabojnik, vendar je najbolje, da se odločite za posodo prvotne oblike s stabilno podlago. Steklenico je treba temeljito oprati in dobro osušiti, po potrebi lahko kozarec razmastimo z alkoholom. Označb ni potrebno očistiti do konca, saj papirne nalepke zagotavljajo dodatno oprijem materiala.

2. Okrasitev vaze se mora začeti z naravno barvno vrvico. Konec pripravljene vrvi namažite z lepilom in ga pritrdite na sam rob vratu steklenice. Kako prilepiti vrvico. Če želite pritrditi dekorativni material, lahko uporabite eno od dveh metod:
• nanesite lepilo na vrv in ga nato prilepite na steklenico;
• Najprej namažite površino steklenice in nato naviti kabel.

Koristni nasvet

Priporočljivo je, da lepilo nanesete v majhnih delih, saj se hitro suši, zaradi česar bo treba površino steklenice ponovno mazati.

3. Posodo še naprej ovijemo z vrvico. Po obdelavi določenega dela vaze morate rezati vrv in nadaljevati okrasitev z materialom druge barve. Število črta in razmerje barv je odvisno od glavne ideje in vaših barvnih želja.

4. Po končanem delu je potrebno odrezati vrvico in jo previdno okrepiti.

To je praktično vse. Vaza za rože je pripravljena.

Po želji lahko površino izdelka okrasimo s poljubnimi dodatki (trakovi, čipke ali originalni gumbi).

Pustite Komentar