Znamenitosti Eilata - vredno ogleda

Pred prihodom v letovišče se je priporočljivo vprašati, kako se lahko tam zabavate. Na primer, v Eilatu lahko počitnice na plaži kombiniramo z raznolikimi izleti. Kljub temu, da Eilat ne more ponuditi zgodovinskih znamenitosti, je tu nekaj za videti.

Običajno so vse znamenitosti tega letovišča razdeljene na tiste, ki so znotraj mesta, in tiste, ki se nahajajo 20-40 km od njega. Kaj torej videti v Eilatu in okolici?

Botanični vrt

Ob vhodu v Eilat je botanični vrt - lahko rečemo, da se to mesto Izrael začne z oazo v puščavi.

Vrt je majhen, videti ga je mogoče v uri in pol. Tu se lahko sprehodite v senci tujih dreves, sedite na udobnih klopeh in se vozite na gugalnici ter se spustite tudi v Deževni gozd, kjer vsakih 9 minut posnema dež.

Botanični vrt Eilat je ena tistih atrakcij v Izraelu, kjer so fotografije še posebej barvite in impresivne. Zanimive slike je mogoče posneti v ozadju majhnega slapu, v bližini ogromnega kaktusa in afriškega baobaba. Odlično ozadje bodo panoramski razgledi na Rdeče morje in goro Edom, ki se odpirajo z opazovalnih ploščadi - na vrtu so trije.

 • Botanični vrt se nahaja na: Carmel St, Eilat 88118, Izrael.
 • Vstop za odrasle na ozemlje te atrakcije stane 28 šekelov.
 • Odpiralni čas: nedelja - četrtek - od 8:30 do 17:00, petek - od 08:30 do 15:00, sobota - od 09:30 do 15:00.

Mestni nasip

Nasip Eilat je znan kot priljubljeno turistično središče in eden najbolj naseljenih odsekov za pešce v mestu. Marina Eilat se razteza od obalnih hotelov do obale Eilatskega zaliva. Po vsej svoji dolžini so številne trgovine s spominki, majhne restavracije in prijetne kavarne, igrišča in atrakcije.

Življenje na nabrežju Eilata ne preneha niti po temi: prižgejo se svetle luči, odprejo se številne palice in diskoteke.

Glasbeni vodnjak

Kaj še videti v Eilatu so glasbene fontane, ki so se pojavile leta 2015. Od vseh glasbenih fontan v Izraelu so te največje: 350 curkov vode se dvigne do višine 30 m, 400 barvnih LED svetilk pa jih osvetli.

Med predstavo, ki traja 15–20 minut, zasliši melodijo (klasične, moderne skladbe), utripa vode pa curki spreminjajo svojo moč in smer, spreminja se tudi osvetlitev ozadja.

Oddajo pevskih fontan si lahko ogledate ob torkih, četrtkih, petkih in sobotah ob 20:30.

To atrakcijo najdete na: Derekh Yotam | Centralni park Gan Binyamin, Eilat, Izrael. Lokacija je zelo priročna - nedaleč od glavnega mestnega parka, v hoje od večine hotelov. Ta dejavnik je imel pomembno vlogo tudi v tem, da si veliko ljudi vedno ogleda glasbeno predstavo v mestu Eilat.

Gledališče Isrotel

Gledališče Isrotel zaseda prostore hotela Royal Garden - je v centru mesta, na: Antiv 5 | Isrotel Royal Garden Eilat., Eilat 88000, Izrael. Šest noči na teden, poleg nedelje, so še predstava, znana kot "Wow!", Gledališče "Wow!" In predstava WOW.

Na odru se odvija očarljiv nastop s sodelovanjem akrobatov, igralcev, plesalcev, športnikov, komikov. Iskriv humor, fantazmagorija, zapletenost trikov, veličastni optični posebni učinki, čarobna glasbena spremljava - to so besede tistih gledalcev, ki so si v Eilatu (Izrael) uspeli ogledati predstavo v gledališču Isrotel.

Vstopnica stane 130 šeklov. Bolje je, da ga kupite vnaprej, saj je v dvorani le okoli 600 sedežev, bolje je, da sediš iz vrstice 9 in zgoraj: če sediš bližje, je težko ujeti pogled na dokaj velik prizor.

Poiščite cene in rezervirajte namestitev s pomočjo tega obrazca

Nakupovalni in zabaviščni center Ice Mall Eilat

Sodobni Ice Mall Eilat čaka svoje goste na: 8 Kampen, Eilat 8851318, Izrael.

Glavna atrakcija Ice Mall-a je drsališče velikosti 1800 m². Tu se lahko vedno vozite s pogonom na drsalke (mimogrede, plačati je treba le drsalke, vstop na ledeno ploščad pa je prost). Kljub temu, da morajo obiskovalci drsališče zapustiti vsako uro zaradi predelave ledu, je v Eilatu še vedno priljubljena atrakcija.

Za otroke v nakupovalnem središču je še ena zabava: ogromen "Luna Park" (1200 m²) s številnimi različnimi atrakcijami.

Ice Mall ima približno 20 kavarn in restavracij z različnimi kuhinjami. Tudi ljubitelji nakupovanja ne bodo razočarani - v središču so butiki znanih trgovskih podjetij.

 • Izkušeni turisti trdijo, da je Ice Mall ravno taka atrakcija v Eilatu, ki je vsekakor vredna ogleda. Center deluje po naslednjem urniku: nedelja, četrtek in sobota - od 9:30 do 23:00,
 • Petek - od 09:30 do 22:00.

Brezplačne drsalne predstave profesionalnih drsalcev pogosto potekajo na drsališču. Na uradni spletni strani Ice Mall icemalleilat.co.il/ lahko vedno vidite urnik razstav.

Kmetija kamel

"Jahanje kamele (samo samice na kmetiji) je super! Kamela gre tiho in vztrajno drvi. In ko sediš na vrhu, dobiš občutek, da se odpelješ! Popoln užitek!" To so vtisi turistov, ki so obiskali kmetijo kamel.

Gostom na kmetiji ponujajo izlete v puščavo za 1 uro in 4 ure. Lahko se odpravite tudi na kratke sprehode (10 ali 30 minut) okoli ranča - vendar to velja, če so kamele na mestu in ne na daljšem pohodu.

Kmetija Camel se nahaja na: Reka Shlomo | Pob 1553, Eilat 88000, Izrael. Od Eilata je le 10 km, v slikoviti strugi Šloma. Ampak javni prevoz tja ne gre, torej bodisi taksi ali najem avtomobila.

Lahko obiščete to atrakcijo, si ogledate njene prebivalce in če želite jahati kamelo kateri koli dan v tednu, razen v nedeljo od 08:30 do 19:00.

Park "Podvodni observatorij"

Podvodni observatorij je obsežen kompleks iz več odsekov. Zato bo zemljevid ozemlja te znamenitosti Eilata s fotografijo in podrobnim opisom zelo koristen in ga lahko vzamete takoj na vhodu. Zemljevid je primeren tudi zato, ker prikazuje čas hranjenja rib (čeprav si ga lahko vnaprej ogledate na uradni spletni strani parka (www.coralworld.co.il/russian/).

Za turiste je oceanarij protislovna izkušnja - od slasti do razočaranja. Večina ljudi, ki so obiskali podobne kraje v drugih državah, opaža nekaj »revščine in zbledele ponudbe« parka Eilat. To dejstvo postane še posebej pomembno, če omenimo zelo visoke stroške vstopnic v Podvodni observatorij.

Glavni stolp

Glavni stolp je 23 metrov visoka zgradba, ki spominja na svetilnik in stoji tik v morju. Do stolpa lahko pridete preko lesenega 100-metrskega mostu.

Najbolj zanimiva stvar, ki tu čaka turiste, je podvodni akvarij, ki se nahaja na globini 8 m. Ob spustu po stopnicah se obiskovalci znajdejo v dvorani, kjer si lahko ogledajo podvodno lepoto Rdečega morja. Ta akvarij Eilat je posebna atrakcija. Pravzaprav gre za veliko stekleno kapsulo z zrakom, v kateri se znajdejo obiskovalci, ribe pa plavajo naokoli v naravnih vodah Rdečega morja.

Po pregledu vsega, kar nudijo notranje dvorane, se lahko povzpnete po ozki spiralni stopnici na sam vrh stolpa, na opazovalno palubo. Z nje si lahko naenkrat ogledate obale štirih držav: Izrael, njegov najbližji sosed Egipt, ki leži čez Jordanski zaliv in skrit v megleni megli oddaljene Savdske Arabije.

Akvariji

Prostorno območje parka z notranjimi in zunanjimi akvariji se nahaja na obali.

Najbolj priljubljen je bazen z morskimi psi. Ima 3 000 000 litrov vode, naseljuje pa 20 plenilcev in veliko majhnih rib. Morski psi lahko opazujete skozi ogromno stekleno steno (10 mx 4 m) ali iz 15 m dolgega steklenega predora.

Nič manj zanimive so razstava "Koralni greben Rdečega morja", razstava "Redke ribe" iz 35 akvarijev, paviljon-terarij "Amazonski kabin".

Ladja "Coral 2000"

Ločena atrakcija parka je ladja Coral 2000 s prozornim dnom, na katero gredo izleti na odprto morje. Kot skoraj vsi turisti opažajo, je potovanje na tej ladji iz več razlogov dvomljiv užitek:

 • izleti potekajo samo v hebrejščini;
 • skoraj vedno je veliko ljudi, ki ustvarja nelagodje;
 • vse ribe, ki jih je mogoče videti skozi prozorno dno (če imate srečo), so v stacionarnem Bathyscaphe;
 • doplačilo: 35 šeklov za odraslega in 29 otrok za otroka.
Praktične informacije

Ta atrakcija mesta Eilat v Izraelu je eden najdražjih akvarijev na svetu. Cene so naslednje:

 • za odrasle - 99 šeklov,
 • za otroke od 3 do 16 let - 79 šekelov.

Uradno velja, da otrok, mlajših od 2 let, v parku ni dovoljeno, vendar veliko turistov te podatke ovrže in trdi, da so se vozili z majhnimi otroki. Vstopnice je najbolj ugodno kupiti na blagajni na vhodu v park, saj se pri nakupu preko spleta plačilo zaračuna v sheklih in se zaradi pogojev konverzije še vedno lahko prerekate o prihrankih.

Opazovalnica se nahaja na razdalji 8 km od središča mesta, na zahodni obali Eilatskega zaliva. Naslov: Avtocesta 90, Eilat 88106, Izrael. Lokacija je primerna, do Eilata lahko greste sami in si vse ogledate brez naglice. Dobite se lahko z avtobusi št. 15 in št. 16 (letijo vsakih 30-50 minut, vozovnica stane 5,9 šekelov) ali pa s taksijem (odvisno od razdalje bo potovanje stalo 30-50 šeklov).

Da bi imeli čas, da si ogledate vse razstave parka, morate upoštevati, da deluje od 8:30 do 16:00 (dnevno).
S pomočjo tega obrazca primerjajte cene nastanitve

Naravni rezervat "Coral Beach"

Koralna plaža se nahaja na obali Eilatskega zaliva, le 100 metrov od podvodnega opazovalnega parka.

V tem zavarovanem območju Eilata (Izrael) so glavna znamenitost debela naselja koral z dolžino 1.200 m. Za priročen ogled koral sta označena dva plavalna pasova (dolga 150 m 250 m), do katerih vodijo posebni mostovi. Greben je ograjen, stražar skrbi, da nihče ne plava čez ograjo.

Na plaži si lahko izposodite potapljaško opremo: maska, jakne in moška obleka bodo stali 38 šekelov. Kot ugotavljajo turisti, kakovost mask dopušča veliko želenega, zato je priporočljivo imeti svoj inventar.

Plaža je vedno mirna in ni gneča, saj je vstop plačan - 35 šekelov. Vstopna vozovnica omogoča uporabo ležalnikov, stolov, senčnikov, stranišč, tušev, pa tudi pitje pitne vode iz hladilnikov. Infrastruktura za plažo prilagojena osebam z omejeno mobilnostjo.

Delovni čas:

 • v petek od 9:00 do 16:00,
 • vse ostale dni v tednu od 9:00 do 17:00.

Do tega območja varstva morate priti s taksiji ali avtobusi št. 15 in 16.

Naravni rezervat Delfinov greben

Naslednja atrakcija Eilata, ki jo priporočajo vsi, da jo vidijo, je Naravni rezervat Delphin Reef.

Delfinski greben je majhna plaža (dolga 50 m) in podvodni koralni greben. Plaža je čista, s peskom in kamenčki, vstop v vodo je skalnat, na njej so ležalniki in senčniki.

Koralni greben je obdan z mrežo, ograja meri 100 mx 100 m. Znotraj njega, v naravnih vodah Rdečega morja, živijo delfini.

Ta rezervat je edini kraj v Izraelu in morda najboljše mesto na svetu, kjer se lahko v naravnih pogojih družiš z delfini. Delfini tukaj nimajo pojma in se bodo samo med seboj igrali ali jadrali obiskovalcem, ki so udobni na mostovih, ki segajo daleč v vodo.

Na Delfinskem grebenu si obiskovalci ne morejo samo ogledati delfinov, ampak tudi plavati z njimi ali se v spremstvu osebnega inštruktorja potapljati do globine 6 m. Udeleženci so stari 8 let in jih za potapljanje sploh ni treba plavati. Treba je opozoriti, da nihče ne more zagotoviti pojava delfinov in komunikacije z njimi.

Stroški vozovnice, ki omogoča vstop na mesto atrakcije, pa tudi uporaba senčnikov in ležalnikov na plaži:

 • za odrasle 67 šekelov,
 • za otroke od 3 do 15 let - 46 šekelov.

Cene potapljanja:

 • za otroke od 8 do 15 let - 309 šekelov,
 • za odrasle 339.

Snorkeling cene:

 • za otroke od 8 do 15 let - 260 sheklov,
 • za odrasle 290 šekelov.

Delfinov greben je odprt za obiskovalce:

 • Nedelja - četrtek od 9:00 do 17:00,
 • Petek in sobota od 9:00 do 16:30.

Bolje je, da pridete zgodaj zjutraj, ko je še vedno malo ljudi in lahko varno vidite vse.

Delfinov greben se nahaja na: Južna plaža | POB 104 Eilat, Eilat 88100, Izrael. Je zelo blizu znamenitosti, kot sta Coral Beach in Podvodni observatorij. Dobiti tudi: s taksijem, najetim avtomobilom ali avtobusi št. 15 in št. 16.

Park "Rdeči kanjon"

Ta edinstvena naravna znamenitost Izraela se nahaja v gorah na severozahodu Eilata. Park lahko obiščete vsak dan in brezplačno.

Kanjon ima 2 km in 4,5 km pohodniških poti. Na parkirišču pred vhodom na ozemlje si lahko zemljevid ogledate in preučite z označenimi potmi.

Vsi, ki vstopajo v park, bodo spoznali fantastično naravo Izraela: neverjetne "marsovske" pokrajine, gorske panorame, dno posušene reke, ozke soteske med rdečimi skalami. Noben opis in celo fotografija te znamenitosti Eilata (Izrael) ne bo mogla prenesti vse njene lepote - to je treba videti na lastne oči.

S seboj morate vzeti vodo! Oblačila so potrebna z zaprtimi rameni in dolgimi rokavi, klobukom. Čevlji z vtisnjenimi podplati, ki ne drsijo po gladkih kamnitih površinah.

Najbolj priročno je, da se do kanjona pripeljete z avtomobilom, vzamete približno 30 minut, vzamete se lahko tudi z avtobusom številka 392 (odhajate z osrednje avtobusne postaje Eilat), vendar boste vseeno morali peš prehoditi približno 40 minut od postanka po makadamski cesti do parkirišča, ki služi kot izhodišče potovanja .

Nacionalni park Timna

Druga atrakcija Eilata se nahaja med puščavo Arava, v dolini Timne, obdana s čistimi pečinami različnih barv.

Park zaseda veliko ozemlje, nad katerim je raztresenih veliko zanimivosti. Zanimivo je pogledati neverjetne stvaritve, ki jih je ustvarila narava: masivni stebri peščenjaka, loki v skalah, veličastni Salomonovi stebri (najbolj veličastni lokalni naravni kipi), skale gob. Toda najbolj zanimiv predmet mnogi menijo Spiralno goro, ki je diagonalno obdana s spiralnim stopniščem.

Med drugimi zanimivostmi, ki jih zagotovo morate videti:

 • Rudniki, v katerih so kopali baker ("Rudnik kralja Salomona"). Več rudnikov je ostalo odprtih, do njih se lahko celo spustite.
 • Umetno jezero, ki je postalo središče raznolike zabave.
 • Ruševine starodavnega templja, posvečenega boginji Hathor.
 • Jmske slike, ki so jih zapustili stari Egipčani.
Praktične informacije

Odpiralni čas Timna parka je sezonsko različen; najbolje je, da urnik vnaprej preverite na uradni spletni strani www.parktimna.co.il/EN/Info/.

Stroški obiska znamenitosti:

 • za odrasle 49 šekelov,
 • za otroke 3-14 let - 39 šekelov.

Gostje skupaj z vozovnico dobijo zemljevid parka (na voljo v ruščini).

Javni prevoz ne gre v park Timna. Uporabite lahko najet avtomobil - od Eilata se po avtocesti 90 odpravite le 20 minut. Številne turistične agencije in zasebni vodniki kažejo zanimivosti v Eilatu, tako da lahko vedno rezervirate VIP izlet ali se pridružite skupinskemu izletu.

Urnik in cene na strani so za marec 2019.

Vse zanimivosti, opisane na strani, kot tudi plaže Eilata so na zemljevidu označene v ruščini.

Pustite Komentar