Kako očistiti goveji in svinjski jezik po kuhanju

Kulinarični strokovnjaki cenijo goveji jezik in jedi, pripravljene iz njega. Običajno jo skuhamo, nato pa jo pobelimo ali dodamo solatam. Glavna stvar pri toplotni obdelavi je prihraniti korist.

Goveji in svinjski jezik so okusni izdelki s prijetnim okusom in občutljivo teksturo. Drobovina vsebuje veliko število koristnih snovi in ​​vitaminov: cink, lecitin, vitamini skupine B, železo, fosfor, krom.

Zaradi vsebnosti beljakovin in minimalne količine ogljikovih hidratov jo uživajo športniki in podporniki zdrave prehrane. Struktura je mehka, sestavljena iz mišičnega tkiva, telo zlahka absorbira. Visoka vsebnost železa pomaga povečati hemoglobin v krvi. Sto gramov vsebuje 9% dnevne potrebe po kalorijah.

Priprava kuhanja

Jezik lahko kupite na trgu ali v trgovini. Pri nakupu cenite barvo, svežino. Kakovostno meso roza ali vijoličnega odtenka - bolj ko je nasičena barva, več vitaminov, zlasti cinka. Prepričajte se, da ni tujih vonjav - sladka, mesnata aroma je pravilo. Celuloza mora biti elastična - pri pritisku ne sme biti vdolbinic.

Mehka, brez oblike je bila večkrat zamrznjena, zato so bile koristne lastnosti izgubljene. Preverite veterinarsko spričevalo, ki potrjuje kakovost izdelkov.

Zamrznjeni drobovje odmrznite v hladilniku dan pred kuhanjem. 30 minut namočite v vodi pri sobni temperaturi, v tem času pa namočite grobo himen in sluz. Izperite s tekočo vodo, očistite umazanijo z gobico. Spet sperite, nato nadaljujte s kuhanjem.

Čiščenje kuhanega govejega in svinjskega jezika

Pomembno je, da jezik pravilno varite, da je sočen in mehak. Skrivnosti so preproste. Izdelek dajte v ponev in na vrh nalijte hladno vodo. Tekočina naj bo za 5-6 cm večja, saj med kuhanjem vre. Vzemite jezik iz ponve in vodo zavre, nato pa jo vlijte v vrelo vodo in kuhajte 10-15 minut. Odstranite peno na površini. Nato ogenj naredite manj in kuhajte 2-4 ure - govedina, svinjina - 1,5-2 ure. Čas kuhanja je odvisen od velikosti. Pripravljenost preverite z vilicami ali nožem, pri čemer naredite majhen zarez ali prebod. Pripravljenost določa prozorni sok zvočnika.

10 minut pred koncem kuhanja dodajte sol, da se ohrani sočnost in nežnost. Za okus lahko dodate začimbe ali zelenjavo.

Po kuhanju vzemite jezik iz ponve in ga takoj spustite v ledeno vodo. Ta trik vam bo pomagal hitro očistiti zgornjo kožo. Če najdete odvečno maščobo, jo odrežite. Končni drobovje damo v juho in ohladimo. Tako bo ohranila sočnost in mehkobo.

Video vodič

Uporabne lastnosti

Goveji jezik vsebuje beljakovine - 16%, maščobe - 12%, ogljikove hidrate - 2,2%, pa tudi tiamin, folno kislino, riboflavin, vitamine skupine E, A, PP.

Uporabna je pri različnih boleznih. Zdravniki ga priporočajo zaužiti otrokom in nosečnicam s kožnimi boleznimi. Cink pomaga telesu, da proizvaja inzulin in znižuje krvni sladkor, kar je koristno pri sladkorni bolezni.

Stranski proizvod je prehransko, zato ga je dovoljeno vključiti v prehrano za bolnike, ki trpijo zaradi želodčne razjede, anemije, gastritisa.

Video zaplet

Koristni nasveti

  • Solimo nekaj minut, dokler ne kuhamo. V nasprotnem primeru se bo jed izkazala naporna.
  • Čas kuhanja je odvisen od velikosti: svinjina se kuha - 1,5-2 ure, goveje meso pa 2,5-4 ure.
  • Surovi, rafinirani izdelek dajte v vrelo tekočino in dodajte zelenjavo pol ure do kuhanja, tako da absorbira njihove arome.
  • Priporočamo, da dokončan, olupljen jezik pustite 30 minut v juhi, da postane mehkejši in nežnejši.
  • Če nameravate zapustiti juho, po 30 minutah prvo juho odcedite in vodo osvežite. Potem se odvečna maščoba in škodljive snovi ne bodo prijele v hrano.

Vse je dobro v zmernih količinah. Prekomerna poraba zaradi prisotnosti maščob lahko poveča obremenitev jeter in ledvic, kar bo negativno vplivalo na stanje telesa.

Ne pozabite na pravila kuhanja, ki bodo pripomogla k temu, da bo jed doma doma okusna in zdrava.

Pustite Komentar