Evrovizija 2019 - podrobnosti, udeleženci, mesto

Evrovizija je glasbeno tekmovanje, ki se vsako leto odvija med državami, ki spadajo v Evropsko radiodifuzijsko unijo, zato lahko države zunaj Evrope, na primer Izrael in Avstralija, sodelujejo. Vsaka država pošlje enega predstavnika. Zmagovalec je tisti, ki z glasovanjem strokovne žirije in gledalcev zbere največ točk.

Evrovizija je bila prvič v Švici leta 1956 kot sprememba festivala v San Remu in poskus združevanja narodov po drugi svetovni vojni. Danes je ta dogodek eno najbolj priljubljenih tekmovanj v svetu glasbe, ki si ga je ogledalo več kot 100 milijonov ljudi po vsem svetu.

V letu 2019 bo v Izraelu potekala Evrovizija, saj je zmagovalec natečaja leta 2018 bil predstavnik te države.

Kraj in datum

Polfinalna tekmovanja tekmovanja bodo potekala 21. in 23. maja, veliki finale pa - 25. maja 2019. Gostitelj tekmovanja bo Izrael, mesto Tel Aviv ali Jeruzalem.

Datumi tekmovanja v letu 2019 so se zaradi prvenstva UEFA in praznovanja dneva neodvisnosti Izraela nekoliko premaknili.

Lokacija

Če bo Izrael za glavno tekmo pesmi izbral Jeruzalem, so nekatere evropske države obljubile, da ne bodo sodelovale na prireditvi. Izraelska stran je nagnjena k prepričanju, da samo stadioni Teddy in Jerusalem Arena, ki se nahajajo v Jeruzalemu, izpolnjujejo zahteve Evropske radiodifuzne unije.

Težave so tudi pri izvajanju Evrovizije v glavnem mestu Izraela. Prebivalci države spoštujejo verske tradicije, po katerih sobota velja za poseben dan. Svetosti tega dne ni mogoče prekršiti.

Izrael ima še vedno "rezervne možnosti". Mesta in možna prizorišča Evrovizije (stadioni, palače):

 • Tel Aviv - eden od paviljonov središča sejmov (zahteva soglasje mestnega župana).
 • Eilat - mesta ni, vendar je na območju pristanišča Eilat pod eno streho mogoče združiti dve obstoječi zgradbi.
 • Haifa - tam je stadion Sammy Ofer, odprt, brez strehe (v skladu z zahtevami EMU so primerni samo pokriti prostori).
 • Območje okoli starodavne trdnjave Masada.

Gostitelji in Arena

Izraelski sejemski center je kompleks paviljonov. Novi Pavillion (št. 2) velja za platformo za Evrovizijo. Lahko sprejme do 10.000 gledalcev, kar je dovolj za konkurenco.

Nekaj ​​nogometnih tekem pokala UEFA v letu 2019 bo potekalo na stadionu v Haifi. Priprava tega prizorišča za Evrovizijo bo problematična.

Eilatski zaliv je eden izmed 40 najlepših zalivov na svetu. Idejo o gradnji notranje koncertne dvorane v morskem pristanišču so si izposodili v Københavnu.

Imena kandidatov za vodilna mesta na 64. Pesmi Evrovizije:

 • Bar Rafaeli je vrhunski model.
 • Galit Gutman - model, igralka, je vodila projekt "Americas Next Top Model".
 • Ayelet Zurer, Noah Tishby, Meirav Feldman - igralke.
 • Guy Zoo-Aretz - igralec.
 • Geula Even-Saar, Rumi Neumark - sidrišča novic.
 • Lior Souchard.
 • Erez Tal, Lucy Ayub - TV voditeljica.
 • Dudu Erez je komik.
 • Ester je pevka.

Rusija na Evroviziji 2019

Rusija lahko sodeluje na tekmovanju, vendar še ni znano, ali bo država svojega udeleženca poslala na Evrovizijo ali ne. Po neuspehu v letu 2018 lahko upamo, da bodo izbrali predstavnika za natečaj ob upoštevanju talentov in priložnosti, ki so na voljo izvajalcu.

Kdo bo šel iz Rusije

Izvajalec iz Rusije še ni imenovan. Prosilci za pravico zastopanja države na mednarodnem natečaju:

 • Manizha.
 • Svetlana Loboda.
 • Olga Buzova.

Seznam možnih udeležencev Evrovizije je približen. Sergej Lazarev, Julia Samoilova, Alexander Panayotov ne izključujejo udeležbe na tekmovanju. Slednji je sporočil, da je vprašanje njegovega nastopa na Evroviziji rešeno. Svojo izjavo podkrepi s napovedjo enega od vidov. Evropska javnost je s Sergejem že seznanjena. Njegov drugi poskus bi Rusiji lahko prinesel zmago.

Tudi Polina Gagarina ima čudovit glas. Pesmi v njenem nastopu je prijetno poslušati. Pred tremi leti se je Polina uveljavila kot nadarjena izvajalka, na tekmovanju je zasedla 2. mesto.

Pesem Rusije

Na Evroviziji lahko govorite le s pesmijo, ki je bila prvič izvedena po 1. septembru prejšnjega leta. Nekateri ruski umetniki imajo nadarjene avtorje, ki lahko napišejo zanimiv hit.

Filip Kirkorov se je že obrnil na Mihaila Gutserieva. Slednji morda dobro napiše pesem za Evrovizijo, s katero lahko zmagate na tekmovanju.

Kdo in kaj bo nastopil na Evroviziji 2019 iz Rusije, še ni znano. Ena izmed prijavljenih na tekmovanje (Manizha) je dejala, da že ima skladbo "Jaz sem, ki sem".

Seznam in pesmi udeležencev iz drugih držav

Željo po sodelovanju na Evroviziji-2019 je uradno izrazilo 12 držav. Skupaj z Izraelom - 13. Kazahstan načrtuje tudi sodelovanje na festivalu pesmi, vendar zaenkrat ni na seznamu udeležencev, ker država ni članica Sveta Evrope.

Pet držav, ustvarjalcev pesmi festivala, samodejno sodi v finale:

 • Velika Britanija
 • Francija
 • Italija
 • Nemčija
 • Španija

Države, ki leta 2019 niso sodelovale:

 • Andora.
 • Bosna in Hercegovina.
 • Slovaška

Znano je, da bo ruska pevka Darjana predstavljala državo San Marino. Imena drugih izvajalcev, predstavnikov sodelujočih držav, še vedno niso znana.

Kdo bo šel iz Ukrajine in s katero pesmijo

Ukrajinski evrovizijski navijači nominirajo naslednje vlagatelje:

 • Michelle Andrade.
 • Žižčenko.
 • Max Barsky.
 • Hamza Trio.
 • Aidu Nikolajčuk.

Kandidatov je veliko, tudi Aleksejev, ki je leta 2018 zastopal Belorusijo, kandidira. Spori o tem, kdo bo šel, že potekajo. Toda šele po državnem izboru bo ime izvajalca znano.

Kdo bo zastopal Belorusijo

Po predpisih lahko državo na tekmovanju predstavljajo celo tuji državljani. Vendar bi si prebivalci države radi ogledali svoje in ne legionarje na festivalu pesmi.

Michael SOUL je napovedal udeležbo na državnem izboru za Evrovizijo-2019. Ljudje ponujajo tudi Antona Sevidova - vodjo skupine Tesla Boy. Slednji se je zaprl, mladenič pa je začel solo kariero.

Priljubljene v letu 2019

Prezgodaj je govoriti o tem, kdo bo zmagovalec. Tudi napovedi stavnic, sestavljene tik pred začetkom tekmovanja, ne sovpadajo z rezultati.

Zmagovalci zadnjih 5 let

Države, v katerih je potekala Evrovizija v letih 2014 - 2018:

 • 2014 - Danska, 1. mesto - Conchita Wurst.
 • 2015 - Avstrija, 1. mesto - Mons Zelmerlev.
 • 2016 - Švedska, 1. mesto - Jamala
 • 2017 - Ukrajina, 1. mesto - Salvador Zbrano.
 • 2018 - Portugalska, 1. mesto - Netta Barzilai.

Junior Eurovision 2019

V Rusiji nikoli ni bilo tekmovanja za otroške pesmi. Toda zmaga ruskega udeleženca v finalu JESC 2017 je navdihnila organizatorje državnega kvalifikacijskega kroga, da so se prijavili za pravico do gostovanja v finalu 17. mednarodnega tekmovanja za otroške pesmi.

Država ima univerzalna prizorišča za prireditve mednarodne ravni. Eden od njih je v Sočiju. Guverner Krasnodarskega ozemlja je pripravljen sprejeti "Pesmi mladinske Evrovizije" v letu 2019.

Datumi

Mednarodni oder otroškega pesmi je tradicionalno v zadnjem desetletju novembra. Natančne informacije o datumu otroške Evrovizije bodo znane v začetku leta 2019. Če pogledate na leti 2017 in 2018, bi morali začetek državnega izbora pričakovati februarja. Finale bo verjetno potekal junija.

Zgodnja določitev zmagovalca finala državnega kroga kvalifikacij po mnenju organizatorjev omogoča tekmovalcu, da se prilagodi nastopu in se dobro pripravi.

Člani

Tekmovalci v času prireditve ne smejo biti starejši od 14 let. Državna kvalifikacijska tekmovanja bodo potekala šele v začetku leta 2019, zato udeležencev še ni mogoče imenovati.

Koristne informacije

Države, ki kršijo pravila konkurence, se lahko kaznujejo z globo. Tako je bila leta 2017 zaradi dejstva, da Ukrajina ni dovolila vstopa v državo udeležencu iz Rusije, globa naložila. Za zavrnitev predvajanja Evrovizije na uradnih televizijskih kanalih istega leta je Rusija prejela ustno opozorilo.

Spremembe pravil

Po dogodkih leta 2017 se je EMU odločil dodati nekaj točk v uredbo. Nanašajo se na:

 1. Nastopajoči (predstavnik države na Evroviziji ne sme biti na črnem seznamu države gostiteljice).
 2. TV kanali države gostiteljice (če se ne bi imeli časa pripraviti na določen čas, se lahko prizorišče tekmovanja prenovi).
 3. Člani žirije (člani žirije, tekmovalci in tekstopisci ne smejo biti zavezani).

Logotip in črta

Od leta 1956 do 2001 so tekmovanja potekala brez sloganov. Inovacija je prišla leta 2002. Pravica do določitve uradnega slogana pripada državi, ki gostuje Evrovizijo. Izjema je leto 2009. Moskva se tega ni lotila in je dala vsaki državi udeleženki možnost, da predstavi svoje slogane.

2018 tekmovalni rezultati

Zmagovalka Evrovizije 2018, ki je potekala v Lizboni (Portugalska), je bila Netta Barzilai iz Izraela, ki je zbrala največ glasov, s skupno oceno 529. TOP-10 mest tekmovanja:

 1. Izrael
 2. Ciper
 3. Avstrija
 4. Nemčija
 5. Italija
 6. Češka
 7. Švedska
 8. Estonija
 9. Danska
 10. Moldavija.

Yulia Samoilova, ki je v polfinalu igrala za Rusijo, se ni uvrstila v zadnjo fazo.

Rusija na Evroviziji 2018

Rusija se ponovno udeležuje tekmovanja 2018, ki pa leta 2017 ni bilo sprejeto v Ukrajino zaradi udeležencevega prihoda na Krim.

Kdo je govoril iz Rusije

Državo je zastopala Julia Samoilova. Tekmovalec je pri 13 letih postal invalid v prvi skupini zaradi spinalne mišične atrofije, ki se je lahko gibal le v invalidskem vozičku. Kljub temu pa Julia že od malih nog ni preprečila, da bi se udeležila različnih glasbenih tekmovanj.

Pesem o Rusiji leta 2018

Na Portugalskem je Julia Samoilova predstavila pesem I Won't Break, kar pomeni "ne bom zlomil." Avtorji skladbe: Leonid Gutkin, Natta Nimrodi in Arie Burshtein, ki so za lansko tekmovanje napisali tudi pesem Plamen gori, kamor Julije niso pustili. Po besedah ​​tekmovalke ji je nova skladba bolj všeč, ima določeno jedro in bolje ji ustreza osebno. Z njo je pevka nastopila 10. maja v drugem polfinalu Evrovizije 2018.

Video zaplet

Kdo je govoril iz Ukrajine

Iz Ukrajine je v tekmovalni program sodeloval pevec Melovin. Ima bogate izkušnje z uspešnimi nastopi - zmagal je v šesti sezoni vokalne oddaje "X-faktor", tretje mesto na izboru za Evrovizijo leta 2016 in zmagal leta 2017. 24. februarja 2018 je Melovin postal uradni predstavnik Ukrajine na Evroviziji s pesmijo "Pod lestvijo" "

Kdo je zastopal Belorusijo

Belorusijo v Lizboni je zastopal izvajalec ukrajinskega porekla Alekseev s pesmijo "Za vedno". 16. februarja je uradno osvojil pravico zastopanja Belorusije na tekmovanju. Sestava je imela škandalozno ozadje, nekateri pa so v njej videli kršitev konkurenčnih pravil. Toda po temeljitem pregledu Evropske radiodifuzne zveze so dokazali edinstvenost skladbe in sprejem na Evrovizijo 2018.

Zanimivo! Omembe vreden je radoveden seznam prepovedanih predmetov na natečaju, objavljen na Twitterju. Evrovizija poleg običajnega alkoholnega, eksplozivnega in strelnega orožja ne bi smela vsebovati stolov, žog za golf, mikrofonov, skodelic, čelad, lepilnega traku, delovnega orodja, nakupovalnih vozičkov, monopodov za selfije, pa tudi diskriminatornih ali političnih informacij.

Oglejte si video: Sertab Erener 'Eurovision 1.'liği Şarkıcılığınıza Neler Kattı ?' (Februar 2020).

Pustite Komentar